Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Augustus Edward Hough Love

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 April 1863

Weston-super-Mare, England

5 June 1940

Oxford, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Augustus Love 's nënë ishte Emily Serle dhe babai i tij ishte John Henry shumë. John Love ishte një kirurg i cili, më vonë në karrierën e tij, mori një takim si një kirurg të policisë për Zonat e Wolverhampton. Gusht, kishte një vëlla më të vjetër dhe dy motra.

Augustus u arsimua në Shkollën Wolverhampton, që ai hyri në vitin 1874, por ai nuk arriti të tregojë madhështi që ai ishte për të treguar më vonë në jetën e tij. Kjo nuk do të thotë se ai ishte një nxënës të dobët, vetëm një mediokër, por nga viti në shkollën e tij të fundit ai kishte filluar të shkëlqejnë dhe në 1881 ai fitoi një bursë për të studiuar në Kembrixh Kolegjin St John's. Kolegji Hyrja e Shën Gjonit në vitin e ardhshëm, vendimi i parë i tij ishte i vështirë se do të marrë një diplomë në matematikë ose klasike. Ai vendosi të matematikës dhe përmirësuar në mënyrë të vazhdueshme performancën e tij derisa ai u zgjodh dijetar i Kolegjit në 1884 dhe në vitin e ardhshëm, ai ishte i dyti grindavec, do të thotë se ai u rendit i dytë midis nxënësve Klasa e parë në Tripos matematike. Ai u zgjodh për një bursë në Kolegjin e Shën Gjonit në vitin 1886 dhe pas fitoi çmimin e parë të Smith. Këto vite ishin ato shumë produktiv gjatë së cilës Dashuria prodhuar punë të papaguar që çoi në zgjedhjen e tij për të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1894.

Dashuria u emërua në karrige Sedleian të filozofisë natyrore në Oksford në vitin 1899. Në këtë kohë ai dha dorë miqësi e tij në Kolegjin St John's, por, në vitin 1927 ai u zgjodh një shokët e nderit në Kolegjin e tij të vjetër e Shën Gjonit. Në të njëjtin vit të 1927 ai u zgjodh edhe për një shoqëri në Oksford Queen's College.

Ai ka punuar në teorinë matematikore të elasticitetit, në të cilën ai shkroi dy vëllimit të punës për një traktat matematike Teoria e elasticitetit (1892-93) e përshkroi si:

... një vepër monumentale e rëndësi të madhe.

Milne, shkrim në Dictionary of Kombëtare Biografia, është plot me falënderim për këtë punë të pashlyer:

Kjo është një gjobë, puna shkencore, shkruar me një sens historik; panxituar në stilin, masiv në leksion, në plotësinë e të kënaqshme. Ai jep teorinë e përgjithshme të stresit dhe lloji, e kushtet e ekuilibrit dhe stabilitetin e pllaka elastik, predha dhe solids; e kallama të rrotullim dhe Bending dhe dridhje të trarëve dhe të transmetimit të forcës. Ajo mbetet një monument të përhershëm në aspektin akademik elasticitet. Trajtim analitik të gjithë është e rëndë, por ajo mori formë shumë herët për të inkorporuar gur tensori.

Dashuria gjithashtu bëri punën e rëndësishme në valë. Puna e tij në strukturën e tokës në disa probleme në Geodynamics për të fituar Çmimin Adams në Kembrixh në 1911. Një ekspert në harmoni sferike, Dashuria zbuluar ekzistencën e valëve të shkurtra gjatësi vale në koren e tokës. Ideve në këtë punë janë ende shumë të përdorura në hulumtim gjeofizik dhe valët e shkurtër gjatësi vale tërmet ai zbuloi quhen "valë Love '. Milne shkruan:

Love hetuar mundësinë e përhapjen e një vale sipërfaqe thjesht distortional, dhe gjeti se të tilla mund të ekzistojnë në një të mesme heterogjen. Në këto valë shqetësim është thjesht horizontale (mur mbrojtës në drejtimin e perhapja), dhe shpejtësia valë, ndryshe nga ai i 'valët Raleigh', varet nga gjatesia e vales. Valë 'Love' kanë rezultuar me rëndësi të konsiderueshme në duart e hetuesve më vonë, të cilët kanë qenë në gjendje të dëshmoj, nga aplikimi i tyre në seismograms, tregues i Trashësia e shtresës së sipërme e kores së tokës.

Ai mori shumë nderon, Shoqëria Mbretërore i dha atij Medaljen Royal saj në 1909 dhe Silvester Medaljen e saj në 1937, ndërsa matematike Londër Shoqërisë i dha atij Medaljen Morgan De saj në vitin 1926. Ai gjithashtu ka vepruar si sekretar të Shoqërisë matematike Londër për pesëmbëdhjetë vjet ndërmjet 1895 dhe 1910, dhe u zgjodh si president i Shoqërisë në 1912-13.

Ai është përshkruar si më poshtë:

Ai ishte një njeri modest singularly me një pasion për saktësi dhe një dhuratë për ekspozitë i kulluar e problemeve të vështira dhe abstruse. Tij leksione për studentët e tij në Oksford janë modele të të menduarit qartë dhe stil.

Milne e përshkruan atë si ka:

... whimsicality një mënyrë të caktuar dhe pamja që dashur atë me miqtë e tij shumë.

Dashuria nuk i martuar dhe, pas vdekjes së babait të tij gjatë kohës që ai mbajti miqësi e tij në Kembrixh, të rinj e dy motrave të tij për të mbajtur shtëpinë e tij për pjesën tjetër të jetës së tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland