Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gregori Aleksandrovic Margulis

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Feb 1946

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gregori Margulis u arsimua në Moskë High School, u diplomua në vitin 1962. Në këtë vit ai filloi studimet e tij universitare në Universitetin e Moskës dhe ai u dhënë shkallën e tij të parë në vitin 1967. Margulis mbetur në Universitetin e Moskës për studimet pasuniversitare.

Ai tregoi një potencial të madh si një matematikan dhe çmimin e parë të rëndësishme të cilat ai fitoi ishte gjatë kohës së tij si një student pasuniversitar, kur mori çmimin e ri Matematikanë nga Shoqëria matematike në Moskë në vitin 1968. Margulis përfunduar studimet e tij universitare në vitin 1970 dhe ai u dha shkallën e kandidatëve të Shkencës për një tezë Në disa probleme në teorinë e U-sistemeve.

Pasi u dha Kandidate e shkences (ekuivalenti i një britanik ose amerikan Ph.D.), Margulis filluan të punojnë në Institutin për problemet në Informata të Transmisionit. Ai ishte një punëtor shkencor ka Junior 1970-1974 kur ai u gradua në punonjës të lartë shkencor. Ai e mbajti këtë post deri më 1986 kur ai u gradua përsëri, këtë herë për të drejtues punëtor shkencor.

Nder ndërkombëtare është dhënë për të Margulis në vitin 1978 kur ai u dha një Medalje Fushat në Kongresin Ndërkombëtar të Helsinkit. Megjithatë kjo nuk ishte një rast i lumtur për Margulis i cili nuk ishte lejuar nga autoritetet sovjetike, për të udhëtuar në Helsinki për të marrë medalje. Tits, duke dhënë adresën foli për pikëllimin e tij se Margulis nuk mund të jenë të pranishëm:

... Por unë nuk mund të shpreh zhgënjimin tim të thellë - nuk ka dyshim ndarë nga shumë njerëz këtu - në mungesë të Margulis nga kjo ceremoni. Në funksion të kuptimit simbolik të këtij qyteti të Helsinkit, kisha vërtet arsye të shpresohet se do të ketë një shans të fundit për të përmbushur një matematikan që unë di vetëm me punën e tij dhe për të cilët kam respekt më të madh dhe admirim.

Ndoshta koment Tits 'do të thotë për' simbolik 'duhet të shpjegohet. Ai mbajti adresa në Sallën Finlandia në Helsinki, ku Margulis duhet të ketë marrë Medaljen dhe ku Akordeve të Helsinkit ishte nënshkruar më 1 gusht 1975. Kjo marrëveshje e madhe ishte nënshkruar në fund të Konferencës së parë për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë. Marrëveshjet e Helsinkit, të nënshkruar nga të gjitha vendet e Evropës (me përjashtim të Shqipërisë) dhe nga Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, janë projektuar për të reduktuar tensionet e Luftës së Ftohtë duke pranuar kufijtë evropiane si ato pastaj ishin.

Tits bisedimet në lidhje me varg të punës Margulis në Kombinatorika, gjeometrinë diferenciale, teoria ergodic, sistemet dinamike dhe diskrete nëngrupegrupevegënjej. Dhënien e Medaljes Fushat ishte kryesisht për punën e tij mbi këtë temë fundit:

Already Poincare wondered për mundësinë e përshkruar të gjitha nëngrupeve diskrete e covolume fundme në një grup Gënjeshtra G. shkapërderdhje e tillë në nëngrupe PSL G = 2 (R) bën një në dyshim e parë të ndonjë mundësi të tillë. Megjithatë, PSL 2 (R) ishte për një kohë të gjatë vetëm grupin e thjeshtë Gënjeshtra që ishte i njohur për të përmbajë jo-aritmetike nëngrupe covolume diskrete e fundme, e shembuj të zbuluar më tej në 1965 me Makarov dhe Vinberg përfshirë vetëm disa grupe të tjera të gënjej, duke shtuar kredi të conjectures e Selberg dhe Pyatetski-Shapiro për efekt se "për grupet më semisimple Lie" nëngrupe diskrete e fundme covolume janë domosdoshmërisht aritmetikë. Arritja më spektakolare Margulis ka qenë zgjidhja e plotë e atij problemi dhe, në veçanti, prova e hamendje në fjalë.

Margulis u shndërrua shumë shpejt në gjendje të largohen nga bllokut sovjetik dhe, në vitin 1979, ai ishte në gjendje të kalojnë tre muaj në Universitetin e Bonit. Midis 1988 dhe 1991 Margulis bërë një numër vizitash për të Institutit Max Planck në Bon, në Institut des Hautes Etudes dhe College de France, të Harvardit dhe të Institutit për studime të avancuar në Princeton. Nga viti 1991 ai ka mbajtur një karrige në Yale University.

Supozim Oppenheim ishte bërë në vitin 1929 dhe shqetësimeve vlerat e formave të pacaktuar paarsyeshme katror në pika numer i plote. Raport punë u bazuar në rezultatet e Jarnik dhe Walfisz. Në vitet 1940 Davenport dhe Heilbronn kontribuar nga provojnë raste të veçanta dhe në vitin 1946 Watson zgjatur tregonin rezultatet e tyre të vërtetë supozimi për raste të tjera të veçanta. Margulis provuar hamendje të plotë në vitin 1986 dhe i jep një studim i bukur i punës që çojnë në këtë zgjidhje në. Ka Margulis shpjegon se:

Qasje të ndryshme për këtë dhe që lidhen conjectures (dhe teorema) të përfshijë Teoria analitike e numrave, teoria e grupeve të gënjej dhe grupeve algjebrike, teoria e ergodic, teoria e përfaqësimit, teoria e reduktimit, gjeometri e numrave dhe disa tema të tjera.

Margulis ka pranuar nderon shumë për punën e tij. Përveç Medaljen Fushat e ai ka qenë i dha Medaljen e Francës de College (1991) dhe në të njëjtin vit ai u zgjodh një anëtar nderi i Akademisë Amerikane të Arteve dhe Shkencave. Në vitin 1995 ai mori Çmimin Humboldt dhe në 1996 ai u nderua nga zgjedhjet si një anëtar i Institutit Tata e hulumtimit themelor.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland