Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alfred Loewy

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 June 1873

Rawitsch, Germany (now Rawicz, Poznan, Poland)

25 Jan 1935

Freiburg im Breisgau, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alfred Loewy studiuar në Breslau, Mynih, Berlin dhe Göttingen midis 1891 dhe 1895. Ai u dha një doktoraturë nga Mynih në vitin 1894 pas, nga 1897 ai dha mësim në Universitetin e Freiburg. Ai u emërua profesor në Freiburg nga 1919

Shikimi i tij filloi të përkeqësohej nga rreth 1920 dhe ai u bë tërësisht i verbër para vdekjes së tij. Pak para vdekjes së tij, ai u detyrua të largohej nga regjimi nazist pasi ai ishte hebre.

Loewy punuar në grupe lineare, Teoria algjebrike të ekuacioneve diferenciale dhe matematikë actuarial. Ai botuar 70 gazeta dhe një numër të librave. Ai edited përkthime gjermanisht e punimeve nga Abel, Furierit, Charles Sturm dhe Etienne Pascal.

Ndër veprat më të famshme Loewy janë Lehrbuch der Algjebra (1915) dhe Mathematik des Geld-und Zahlungsverkehrs (1920).

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland