Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Francisco Maurolico

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 Sept 1494

Messina, Italy

22 July 1575

Messina, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Francisco Maurolico u shugurua prift në 1521. Ai më vonë u bë një benediktine dhe jetoi tërë jetën e tij në Sicili, përveç për periudha të shkurtra në Romë dhe Napoli. Ai shërbeu si kreu i nenexhik në Sicili, ai ishte në krye të fortifikimeve të Messina dhe u appoined për të shkruar një histori të Siçilisë.

Maurolico ka shkruajtur libra të rëndësishme në matematikë greke, veprave të restauruara të lashtë shumë nga informacioni i pakët dhe janë përkthyer shumë tekste të lashta, si ato nga Teodosit, Menelaus, Autolycus, Euklidi, Arkimedi dhe Apollonius.

Ai dha një tryezë të secants dhe, megjithëse merita Delambre atë me përdorimin e parë të këtij funksioni, ai i ishte shfaqur më parë në punën e Koperniku.

Maurolico gjithashtu ka punuar në gjeometri, teorinë e numrave (LE Dikson vë në dukje disa nga rezultatet e tij), optika, conics dhe mekanikë, shkruar libra të rëndësishëm në këto tema.

Maurolico dha metodat për matjen e Tokës në Cosmographia të cilat u përdorën më vonë nga Jean Picard në matjen kulm në vitin 1670. Ai e bëri vëzhgime astronomike, në veçanti ai vërejtur supernova cila u shfaq në Cassiopeia në 1572 tani e njohur si 'Tycho e supernova ". Tycho Brahe publikuar detajet e vëzhgimeve të tij në 1574. Disa detaje të vëzhgimeve Maurolico u botuar nga Clavius por hollësitë e plotë të vëzhgimeve Maurolico nuk ishin botuar dhe vetëm relativisht rizbuluar kohët e fundit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland