Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Victor Mayer Amédée Mannheim

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 July 1831

Paris, France

11 Dec 1906

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Amédée Mannheim hyrë Ecole Polytechnique në Paris në 1848 në moshën 17. Dy vjet më vonë ai shkoi në Metz, ku ai mori pjesë në Ecole d'Application.

Edhe pse rregullat e slide ekzistuar para kohe Mannheim të, e shpikur nga Oughtred dhe Gunter dhe të tjerët, ai ishte Mannheim që të standardizuara version modern të shtetit slide që ishte në përdorim të përbashkët deri calculators xhepi mori disa vjet më parë. Kjo ishte kur ai ishte student në Metz se idetë për këtë rregull rrëshqitje erdhi në Mannheim.

I [EFR] të blerë një rigë llogaritëse të tipit Mannheim kur isha në shkollë dhe prindërit e mi paguar £ 5 për të. Kjo do të jetë ekuivalent të ndoshta 100 £ deri sot nuk ka dhënë kalkulator na vetëm një mjet më të mirë, por edhe duke llogaritur një shumë më të lirë. Megjithatë, unë ende ka rregull dhe rrëshqitje thesar atë, ndërsa unë kam hedhur të gjitha calculators ime e hershme.

Pas diplomimit nga Ecole d'Aplikimit në Metz, Mannheim u bë një oficer i artilerisë frëngjisht. Pas disa viteve në ushtarak, Mannheim u emërua në Ecole Polytechnique në Paris, duke vazhduar karrierën e tij të ushtrisë. Emërimi i tij i parë në Ecole Polytechnique ishte si një répétiteur në vitin 1859, pastaj në 1863 ai u emërua si pedagog. Në vitin Mannheim pas u emërua si profesor i Gjeometria deskriptive në Ecole Polytechnique. Koppelman shkruan në:

Ai ishte një mësues i përkushtuar dhe popullore, kushtuar fort në Ecole Polytechnique, dhe ishte një nga themeluesit e Amicale Société des Anciens Elèves de l'Ecole.

Mannheim pension nga posti i tij të ushtrisë në 1890, duke arritur gradën e kolonelit në inxhinieri trupit. Ai vazhdoi të japë mësim në Ecole Polytechnique derisa ka dalë në pension në 1901 në moshën 70 vjeç.

Ai dha kontribute të shumta për gjeometrinë dhe për kontributin e tij të shquar në subjekt ai u dha Çmimin e Poncelet Académie des Sciences në vitin 1872. Ai studioi transformimin polare reciprok prezantuar nga Chasles dhe zbatohen rezultatet e tij në gjeometri kinetike. Përkufizimin e vet Mannheim e gjeometrise kinetike konsiderohet ajo të jetë studim i levizjes së një figure pa iu referuar ndonjë forcave, kohë apo pronave të tjera të jashtme me figura. Punës Mannheim për sintezë e saktë të mekanizmave është studiuar në.

Ai gjithashtu studioi sipërfaqet, në veçanti Fresnel 's valë sipërfaqe. Studimet letër këtë temë të punës së tij në detaje.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland