Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Christian Gustav Adolph Mayer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Feb 1839

Leipzig, Germany

11 April 1907

Gries bei Bozen, Austria (now Bolzano, Italy)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Adolf Mayer 's ati ishte një tregtar nga Leipzig me një biznes të begatë në mënyrë që familja ishin edhe jashtë. Mayer, siç ishte zakon të studentëve gjermanë në këtë kohë, ka studiuar në një numër i universiteteve të ndryshme gjatë shkollimit të tij. Sa mirë që studjojnë në universitet e tij në shtëpi në Leipzig, Mayer gjithashtu studioi në Göttingen, Heidelberg dhe Königsberg ku ai punoi sipas Franz Neumann. Ai mori doktoratën e tij nga Heidelberg në 1861.

Vazhdimi i studimeve të tij në Heidelberg, Mayer parashtruar tezën e tij habilitation me atë universitet dhe fituan të drejtën për të dhënë mësim në universitete në 1866. Ai dha mësim në Heidelberg për pjesën tjetër të jetës së tij, duke u bërë një profesor të jashtëzakonshme në 1871 dhe u martuar Margerete Weigel në vitin e ardhshëm. Ai u promovua në një profesor i zakonshëm në 1890.

Wussing shkruan në se:

Si një profesor, Mayer ka gëzuar respekt të madh nga kolegët e tij dhe studentët. Aktivitetet e tij si një studiues ... fituar atë anëtarësimi në shoqëritë e shumta mësuar ...

Mayer punuar mbi ekuacionet diferenciale, gur e variacioneve dhe mekanikës. Ai theksoi parimin e së veprimit në të gjithë punën e tij i cili pasoi rrugën e Lagranzhit dhe Jacobi. Puna e tij për integrimin e ekuacioneve diferenciale të pjesshme dhe një kërkim për të përcaktuar dhe minima maxima duke përdorur metoda variational çoi pranë hetimeve që Gënjeshtra është kryer rreth të njëjtën kohë.

Engel marrë doktoraturë e tij nga Leipzig në 1883 pasi kishte studiuar në Mayer dhe shkrimi i një teme mbi transformimet kontaktoni. Engel u bë një asistent të vlefshme për të gënjej për disa vite, por drejt fund të 1880 marrëdhëniet midis Engel dhe Gënjeshtra prish. Në 1892 miqësi të përjetshëm në mes të gënjej dhe Klein u ndërprenë dhe Gënjeshtra pas vitit sulmuar publikisht Klein. Mayer ishte i lidhur me episod gjithë përmes miqësisë së tij me Klein, duke qenë një botues i Mathematische Annalen, dhe ndoshta më i dukshëm që nga puna e tij ishte e lidhur ngushtë me atë të gënjej.

Libri përmban një koleksion prej 186 letra të shkëmbyera mes Klein dhe Mayer gjatë viteve 1871-1907. Letrat ofrojnë njohuri shkencore dhe në marrëdhëniet personale midis Klein, Mayer dhe Gënjeshtra gjatë periudhës.

Wussing shkruan në se:

me veprat e mëvonshme të Mayer, Lie 's arritje u bë e njohur relativisht shpejt.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland