Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Roger C Lyndon

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 Dec 1917

Calais, Maine, USA

8 June 1988

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Roger Lyndon 's nëna vdiq kur ai ishte dy vjeç dhe familja e tij kaloi në qytete të ndryshme kështu që, si pasojë, edukimi i tij u bë në një numër të shkollave të ndryshme. Ai u diplomua nga Shkolla Derby 1935 dhe hyri në Universitetin e Harvardit me qëllim që të studiuar literaturë në mënyrë që ai mund të bëhet një shkrimtar. Megjithatë, ai zbuloi se, për atë, matematikës ishte e lehtë dhe e nevojshme përpjekje pak, ndërsa ai është dashur të shpenzojnë orë gjatë mësimit literaturë. Masa të matematikës ishte bërë dhe ai u diplomua nga Harvard në 1935.

Duke punuar për një vit në një bankë në Albuquerque, Lyndon u kthye në Harvard, duke dhënë një Diplomë Master në 1941. Ai mësoi në Gjeorgji Teknike në seancë 1941/42, pastaj ai u kthye për të Harvardit për herë të tretë në 1942 dhe ka mësuar navigacion për pilotët, ndërsa ai studioi për doktoratë e tij. Ai u dha një Ph.D. në vitin 1946 për një tezë në algjebër homological, punë që një hap i shquar në fillim të studimit të sekuenca fantazme. Mbikqyrësi i tij ishte Saunders Mac Lane dhe tezën e tij kishte të drejtë Teoria Cohomology Zgjerimet Group.

Pas marrë pjesë në një kurs me Tarski, Lyndon dhe Tarski u bë shokë të mirë dhe më vonë Lyndon për të punuar në teorinë e modelit si rezultat i ndjekin këto leksione. Duke pranuar një pozicion në Princeton, ai ndoqi një kurs në teorinë nyjë nga R Fox dhe nga ky interes i tij ishte ngjallur në teori grup kombinator. Reidemeister ishte në Princeton, për një vit në vitin 1948 dhe përsëri kjo ishte një ndikim të madh në Lyndon për të punuar në grup prezantimeve.

Puna e parë Lyndon i cili doli nga këto diskutime me Reidemeister u botua në vitin 1950. Në të Lyndon hetohet një relator grupe. Në veçanti ai llogaritur grupet e tyre cohomology.

Në vitin 1953 u largua Lyndon Princeton për të marrë një rang profesori në Universitetin e Miçiganit, ku ai qëndroi gjatë gjithë karrierës së tij me përjashtim të një numri i postimeve si profesor vizitues në Berkeley, Queen Mary College, Londër, Montpellier, Francë dhe Picardie, Francë.

KI Appel, shkruan në:

Lyndon prodhon matematikë elegante dhe mendon se në drejtim të ideve të gjerë dhe të thellë .... Unë një herë e pyeti nëse kishte një fije e përbashkët që të punojnë në fusha të ndryshme në mënyrë shumë të ndryshme të matematikës, ai u përgjigj se ai ndjeu probleme në të cilën ai kishte punuar kishte të gjitha janë kombinator në natyrë ... me siguri do të duhet të vënë atë në radhë të parë e atyre që kanë përdorur teknika të kombinator në dyzet vitet e fundit.

Lyndon ka dhënë një kontribut shumë të madhe për teorinë kombinator grup. Këto përfshijnë zhvillimin e 'teorisë anullimit të vogla', puna në grupe dhe Fuchsian Riemann - formulë Hurwitz, futjen e tij të 'aspherical' prezantimet e grupeve dhe punën e tij mbi funksionet e gjatësi në prodhimet e lirë e grupeve.

Lyndon ishte bashkautor i një prej veprave më të rëndësishme në teorinë e grupit kombinator. Së bashku me Paul Schupp, ai shkroi teorinë kombinator grup (1976). I [EFR] mend se si padurim libri është pritur nga ata të interesuar në hulumtime në këtë fushë, dhe eksitim të parë librin e parë kur ai u paraqit dhe u miratua rrumbullakët një leksion teatër në një konferencë të isha marrë pjesë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland