Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Wilhelm Magnus

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 Feb 1907

Berlin, Germany

15 Oct 1990

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Wilhelm Magnus mori pjesë në Universitetin e Frankfurtit marrjen e doktoraturës së tij nga ky universitet në vitin 1931. Doktoraturës e tij ishte e mbikqyrur nga i cili Dehn Magnus pyetje të ndryshme rreth një e-grupe relator në vitin 1928. Magnus ishte në gjendje për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve dhe e ka publikuar rezultatet e tij në një grupe relator në vitin 1930. Në 1932 ai botoi një rezultat të madh në teori grup kombinator kur ai provoi se problemi për një fjalë-grupe relator është i shpjegueshëm.

Magnus u emërua për të personelit në Frankfurt duke shërbyer nga 1933 deri 1938. Gjatë kësaj kohe ai kaloi sesion 1934/35 në Universitetin Princeton në Shtetet e Bashkuara. Gjatë kësaj periudhe Magnus futur metodat rrjet gënjej për të studiuar seri ulët qendrore të grupeve të lirë. Ai studioi grupe automorphism e grupeve të lirë në 1934.

Në 1935 Magnus dha shembuj të grupeve të paraqitur finitely të cilat ishin isomorphic grupeve duhur faktor për vetveten. Hopf kishte kërkuar fillimisht nëse ekzistojnë grupe të tilla dhe, edhe pse Jakob Nielsen kishte treguar se grupe të lirë të gradës së fundme kanë kjo pronë dhjetë vitet e para që ka bërë Hopf pyetje, askush - përfshirë veten Jakob Nielsen - vërejtur pyetje tashmë ishte përgjigjur.

Megjithatë karrierës Magnus ishte për të goditur probleme kur ai nuk pranoi të bashkohet me Partinë naziste dhe, si pasojë e kësaj, nuk u lejohet të mbajë një post akademik gjatë Luftës së Dytë Botërore. Në vend të kësaj ai kishte të punojnë në industri. Në 1947 ai u ofruar një rang profesori në Universitetin e Göttingen, por ai nuk ishte që të qëndrojnë aty për kohë të gjatë.

Në 1946 Bateman vdiq dhe Whittaker ishte kërkuar për të rekomanduar dikush që mund të marrin përsipër projektin e organizimit dhe botuese Bateman 's dorëshkrime. Whittaker 's këshilla është se duhet të çojë Erdélyi projektit dhe, në vitin 1947, Erdélyi shkoi në Kaliforni Institutin e Teknologjisë. Ishte një projekt i madh dhe bashkëpunëtorë të tjerë janë të nevojshme. Magnus majtë Göttingen për t'u bashkuar me projektin Bateman në vitin 1948. Ai bashkëpunoi në prodhimin e tre vëllimeve të Funksionet e Lartë Transcendetral dhe dy vëllime të Tabelat e shndërron Integrale.

Në 1950 shkoi për të Magnus Courant Institutit të Shkencave matematike. Ai kaloi 23 vjet atje para se të vendosej në një karrige në Institutin Politeknik të New York-ut në vitin 1973. Ai e mbajti këtë post për pesë vjet para se të dalë në pension.

Në hulumtim Magnus është përshkruar në këto kushte:

Ekspertizë matematikore Magnus ishte jashtëzakonisht të spektrit të gjerë. Përveç kërkimeve në teori grup dhe funksione të veçanta, ai ka punuar në fizikë për problemet matematikore, duke përfshirë Teoria elektromagnetike dhe aplikimet e ekuacionit të valës.

Kjo nuk ishte vetëm në gjerësinë dhe thellësinë e hulumtimit që Magnus shkëlqyeshëm. Ai ishte gjithashtu një nga mbikëqyrësit më të mirë të studentëve doktorature, mbikëqyrës 61 studentët e doktoraturës gjatë karrierës së tij. Mësimin e tij është përshkruar si 'shquar' dhe kjo është konfirmuar nga marrja e tij e mësuesve e Madhe çmimin e Universitetin e Nju Jorkut në vitin 1969.

Nëntë librat e tij mbulojnë një gamë të gjerë temash të tilla si funksionet matematikore eliptik, tessellations (tessellations Noneuclidean dhe grupeve të tyre (1974)), teoria e kombinator grupit (një grup i madh pune kombinator teori (1966) të shkruar së bashku me A Karrass dhe D Solitar) dhe fizikës matematikore. Ai u dha një numër të nderon, duke përfshirë një Fellowship Rockefeller në vitin 1934, një Guggenheim Fellowship në vitin 1969 dhe Fulbright-Heis e lartë shkencore e Bursave në 1973/74.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland