Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Francis Maseres

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Dec 1731

London, England

19 May 1824

Reigate, Surrey, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Francis Maseres 's prindërit ishin Magdalena du du Pratt Clareau dhe Peter Ibrahimit Maseres. Frëngjisht në fillim të origjinës, familjes ishin Protestantët të cilët u detyruan të largohen nga Franca për shkak të persekutimit fetar pas Louis XIV anulohet urdhër të Nantes, i cili kishte të garantuar lirinë e adhurimit, në vitin 1685. Peter Maseres ishte një mjek i cili e parë jetonin në Broad Street, Soho, London por pastaj u zhvendos në Rathbourne Place. Francis Pjetri kishte një vëlla dhe ata ishin rritur në një familje që ishte edhe jashtë.

Francis ndoqi Shkolla Rev Richard Wooddeson në Kingston-me-Thames para matriculating në Clare College, Cambridge, më 4 korrik 1748. Vëllai Francis 'Peter matriculated në të njëjtën ditë dhe dy vëllezërit u diplomua nga Clare College Cambridge në 1752 me një diplomë në klasike dhe matematikë. Francis u renditën si grindavec i katërt do të thotë se ai ishte i katërt nga studentët dhënë një shkallë të parë të klasës. Francis u dhënë medalje klasike kancelari i parë i cili iu prezantua atij nga Duka i Newcastle. Ai iu dha një bursë Diggons Jozefit në janar 1752, dha MA e tij në 1755, dhe zgjodhi për një shoqëri më 24 shtator 1756 të cilin ai mbajti deri në gusht 1759, kur ai dha dorëheqjen miqësi kur ai ende kishte një vit për të kandiduar.

Në 1750 hyri në tempull Maseres Inner kuptim ai ishte trajnimi për t'u bashkuar me profesionin e ligjor. Ai kualifikuar në 1758 dhe ligjin praktikohet për disa vjet pa shumë sukses edhe pse tërë jetën e tij ishte e lidhur me Tempullin e cila shtrihet mes industri e gazetave dhe breg i lumit në qytetin e Londrës. Ai u përshkrua si ecte raundin e veshur:

... kostum të mbretërimit të Xhorxh dytë ... [me] tre-hat qoshe, të barabartë, parukë, dhe ruffles.

Ai shërbeu si Prokurori i Përgjithshëm për Quebec nga 1766 deri 1769:

... me zell të tillë dhe dinjitet se në kthimit të tij në Angli ai ishte i kërkuar nga vendosurve protestante në atë qytet për të vepruar si agjent i tyre.

Pas kthimit në Angli ai u emërua Cursitor Baron e Thesarit në gusht 1773 dhe ka mbajtur këtë zyrë deri në vdekjen e tij në moshën 93. Ai u emërua zëvendës regjistrues në Londër më 16 shkurt 1779 dhe ai e mbajti këtë funksion deri në 1783 ai dha dorëheqjen. Ai ishte zgjedhur gjyqtar i lartë në Gjykatën Sherif e qytetit të Londrës në 1780 dhe e ka mbajtur këtë pozicion deri në 1822 kur ai ishte 91 vjeç. Courtney shkruan:

Maseres ishte një protestant dhe liberal i zellshëm dhe një avokati të ngrohtë për reformat në kishën e Anglisë, por ai nuk ishte në favor të një skeme të gjerë të reformës zgjedhore.

Maseres ka shkruajtur shumë vepra matematikore të cilat tregojnë një mungesë të plotë të aftësisë krijuese. Ai hodhi poshtë numrat negative dhe se një pjesë e algjebër e cila nuk është aritmetike, pavarësisht shkruar 150 vjet pas Viète dhe Harriot. Është e mundshme që Maseres hodhi poshtë të gjitha matematikës të cilat ai nuk mund të kuptoni. Ai shkroi në disertacion mbi përdorimin e shenjë negative në algjebër (1758):

Nëse ndonjë sasi të vetëm është e shënuar me shenjë ose + ose shenjë - pa ndikuar ndonjë sasi tjetër, shenjë nuk do të ketë kuptim apo rëndësi, nëse është kështu të thuhet se sheshi i - 5, ose produkt i - 5 në -- 5, është e barabartë me 25, një pohim i tillë duhet ose nuk tregon më shumë se 5 herë 5 është e barabartë me 25 pa asnjë lidhje për shenja, ose ajo duhet të jetë thjesht marrëzi ose zhargon i pakuptueshëm.

Maseres kishte një ndikim të ardhur keq për mësimin e algjebër në Britani për disa dekada. Një shembull i kësaj është parë në tekst algjebër e Nikolas Vilant, Regius Profesor në St Andrews 1765-1807. Schaaf, shkrim në, jep një anë pozitive për kontributet e tij matematikore:

Ndoshta publikim shumë me të cilën ai u përpoq të sjellë matematika për një publik shumë më të gjerë qenë aspekti më i dukshëm të trashëgimisë Maseres '. Disa ishin vepra origjinale, të tjerët ishin reprints e veprat e Matematikanë shquar. ... Nga reprints se Maseres bërë me shpenzimet e tij, më e rëndësishme është "Scriptores logarithmici" (1791-1807), gjashtë vëllime kushtuar subjekt i logarithms, duke përfshirë edhe veprat e Keplerit, Napier, Snell, dhe të tjerët, interspersed me origjinale traktet mbi tema lidhur. Republications të tjera përfshijnë në vijim:

(1) "Scriptores optici" (1823), një ribotim të eseve optike të James Gregory, Dekarti, Schooten, Huygens, Halley dhe Barrow;
(2) Jacob Bernoulli 's trakt në permutations dhe kombinime;
Translation (3) Colson e Agnesi 's "analitike Institucionet";
(4) traktat Hale's latin në fluxions (1800) dhe
(5) disa traktet mbi historinë anglisht.

Me sa duket një numër i autorëve ishin borxhe të Maseres për ndihmë financiare të këtij lloji. mund të ketë pak dyshim e sinqeritetit të tij dhe bujari, edhe pse disi i gabuar.

Courtney jep më shumë detaje të personalitetit Maseres në:

Ishte kënaqësi e tij të argëtojë miqtë e tij në dhomat e tij në Londër, apo vend, në shtëpinë e tij Reigate, dhe biseda e tij abounded në anekdotë dhe informacione, veçanërisht në incidentet e historisë anglisht nga 1640 deri më sot e tij. Ai e mbajti për shijen e tij klasike. Homer ai e dinte nga zemra, dhe Horace ishte në skajet gishtat e tij '. Lucan ishte favorit i tij i ardhshëm të Homerit në letërsi të lashtë, në mesin e shkrimtarëve anglisht ai ndjeu admirimin e madh për Milton, dhe është tërësisht i njohur me punimet e Hobbes. Ai foli rrjedhshëm frëngjisht ... dhe [u] një lojtar i mirë shahu ...

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland