Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Paul Mansion

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 June 1844

Marchin (near Huy), Belgium

16 April 1919

Ghent, Belgium

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pali feudali studiuar në shkencat Normale në Ecole des Ghent. Ai filloi studimet e tij në 1862, kur ai ishte tetëmbëdhjetë vjet të vjetra. Me 1867 ai ishte mësim kurseve të avancuara matematike atje. Ai më vonë u emërua si profesor i matematikës në Universitetin Ghent.

Sigurisht e jetesës në Ghent bërë feudali veçanërisht në dijeni të Quetelet matematikan i njohur i cili ka lindur në Ghent rreth 50 vjet më parë feudali ishte i lindur dhe i cili kishte studiuar në universitetin atje. Quetelet dhe Garnier kanë redaktuar correspondance publikim mathématique Belgjikë et physique. Feudali dhe në vitin 1874, së bashku me Catalan dhe Neuberg, themeloi një gazetë correspondance mathématique Nouvelle quajtur të nderuar mathématique më parë correspondance et physique.

Ky ditar i cili feudali, katalanisht Neuberg kishte themeluar dhe është publikuar në mes 1874 dhe 1880. Pas kësaj Catalan inkurajuar feudali dhe Neuberg për të bashkëpunuar në botimin e një gazetë e re dhe, me të vërtetë, ata bënë pikërisht këtë, Mathesis botuese nga viti 1881 e tutje. Feudali u bë drejtor i Mathesis dhe vazhduan me këtë projekt deri sa ka dalë në pension në vitin 1910.

Sipas Pelseneer, feudali:

... mbajtur një pozitë të shquar në botën shkencore të Belgjikës pavarësisht pikëpamjeve të skajshme të tij të ngushtë.

Feudali të përkthyera në frëngjisht punon shumë matematikore nga Riemann, Plücker dhe Clebsch. Ai nuk e kufizojnë veten për përkthimin e teksteve matematikore në frëngjisht, megjithatë, sepse ai përkthyer vepra nga autorë të tjera të famshme si Dante.

Ai shkroi mbi historinë e matematikës greke dhe Koperniku, Kepler dhe Galileo. Ai gjithashtu shkroi mbi historinë e fizikës dhe astronomisë greke. Duke qenë një njeri me mendje-ngushtë me pamje shumë ortodoks katolik, vlerësimin e tij për punën e autorëve të tillë si Koperniku dhe Galileo ishte i njëanshëm dhe me të vërtetë shumë pak do ta konsideronte shkrimet e tij mbi këta autorë si qëllim për të arsyetuar qëndrimet e Kishës Katolike Romake.

Pavarësisht ton mjaft kritike të këto komente ne duhet vënë në dukje se feudali ishte mjaft produktiv. Kur Demoulin shkroi një nekrologji e feudali (botuar në 1929) ka përfshirë një listë të 349 të veprave të tij. As nuk ishin vetëm këto vepra të interesit lokal, për shumë njerëz janë konsideruar aq i rëndësishëm sa që të jenë të përkthyera në gjermanisht ose për t'u ribotuar në botimet e huaja.

Midis nderon që feudali e marra u zgjedhjeve të Akademisë Mbretërore të Belgjikës.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland