Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Claude Louis Mathieu

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

25 Nov 1783

Mâcon, France

5 March 1875

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Klod-Louis Mathieu filloi karrierën e tij si një inxhinier, por shpejt u bë një matematikan në Longitudes des Bureau në 1817 dhe më vonë profesor i astronomisë në College de France në Paris. Nga 1829 ai ishte profesor i analizave në Ecole Polytechnique në Paris.

Për shumë vite Klod Mathieu redaktuar punojnë në statistikat e popullsisë L'Annuaire des du Bureau Longitudes prodhuar nga Longitudes des Bureau. Ai gjithashtu ka punuar në përcaktimin e distancave të yjeve. Ai botoi L'Histoire de l'astronomie au siècle XVIII në 1827.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland