Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Sheila Scott Macintyre

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 April 1910

Edinburgh, Scotland

21 March 1960

Cincinnati, Ohio, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Sheila Scott 's babai ishte rektor i Akademisë Trinisë Edinburg dhe ajo ndoqi shkollën. Ajo mori pjesë në Edinburg Kolegji Zonja 'nga 1926 deri më 1928 kur ajo u diplomua si dux në Matematikë.

Në të njëjtin vit, 1928, ajo hyri në Universitetin e Edinburgut, ku ajo fitoi disa bursa. Ajo ka diplomuar me nderimet MA klasit të parë në matematikë dhe filozofinë natyrore në 1932. Ajo ishte e zakonshme për studentët më të lartë në ato ditë për të studiuar në Oxford apo Cambridge University pas marrjes shkallën e tyre të parë në një universitet Skocez. Scott kaloi tre vjet në Girton College në Kembrixh. Vitin e saj përfundimtar në Kembrixh është epokë në të cilën ajo ndërmori kërkime nën mjeshtër që bën karrocë 's mbikëqyrje. Ajo publikohet letra e saj e parë në veprës që ajo kishte bërë nën mjeshtër që bën karrocë 's mbikëqyrje Në periudhat asymptotic e funksioneve integrale në 1935.

Scott kthye në Skoci për të trajnuar si një mësues dhe ajo mësoi për pesë vjet në një numër të shkollave nga 1934. Ajo dha mësim në St Leonard's, një shkollë vajzash në St Andrews, si dhe Shkolla e James Allen për Vajzat dhe Stowe Shkolla.

Gjatë kësaj periudhe Whittaker futur Sheila Scott të AJ Macintyre i cili ishte një lektor matematike në Universitetin Aberdeen. Ata u martua në vitin 1940 dhe pas vitit Sheila Macintyre ishte emëruar si një lektor asistent në departamentin e njëjtë si burrin e saj në Aberdeen.

Në Aberdeen Sheila Macintyre kryer doktoratura e saj nën EM Wright 's mbikëqyrje. Wright ka shkruajtur:

... mirë si hulumtim i saj ishte atje do të kishte qenë më shumë se kishte ajo nuk kishte një familje për të parë pas.

Ndërmjet viteve 1947 dhe 1958 ajo botoi një dhjetë gazeta gjatë një periudhe kur ajo solli deri dy fëmijët e saj (një fëmijë të tretë vdiq në moshën dy në vitin 1949).

Sheila Macintyre ishte një anëtar aktiv i Shoqërisë matematike Edinburg dhe të Shoqatës matematike. Në 1958 ajo u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Edinburgut.

Në 1958 Macintyre dhe burri i saj e pranoi në vizitë professorships kërkimore në Universitetin e Cincinnati. Atje ajo mësohet deri në vdekjen e saj në fillim nga kanceri.

Në mjeshtër që bën karrocë citon RC Buck që kanë shkruar rreth Macintyre:

Në fushën e saj të zgjedhur nga analiza, ajo futi Perpunimet fuqishme e teknikave, dhe çfarë është akoma më e vështirë, të reja dhe problemet origjinale për hetim.

Wright, shkrim në, thotë:

Matematikan Brilliant origjinal pse Sheila ishte, ajo është edhe më shumë si mësues të shkëlqyer dhe koleg homoseksual e dobishme që ne mend e saj. Qartësia e saj e mendjes bërë një pedagog mjaft e saj jashtëzakonisht të aftë, por ai ishte i ngrohtë e saj me interes të sinqertë në secilin prej nxënësve të saj (conbined me një vlerësim mendjemprehtë e aftësive të tyre) që e bëri atë në mënyrë të suksesshme një tutor dhe regjent. Ata paguhet e saj nga një dashuri shumë e vërtetë dhe respekt.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland