Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John William Mauchly

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

30 Aug 1907

Cincinnati, Ohio, USA

8 Jan 1980

Ambler, Pennsylvania, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Mauchly u rrit deri në Chevy Chase, Maryland. Ai shkoi në shkollë në Uashington DC, ku babai i tij ishte punësuar si një fizikant në Departamentin e Terrestrial magnetizëm në Institutin Karnegi. Në vitin 1925 Gjoni ishte dhënë një bursë nga shteti i Maryland për të lejuar atë që të marrë pjesë në Universitetin Johns Hopkins në Baltimore, Maryland. Ai filloi studiuar inxhinieri në Johns Hopkins, por interesat e tij ndryshoi në rrjedhën e studimeve të tij në drejtim të shkencës të pastër dhe shkallën e tij të parë ishte në fizikë.

Mauchly vazhduar studimin fizike pas marrjes shkallën e tij të parë dhe ai u dha të doktoraturës së tij në 1932. Më pas, ai mësoi fizike në një numër të kolegjeve të ndryshme dhe kaloi disa kohë në Institucionin Carnegie në Uashington DC, ndërmarrje hulumtim mbi analizimin e motit. Ai shpejt e kuptuan se për të bërë parashikime të motit ishte e nevojshme për zvogëlimin e sasive të mëdha të të dhënave shumë shpejt, dhe ai filloi të kërkojë ndihmë mekanike në bërjen e computations tillë.

Nga 1940 Mauchly mësonte fizikë në Kolegjin ursinus pranë Filadelfia. Ndërkohë që ka ai u bë i interesuar në zhvillimin e kompjuterëve elektronik që kombinuar interesat e tij ne fizike dhe inxhinieri. Kjo mund të duket e çuditshme që dikush sot me një interes në inxhinieri do të tërhiqen në drejtim të ndërtimit të kompjuterave, por në këtë kohë një kompjuter është një ndërtim i madh mekanik. Gjithashtu interesat Mauchly ishin në inxhinieri elektrike dhe ai dukej për rrugët për zhvillimin e qarqeve elektrike për llogaritje.

Puna u ndodh në fushën e prodhimit të qarqeve elektrike për të bërë aritmetikë dhe Mauchly, së bashku me disa nga studentët e tij nga ursinus College, vizitoi qendrat ku zhvillimet e tilla janë duke u ndërmarrë. Mauchly filluan të eksperimentojnë në ndërtimin e qarqeve elektrike për numërim, ndërsa në ursinus College, duke u përpjekur që synon nga idetë e reja që ai solli në këtë temë.

Tani 1941 ishte koha kur Lufta e Dytë Botërore ishte fuqimisht ndikojnë drejtimet e hulumtimit akademik, si Shtetet e Bashkuara të përshtatur për hulumtim të drejtuar në mënyrë specifike ndaj përpjekjeve të luftës. Mauchly mori një kurs trajnimi në elektronikë, dizajnuar për qëllime të mbrojtjes, në Shkollën Moore e Inxhinierisë Elektrike në Universitetin e Pensilvanisë. Duke përfunduar Mauchly kurs ishte ofruar një pozicion si një instruktor të kursit.

Hulumtime në Shkollën Moore e Inxhinierisë Elektrike po kryhet duke përdorur format e hershme të kompjuterëve. Në veçanti Shkolla përdorur një analyser Bush, projektuar nga Vannevar Bush veçanërisht për integrimin e sistemeve të ekuacioneve diferenciale të zakonshme. Makinë përbëhej nga shafts i zë vendin, ingranazhet, rrota, trajton, motorët elektrike, si dhe disqe dhe kërkohet shumë punë doracaku për të vendosur atë. Mauchly gjetur që:

Kur problemet e mëdha dhe të ngjashme që mund të vendoset në makinë për disa javë do të jetë zgjidhur kjo ishte në përdorim të vazhdueshëm, por kur problemet e vogla janë duke u trajtuar me të, inxhinierë gjetur atë më të përshtatshme për të zgjidhur pas matematikisht, pa marrë ditë për të ngritur makinë.

Mauchly tashmë kishte zhvilluar idetë e tij se si të ndërtojnë një kompjuter më të mirë dhe ai u përpoq të interesit të anëtarëve të tjerë të stafit të Shkollës Moore, por me pak sukses. Një person i cili ishte i interesuar në idetë e tij, megjithatë, ishte Gjon Eckert i cili kishte qenë një nga instruktorët e tij në Kolegjin Moore Mauchly kur ishte student në kursin e trajnimit. Dy u bënë miq të ngushtë dhe diskutuan idetë e tyre në lidhje me kompjutera elektronike në pothuajse çdo mundësi të jetë e mundur. Mauchly shkroi një raport për hartimin e një kompjuteri elektronike të cilat do të, sipas mendimit të tij, të jetë shumë më e lehtë për t'u përdorur dhe do të lejojë që të sigurohen rezultate shumë më shpejt se sa analyser Bush.

Ballistic Research Laboratory ishin vendosur deri në Aberdeen, në qarkun Harford, Maryland verilindor si pjesë e Tokësore Proving Aberdeen, një vend të armëve ushtarake testimin e cila ishte themeluar në vitin 1917 gjatë Luftës së Parë Botërore Ballistic Research Laboratory përbëhej nga stafi Moore Shkolla dhe stafit nga Ground Proving Aberdeen. Kur një drejtor të ri është vënë në krye të Ballistic Research Laboratory në vitin 1942 ai punoi si në Aberdeen dhe në Shkollën Moore. Ai lexoi raportin Mauchly në mars 1943, tetëmbëdhjetë muaj pasi që është shkruar, dhe ishte i impresionuar shumë. Komiteteve të ndryshme konsiderohet pastaj propozim para se të holla mund të caktohen për projektin e ndërtimit të kompjuterit Mauchly së, dhe në prill 1943 Veblen miratuar skemë.

Mauchly dhe John Eckert pastaj bashkëpunuar në ndërtimin e Integrator Elektronike dhe Kompjuterike (ENIAC). Makinë kishte për qëllim të jetë një qëllim të përgjithshëm një, por ajo ishte hartuar edhe për një detyrë shumë të veçantë, përkatësisht hartimin e tabelave për trajektoret e bomba dhe predha. ENIAC është përshkruar në:

Kryer deri në shkurt 1946, ishte ENIAC përgjithshme të parë me qëllim kompjuter elektronik dixhital. Ajo përmban rreth 18.000 tuba vakumi dhe të matur rreth 2.5 metra në lartësi dhe 24 metra në gjatësi. Makinë ishte më shumë se 1000 herë më shpejt se sa paraardhësit e tij elektromekanike dhe mund të ekzekutojë deri në 5.000 Futjet për sekondë. Operacion i saj ishte i kontrolluar nga një program që u ngrit nga jashtë telave të plugboards. ENIAC ka qenë kompjuteri më komplekse dhe me ndikim elektronike të kohës së vet ...

Sigurisht nga 1946 Luftës së Dytë Botërore ishte e gjatë, por makina ishte përdorur intensivisht, veçanërisht në problemet kryesore të fshehtë lidhur me zhvillimin e armëve bërthamore. Von Njuman ishte duke punuar në këtë projekt dhe u përfshinë me kompjuterin ENIAC dhe e përdorën atë për zgjidhjen e sistemeve të ekuacioneve diferenciale të pjesshme të cilat ishin të rëndësishme në punën për armë atomike në Los Almos.

Të dyja Mauchly dhe John Eckert lënë Shkolla Moore në Universitetin e Pensilvanisë në tetor 1946. Ata filluan deri Kontrollit elektronike Kompania e cila mori një urdhër nga Northrop Avioni i kompanisë për të ndërtuar Binary Automatic Computer (BINAC). Një nga përparimet kryesore të kësaj makine, e cila ishte përdorur nga gushti 1950, ishte se të dhënave është ruajtur në shirit magnetik më tepër se sa në kartat e grushta.

Kontrolli i kompanisë elektronike bëhet Eckert-Mauchly Computer Corporation dhe ka marrë një urdhër nga Zyra Kombëtare e standardeve për të ndërtuar Automatike Universal Computer (UNIVAC). Ky ishte kompjuteri i parë komercial të prodhohen në Shtetet e Bashkuara me 46 UNIVACs duke u ndërtuar. Një nga përparimet kryesore që paraqiti UNIVAC ishte një aftësi për të trajtuar të dyja numerike dhe alfabetike informacionit me sukses të barabartë.

John Eckert dhe Mauchly ishin më të mirë në hartimin kompjuter sesa që ishin në drejtimin e ekonomisë së një kompanie. Problemi me të vërtetë vënë në faktin se ky ishte i tillë një zonë e re që shpenzimet e prodhimit ishin shumë të vështirë për vlerësim. Sa pasojë-Eckert Mauchly shpejt Computer Corporation goditi vështirësi financiare. Në 1950 Remington Rand Corporation fituar Eckert-Mauchly Computer Corporation dhe ndryshoi emrin e saj për të Divizionit Univac e Remington Rand.

Mauchly majtë kompanisë dhe formuar Mauchly Associates të cilën ai ishte president i 1959-1965, kur ai u bë kryetar i bordit. Në 1966 mori Mauchly M Harry Goode Memorial Award, një medalje dhe 2,000 $ dhënë nga Shoqëria në kompjuter:

Për kontributin e tij nismëtare për informatikë automatik duke marrë pjesë në projektimin dhe ndërtimin e ENIAC, së pari e gjitha bota-kompjuter elektronik, dhe BINAC dhe UNIVAC, dhe për përpjekjet e tij nismëtare në zbatimin e kompjuterëve elektronik për zgjidhjen e shkencore dhe problemet e biznesit.

Mauchly shërbeu si president i Dynatrend Inc nga viti 1968 deri në vdekjen e tij në 1980 dhe gjithashtu president i Marketrend Inc përsëri nga 1970 deri në vdekjen e tij në 1980. Ai mori shumë çmime të tjera, disa prej të cilave janë të shënuara në. Ai u zgjodh anëtar i Institutit jetës Franklin, i Akademisë Kombëtare të Inxhinierisë, dhe i Shoqërisë për Avancimin e Menaxhimit. Inat (më vonë të bëhet LEEE) e zgjodhi atë me shokun tim në vitin 1957 dhe ai u zgjodh edhe anëtar i Shoqatës Statistikore amerikan. Ai mori diploma nderi nga Universiteti i Pensilvanisë dhe nga Kolegji ursinus fizikës ku ai kishte mësuar për tetë vjet. Përveç M Harry Çmimin Goode Memorial të përmendura më lart, ai gjithashtu mori Çmimin Filadelfia, R Emanual Pione Award, Medaljen Potts, dhe Medaljen Scott.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland