Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Myron Mathisson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Dec 1897

Warsaw, Poland

13 Sept 1940

Cambridge, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Myron Mathisson ndoqi shkollën e mesme në një gjimnaz në Varshavë, marrjen e një medalje të artë, kur ai mbaroi studimet e tij në 1915. Më vonë në të njëjtin vit ai u pranua në shkollën Politeknik në Fakultetin e Inxhinierisë Civile në Varshavë. Ai në mirëbesim në një letër të shkruar në vitin 1930 Ajnshtajni se ai zgjodhi atë kurs të veçantë e studimeve për shkak se kishte biografi të gjitha Matematikanë që ishin bashkëkohësit e Fresnel në Bibliotekën Fakultetit. Ai mori pjesë në kursin për studime teknike, të përfunduar me sukses në gjashtë semestra. Në 1917 ai filloi tre semestra detyrueshëm të Eksperimentale Fizika dhe u pranua në Laborator fizike të Universitetit, si një studiues të jashtëm. Mathisson, në letrën e tij të Ajnshtajnit, nënvizoi faktin se gjatë kësaj periudhe Waclaw Michal Dziewulski ishte shumë mirënjohës për kontributin e tij kryesisht për shkak të punës së tij në Laboratorin fizike. Nuk ka asnjë mënyrë që Mathisson do të ishte në gjendje për të mbështetur financiarisht veten gjatë asaj kohe pa fituar një rrogë, kështu që përveç detyrave të tjera të tij ai ka qenë i punësuar si një vizatues teknik.

Në 1918 luftës midis Polonisë dhe Rusisë shpërtheu dhe Mathisson ndërmori shërbimit ushtarak për dy vjet. Në fund të luftës ai u kthye për të vazhduar punën e tij në Universitetin e Varshavës, edhe ndërmarrja e kërkimeve në Universitetet e Kazan dhe Krakov. Megjithatë vdekjes së babait të tij detyruar atë të marrë një pushim nga studimet e tij dhe hulumtime. Në fund të 1925 Bialobrzeski Profesor Czeslan miratuar letër Sur lëvizjen e tij nga d'un corps dans tournant kafshoj un de gravitacionit si teza PhD e tij.

Ai foli hebraisht, polonisht, rusisht, frëngjisht, gjermanisht dhe anglisht dhe për shumë vite fitimet e tij vetëm janë marrë nga përkthimet e tij nga Hebraisht dhe duke i bërë llogaritjet teknike për ata që punojnë me të përforcuar konkrete. Mathisson shkoi në Krakov, ku në 1937 ai bashkëpunoi me profesor Weyssenhoff, i cili mbajti karrige e fizikës teorike në Universitetin Jagellonian, duke punuar në teorinë e grimcave there. Ai ka mbetur atje për dy vite para se ai shkoi për të Kembrixhit në Angli në 1939. Atje ai i zhvilluar studimet e tij më të rëndësishme, por fatkeqësisht ai vdiq në Kembrixh në moshë të re e dyzet e tre vetëm një vit më vonë.

Mathisson studiuar ligjet e përgjithshme që qeverisin lëvizje dinamike e një therrmije, me spin ndoshta një apo një moment këndore, në një fushë gravitacionale dhe elektromagnetike, dhe ka zhvilluar një metodë e fuqishme për kalimin nga ekuacionet e fushës për të ekuacione grimce. Ishte subjekt me interes të veçantë në atë kohë, ashtu siç ka bërë të qartë se mekanika kuantike nuk mund të zgjidhë vështirësitë që kishte krijuar në lidhje me ndërveprimin e grimcave pikë me fushat, dhe një analizë të thellë klasike të problemit ishte e nevojshme. Dirakut shkruan se vdekja e Mathisson:

... ka ulur shkurtër një linjë interesante e kërkimit.

Në fakt, ai vdiq në moshën e hershme e dyzet e tre para se marrëdhëniet në mes të metodën e tij dhe ato të studiuesve të tjerë të kishte qenë objekt elucidated plotësisht.

Sintezë të metodën e tij u botua në vitin 1940 [Mathisson, 1940]. Mathisson provuar se ekuacioni variational mund të zgjidhen kur ajo ka qenë përcaktuar në mënyrë që ekuacionet që do të imponohet tensori karakteristike do të jetë në përputhje me variacione të lejuara në fusha. Tranzicionit nga tensori karakteristike për variablat dinamike është i përcolli nga një analizë e kuptimin fizik të zgjedhësve. Ideve në këtë dokument janë zhvilluar më tej në një pjesë të dytë [Mathisson, 1942], i cili është redaktuar nga Pam Dirakut Mathisson pas vdekjes, i cili shkroi në një shënim për të futjes:

Kjo punë u gjet në një shtet i papërfunduar mes letrat majtë nga Dr Myron Mathisson, i cili vdiq më 13 shtator 1940. Unë kam redaktuar dhe kanë shtuar një përmbledhje. Kishte edhe disa vepra për të treguar se kusht për integrability të madhësisë së momentit kendore kërkon momenti elektrike për të zhdukur (dhe jo vetëm të jetë paralel me momentin magnetike), por unë nuk ishte në gjendje për të ndjekur argumentin e kanë lënë jashtë këtë pjesë.

Në këtë letër të fundit Mathisson aplikuar metodën e tij të përgjithshme variational në rastin e një pjesëz momentet e dytë për të cilën janë të rëndësishme, por e tretë dhe momentet më të larta janë të papërfillshme. Ai mori ekuacionet e levizjes për momentit kendore dhe për qendër të masë me forca arbitrare të jashtëm. Pastaj ai llogaritur forcat kendore për një therrmije ngarkuar me momente elektrike dhe magnetike lëviz në një fushë të përgjithshme elektromagnetike. Së fundi, ai llogaritur forcat lineare për rastin e ndonjë moment elektrike, duke çuar në ekuacionet për lëvizje lineare. Ai mori rezultat që, në mënyrë që në masë mund të jetë integrable, raporti i momenti magnetik të momentit kendore duhet të jetë konstante.

Këtu është një listë e botimeve Mathisson's:


  1. M Mathisson, Die Beharrungsgesetze in der Allgemein Relativitätstheorie, Z. f. Physik 67 (1931), 270-277.

  2. M Mathisson, Die Mechanik des Materieteilchens in der Allgemein Relativitätstheorie, Z. f. Physik 67 (1931), 826-844.

  3. M Mathisson, Bewegungsproblem der Feldphysik und Elektronenkonstanten., Z. f. Physik 69 (1931), 389-408.

  4. M Mathisson, Eine neue Lösungsmethode für Differentialgleichungen hyperbolischem von normalem Typus, Math. Ann. 107 (1932), 400-419.

  5. M Mathisson, zastosowaniu w Metoda paremetrysy nuk uk_adów hiperbolicznych równa_, matematyczno Prace-fizyczne 41 (1934), 177-185.

  6. M Mathisson, Neue materieller systemes Mechanik, Acta Physica Polonica 6 (1937), 163-200.

  7. M Mathisson, Das Zitternde Elektron Dynamik und seine, Acta Physica Polonica 6 (1937), 218-227.

  8. M Mathisson, Le Probleme de M. Hadamard relatif à la difuzionit des ondes, Acta Math. 71 (1939), 249-282.

  9. M Mathisson, ekuacion variational të dinamikës relativiste, Proc. Cambridge Philos. Soc. 36 (1940), 331-350.

  10. M Mathisson, Dinamika relativiste e nje therrmije tjerrje magnetike, Proc. Cambridge Philos. Soc. 38 (1942), 40-60.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland