Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johann Tobias Mayer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 Feb 1723

Marbach, Württemberg, Germany

20 Feb 1762

Göttingen, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Tobias Mayer ishte një matematikan i cili mësoi vetë ka punuar si hartograf në Nürnberg. Ai zbuloi libration i Mun dhe kjo e fituar atë famë që çoi në emërimin e tij si profesor i ekonomisë dhe matematikë në Göttingen në 1751.

Mayer filluar llogaritjen tavolina hënor dhe diellor në 1753 dhe në 1755 ai i dërgoi atyre të qeverisë britanike. Këto tabela kanë qenë mjaft të mira për të përcaktuar lartësia në det me një saktësi një shkallë prej gjysmë. Mayer metodë e përcaktimit gjatësi nga distancat hënor dhe një formulë për korrigjimin e gabimeve në gjatësi për shkak të thyerjes atmosferik janë botuar në 1770 pas vdekjes së tij.

Në një parathënie të shkruar në tryezat e tij të shkruar në 1760 thotë Mayer

Unë jam shumë i gatshëm tavolina ime duhet të shtrihen më çdo fshehur, veçanërisht si astronomët më të njohur të moshës pothuajse çdo kanë dëshiruar me entuziazëm për një teori të përsosur të Moon ... për shkak të përdorimit të saj në njëjës të navigimit. Unë kam ndërtuar teza tavolina ... lidhje me pabarazitë e mocioneve, nga se teoria e famshme e Njutonit e madhe, e cila se Eulerus matematikan i shquar e parë ulur elegante të ekuacionet e përgjithshme analitike.

Në numrin e parë të Almanac Nautical ka pasur një përshkrim nga Maskelyne e tabelave Mayer's

Tabelat ishte i Moon është sjellë nga Mayer vonë Profesor i Göttingen në një saktësi të mjaftueshme për të përcaktuar Longitude në detin brenda një diplomë, siç u duk nga Gjykimet e disa personave që kanë bërë përdorimin e tyre. Vështirësia dhe Length i Llogaritjet e nevojshme dukej Pengesat vetëm për të penguar ata të bëhet e përdorimit të përgjithshëm.

Bordi i Longitude dërguar ve Mayer's 3.000 si një çmim për tabela.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland