Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Kurt Mahler

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 July 1903

Krefeld, Prussian Rhineland (now Germany)

25 Feb 1988

Canberra, Australia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Kurt Mahler kontraktuar tuberkulozit në moshën pesë vjeç e cila ndikohet në gju e tij të djathtë. Për shkak të këtyre problemeve shëndetësore ai ndoqi shkollën për vetëm katër vite duke i lënë në vitin 1917 në moshën 13. Në 1918 ai mori një punë në një fabrikë, por morën pjesë shkollat teknike për të mësuar për të bërë një instrument krijues.

Ai ishte autodidakt në matematikë mësimdhënie veten ndërsa punonte në fabrikë, leximi vepra nga Edmund Landau, Knopp, Klein dhe Hilbertiane mes të tjerash. Babai i tij i dërgoi artikuj djali i vogël i tij kishte shkruar për të Klein që ishin ato të Siegel. Siegel organizuar për atë që të marrë pjesë në Universitetin e Frankfurtit të cilën ai ka hyrë në vitin 1923. Atje ai ndoqi leksione nga Dehn më topologji, Hellinger mbi funksionet eliptik, Siegel mbi gur dhe Szász.

Në 1925 Kurt lëvizur në Göttingen ku ai ndoqi leksione me Emmy Noether, Courant, Landau, Born, Heisenberg, Hilbert dhe Ostrowski dhe vepronte si asistent i papaguar për Norbert Wiener. Ishte përmes Emmy Noether se ai mësuar rreth p-adic numrat që do të jetë një nga temat kryesore të studimeve të tij gjatë gjithë jetës së tij. Në 1927 ai paraqiti disertacionin e doktoraturës në zero të funksionit gama në Frankfurt.

Në 1933 Mahler u emërua në postin e tij të parë në Universitetin e Königsberg por, para se ai mund të marrë postin, Hitleri erdhi në pushtet. Mahler e kuptoi menjëherë se, pasi ai ishte hebre, ai duhej të largohej në Gjermani. Ai pranoi një ftesë nga Mordell për të shkuar në Mançester, ku ai kaloi 1933-34. Ai kaloi 1934-36 në Groningen në Holandë. Megjithatë në 1936 ai ishte i përfshirë në një aksident me biçikletë ndërsa në Groningen dhe problemet e tij u kthye në gju. Ai iu nënshtrua operacionet në gju e tij kthehet në shtëpi në Krefeld dhe gjithashtu kaloi disa kohë në Zvicër, ku ai ishte shëruar përfundimisht.

Mahler u kthye në Manchester në 1937, por gjatë 1940 ai ishte internuar si "një armik i huaj" për 3 muaj dhe kaloi disa kohë në kampin e njëjtë në Isle of Man si Kurt Hirsch. Pas kthimit në Mançester ai qëndroi atje deri në 1962 kur ai shkoi në Kanberra për 6 vitet e fundit të karrierës së tij.

Ai ka punuar në epërsi të numrave, duke treguar se në vitin 1946

0,123456789101112131415161718192021 ...

ishte i jashtëzakonshëm. Në të vihet re se

Mahler shpreh keqardhjen se, përveç nga puna e tij, pak interes kishte treguar nga matematikanet shekullit të 20-të në studimin e pronave të zgjerimit aritmetik dhjetore.

Ai gjithashtu klasifikuar vërtetë dhe numra kompleks në klasa të cilat janë të pavarur në mënyrë algjebrike. Tema të tjera të mëdha të punës së tij ishin të p-numra adic, p-afrimit adic Diophantine, gjeometri të numrave të (një term i shpikur nga Minkowski për të përshkruar matematikë e packings dhe mbulesë) dhe në masë polynomials.

Mahler ka marrë shumë çmime. Ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1948. Mathematical Society në Londër i dha atij Çmimin e lartë të saj Berwick në vitin 1950 dhe De Morgan Medaljen e saj në vitin 1971.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland