Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Vladimir Aleksandrovich Marchenko

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

7 July 1922

Kharkov, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Vladimir Marchenko mori pjesë Kharkovit Universitetin, u diplomua në vitin 1945. Ai u emërua mbi stafin pas diplomimit dhe punoi në Universitetin Kharkovit deri në 1961. Gjysma mënyrë përmes kësaj periudhe, në vitin 1953, ai u graduar profesor.

Në vitin 1961 u emërua në Marchenko Fizike Teknike Instituti i ulët Temperatura në Kharkovit.

Në vitet 1950 Marchenko marrë rezultate të rëndësishme në teori të përafrimit. Shqetësim rezultatet e tij teoria përafrimin e funksioneve pothuajse periodike. Gjithashtu në 1950 ai ka studiuar sjelljet asymptotic e masës fantazme dhe e funksionit fantazme për Sturm - ekuacion Ljuvilit. Në këtë punë është përshkruar:

Ai është i njohur mirë për rezultatet e tij origjinale në teorinë e ekuacioneve diferenciale fantazme, duke përfshirë edhe zbulimi i metodave të reja për studimin e sjelljes asymptotic e funksioneve fantazme dhe zgjerimet konvergjencën në drejtim të eigenfunctions. Ai ka marrë gjithashtu rezultatet themelore në teorinë e problemeve inversi në analizën spektrale për Sturm - Ljuvilit dhe ekuacionet e më të përgjithshme.

Në fakt më vonë Marchenko aplikuar metodat e tij të ekuacion Shrodingerit.

Rast periodik i Korteweg-de Vries Ekuacioni ishte zgjidhur nga Marchenko në vitin 1972. Ai përdori metodën e problemit inversi në teorinë e çoroditje.

Petryshyn në përshkruan punën e tjera të Marchenko duke përfshirë punën e tij në vetë operatorët adjoint diferenciale:

Marchenko ka dhënë një kontribut të rëndësishëm në teorinë e vetë-operatorëve adjoint diferencial me pafundësisht shumë ndryshore të pavarura dhe të teorisë së funksioneve të hapësirave të pafundësisht shumë variablave si në vend kufijtë e hapësirave induktiv funksion konveks.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland