Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Andrei Andreyevich Markov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

14 June 1856

Ryazan, Russia

20 July 1922

Petrograd (now St Petersburg), Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Andrei Një Markov ishte një i diplomuar në Universitetin e Shën Petersburg (1878), ku ai filloi një profesor në 1886. Punën e hershme Markov ishte kryesisht në teori numrin dhe analiza, fraksionet e vazhdueshme, kufijtë e integrals, teoria e përafrimit dhe konvergjenca e seri.

Pas 1900 Markov aplikuar metodën e fraksionet e vazhdueshme, pioneered nga mësuesi Pafnuty tij Chebyshev, në teori probabiliteti. Ai gjithashtu studioi sekuenca e variablave reciprokisht të varur, duke shpresuar të krijojë ligjet që kufizojnë e probabilitetit në formën e tyre më të përgjithshme. Ai doli teorema qendrore kufirin në mënyrë të drejtë sipas supozimeve të përgjithshëm.

Markov përmendet veçanërisht për studimin e tij të zinxhirët Markov, sekuencat e variablave të rastit në të cilën ndryshore të ardhmen është e vendosur nga variabel i pranishëm por është i pavarur nga mënyra në të cilat shteti i pranishëm u ngrit nga paraardhësit e tij. Kjo punë filloi Teoria e proceseve stochastic.

Në 1923 u bë Norbert Wiener e parë për të trajtuar rigorozisht një proces i vazhdueshëm Markov. Themeli i një teori të përgjithshme ishte e siguruar gjatë 1930 nga Andrei Kolmogorov.

Markov ishte i interesuar gjithashtu edhe në poezi dhe ai bëri studimet e stilit poetik; interesant Kolmogorov kishte interesa të ngjashme.

Markov ishte një djalë (të njëjtin emër) i cili ka lindur më 9 shtator, 1903 dhe pas babait të tij në duke u bërë gjithashtu një matematikan i njohur.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland