Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Leopold Löwenheim

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 June 1878

Krefeld, Germany

5 May 1957

Berlin, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Leopold Löwenheim 's ati ishte një mësues i matematikës dhe i rishikuar dhe redaktuar punën e papërfunduar të atit të tij në Democritus. Pavarësisht shërbim të luftës në Francë, Hungari dhe Serbi ka publikuar një seri e një dokumenti të rëndësishëm në logjikën matematikore gjatë kësaj kohe, duke u zgjeruar punë nga Charles Peirce, Schröder dhe Whitehead.

Löwenheim kujtohet për Löwenheim-paradoks Skolem (që Skolem vuri në dukje nuk është një paradoks!) E cila prodhon jo-modele standarde, për shembull, një model i denumerable reals.

Detyruar të dalin në pension në 1934 (ai ishte jo çerek-Ariane!) Ai humbi dorëshkrimet e tij matematikore, 1000 vizatimet dhe modelet dhe shumë më tepër në bombardimin e Berlinit 1943. Löwenheim shpëtoi dhe mësoi matematikën përsëri pas Luftës.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland