Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Francis Sowerby Macaulay

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Feb 1862

Witney, England

9 Feb 1937

Cambridge, Cambridgeshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Francis Macaulay 's babai, Samuel Rev Macaulay, ishte një ministër në Kishën Metodist. Ai e dërgoi birin e tij Francis në një shkollë për bijtë e Ministrave metodist në Bath, domethënë Kingswood Shkolla. Kingswood diplomimit nga shkolla në vitin 1879, hyri Macaulay St John's College, Cambridge, nga i cili ai u diplomua me dallim, grindavec që e tetë (e tetë renditet në listën e nxënësve Klasa e parë) në Tripos matematike te qershor 1882. Në janar të vitit të ardhshëm ai u vu në shtatë gazeta të avancuara të Tripos.

Francis Macaulay nuk ishte anëtar i vetëm i familjes së tij i cili shkëlqeu në matematikë. HF Baker shkruan:

Një vëlla, i njohur ceremoni të bashkëkohësit e tij në Kembrixh në 1886 si "Macaulay i Caius", ishte shquar për përkushtimin e tij në teorinë e quaternions, dhe kishte një karrierë të suksesshme si Profesor i Matematikës në antipode.

Pas diplomimit nga Cambridge, Macaulay u kthye në Kingswood Shkolla në Bath në 1883, ku ai vetë ka studiuar, dhe mësohet matematika atje për dy vjet. Ai pastaj shkoi në Londër, në vitin 1885, duke u bërë një mësues në shkollën e Shën Palit. Në këtë shkollë ai mësoi klasa lartë matematikore, të cilat shpesh përfshihen nxënësit të pazgjidhura, dhe ai i inkurajoi ato në një karrierë të kërkimit në matematikë, veçanërisht në Kembrixh. Dy studentë të tilla ishin Watson dhe Littlewood dhe ne e dimë të metodave të mësimdhënies të punësuar nga Macaulay përmes shkrimit të Littlewood:

... [T] here ishte udhëzim pak formale, studentët u drejtuan për të lexuar shumë por tërësisht, nxiten që të jenë të pavarur, dhe të frymëzuar të shikojnë përpara për ndjekjen e kërkimit në matematikë.

Littlewood konsultuar rekord provimeve dhe shkroi në:

25 vjet nga [Macaulay's] emërimit të Shën Palit në 1885 për dorëheqjen e tij në 1911 ka qenë 41 bursa (34 në Kembrixh) dhe 11 ekspozita, dhe në 20 vite ka qenë në dispozicion 4 wranglers të lartë, një të dytë, dhe një e katërta mes ish-nxënësve të tij.

Macaulay martuar në vitin 1923:

Norah, e veja e z. GA Mateu, e Kembrixhit.

Ai shkruajti 14 letra për gjeometrinë algjebrike dhe idealet polinom. Gazeta sy në kthesa algjebrike, teorema Riemann-Shna Rroku dhe polynomials algjebrike. Është e rëndësishme punë pioniere në zhvillimin e gjeometrisë algjebrike. Në 1915 Macaulay zbuluar dekompozim kryesor i një ideal në një rrjet polinom, e cila është analoge e dekompozim të një numri në një produkt të kompetencave të kryeministrit. Kjo punë ishte i pavarur e që bëhet nga Lasker në vitin 1905.

Kalimin e kohës që Macaulay botuar Teoria algjebrike e sistemeve modular në vitin 1916 na ka treguar se çka është kjo punë të shquar në zhvillimin e matematikes moderne. Libri ka qenë kohët e fundit lëshoni sërish, tetëdhjetë vjet pasi ishte botuar e parë jo thjesht si një dokument historik, por edhe sepse idetë Macaulay janë ende shumë të rëndësishme për të prezantuar hulumtimet ditë.

Cilat ide ishin atje atëherë në këtë punë? Tema kryesore e librit është në themel problemin e zgjidhjes se ekuacionet e sistemeve të polynomials në disa variablave. Probleme të tilla nuk kanë zgjidhje të plotë, por duket Macaulay për pronat strukturore të caktuar të zgjidhjeve. Me fjalë të tjera, në terminologjinë e sotme, ai është duke shqyrtuar idealet në unaza polinom. Kjo çon Macaulay për të studiuar Lasker 's dekompozim të idealeve në idealet fillore (analoge e dekompozimit të një numër të plotë në kompetencat e kryeministrit) dhe ai gjithashtu shikon në pronat që rrethojnë sot teoria e bazave Gröbner.

Littlewood shkruan në:

Askush në Angli kishin dijeni për objekt të tij, dhe unë besoj se ai ishte shumë pak në kontakt me punëtorëve jashtë shtetit: ai nuk foli për punën e tij, nuk presin njohje në jetën e tij me kohë, madje edhe kur ai ishte i vendosur për Fellowship of Shoqëria Mbretërore nuk presin që të zgjedhur. Në këtë, natyrisht, ai i ekzagjeruar, dhe zgjedhja e tij i dha atij kënaqësi të thellë.

Ku kanë ide Macaulay të udhëhequr në matematikë e sotme? Well ideve në këtë libër kanë çuar në teori ideale studiuar nga Krull (shih W Krull, Idealtheorie, Berlin, 1935), për të Cohen-unaza Macaulay, të quajtur kështu që nga Zariski dhe Samuel (shih O Zariski dhe P Samuel, Commutative Algjebra, Princeton , NJ, 1958), nocioni i perfectness (ka studiuar në W Gröbner, Moderne algebraische Geometrie, Vienë, 1949), dhe nocionin e unazave Gorenstein.

Ne gjithashtu duhet të theksohet se Macaulay ishte një ndihmës redaktor i Gazetës matematike për shumë vite. Ai gjithashtu ka kontribuar me një numër artikujsh: science Boljait e hapësirë absolute (1900), Mbi fraksionet e vazhdueshme (1900), gjeometria projektive (1906), Në aksiomat dhe postulates punësuar në ndërtimet aeroplan fillore (1906), mbi një problem në mekanikën dhe numri i zgjidhjet e saj (1906), dhe disa pabarazi lidhur me një metodë e përfaqëson integers pozitive (1930).

Macaulay në pension në Shkollën e Shën Palit në 1911 dhe pas Luftës së Parë Botërore ai u largua nga Londra për të jetuar në Kembrixh. Baker shkruan:

... e kujton me admirim trimëri me të cilat, në vitet e tij të fundit, ai kërkoi që të vazhdojë aktivitetet e tij normale - si, për shembull, duke udhëtuar jashtë për të golfit lidhjet për luajnë një numër rreptësisht të kufizuar të gropa para drekë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland