Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nevil Maskelyne

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 Oct 1732

London, England

9 Feb 1811

Greenwich, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nevil Maskelyne 's ati vdiq kur Nevil ishte 12 vjeç duke e lënë familjen në vend të varfër. Ai mori pjesë në Westminster School dhe ishte ende duke u arsimuar atje kur nëna e tij vdiq në vitin 1748. Vetëm para vdekjes së nënës së tij interesin e tij në astronomi kishte filluar pas shohim errësirë e 25 korrik 1748. Maskelyne shkrim në lidhje me arsimin e tij shkollore tha:

Matematikanë e Madhe kanë astronomët bërë nga matematika objekti u dha atyre në arritjen e astronomisë, por këtu dashuria e astronomisë ishte motivi i aplikimit të matematikës, pa të cilin astronom tona shpejt gjeti ai nuk mund të bëjë përparim ai dëshironte në shkencë e tij e preferuar, në disa muaj, pa ndonjë ndihmë ai e bëri veten mjeshtër të elementeve të gjeometrisë dhe algjebër. Me këto ndihmon ai së shpejti lexuar libra kryesore në astronomi dhe optikë dhe gjithashtu në ... mekanikë, pneumatikë dhe hydrostatics. Përparim të konsiderueshëm që kishte bërë në këto shkenca e çoi natyrshëm në Universitetin e Kembrixhit ...

Maskelyne hyrë në Kembrixh në 1749 ku ai studioi matematikë dhe u diplomua grindavec e shtatë në matematikë në 1754. Ai u shugurua një ministër në 1755. Pastaj ai u bë një shoku i Trinity College ne Cambridge 1756.

Në 1758 ai u pranua të Shoqërisë Mbretërore, rekomandimin e tij duke e përshkruar atë si

... një person i ditur edhe në mësimin matematikore dhe filozofinë natyrore ...

Në 1761 e Shoqërisë Mbretërore për të dërguar Maskelyne ishullin e Shën Helena që të respektojnë një tranzit të Venusit. Kjo ishte e rëndësishme që nga matjet e sakta do të lejonte largësia nga Dielli në Tokë për të matet me saktësi dhe shkalla e sistemit diellor përcaktohet. Gjatë lundrimi ai eksperimentoi me metodën e përcaktimit të pozitës hënor gjatësi. Maskelyne kthye në Chipping Barnet në 1761, ku ai ishte ndihmës familltar, dhe ka punuar në botimin e një libri. Ai botoi metodë hënor distancë për përcaktimin e gjatësi në Udhërrëfyes Mariner britanik (1763).

Në 1764 ai shkoi në një udhëtim në det për të kryer Barbados gjyqet e mekanizëm sahati Harrison. Menjëherë pas kthimit të tij, në 1765, ai u emërua astronom Royal. Ai botoi vëllimin e parë të Almanac Nautical në 1766 dhe vazhdoi të punojë në këtë projekt deri në kohën e vdekjes së tij.

Maskelyne propozuar të Shoqërisë Mbretërore në 1772, një eksperiment për të përcaktuar densitetin Tokës me përdorimin e një linje pingul. Ai nuk ishte i pari për të sugjeruar një eksperiment i tillë. Bouguer dhe La Condamine kishte provuar një eksperiment të tillë mbi 30 vjet më parë.

Maskelyne kryer eksperiment në 1774 në Schiehallion, një mal në Perthshire, Skoci. Schiehallion u zgjodh sepse ishte e habitshme e rregullt dhe në trajtë koni në gjendje të vëllimit të saj kështu që mund të përcaktohet me saktësi. Nga vëzhgimet e tij Maskelyne llogaritur se densitet Toka është rreth 4.5 herë se e ujit. Ai u dhënë medalje Copley e Shoqërisë Mbretërore në 1775 për këtë punë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland