Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Yuri Vladimirovich Linnik

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 Jan 1915

Belaya Tserkov, Ukraine

30 June 1972

Leningrad (now St Petersburg), Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Yuri Linnik 's babai ishte Vladimir Pavlovitch Linnik i cili ishte vetë një shkencëtar i famshëm duke bërë kontribute të mëdha në optikë. Ashtu si i biri i tij, Vladimir u zgjodh në Akademinë e Shkencave të BRSS.

Pas studimeve në shkollën e mesme Linnik Yuri punoi si asistent laboratori për një vit në vitin 1931. Pastaj ai hyri në Universitetin e Leningradit (St Petersburg para 1914 dhe tani përsëri St Petersburg) për të studiuar matematikën dhe fizikën teorike. Ai u diplomua në 1938, marrja e një doktoraturë atje në vitin 1940. Në të njëjtin vit ai u bashkua me degë Leningrad e Institutit Steklov për Matematikë.

Nga 1944 Linnik ishte profesor i matematikës në Universitetin e Leningradit përveç në pozicionin e tij në Institutin Steklov. Ai organizoi kryetari i teorisë gjasave atje dhe themeloi shkollën Leningrad e probabilitetit dhe statistika matematike.

Tema kryesore e tij studimor u teori numër, teoria e probabilitetit dhe statistika matematike. Ai paraqiti teorinë metodat ergodic në numër në punën e tij të parë. Në një letër 1941 ai paraqiti metodë të mëdha sitë në teorinë e numrave. Në 1950 ai paraqiti ide e probabilitetit në teori dhe numri i futur metodë shpërbërje në teorinë e numrave.

Më vonë Linnik bërë kontribute të mëdha për të probabilitet me punën e tij në Teorema kufizojnë dhe ishte e para për përdorimin e teknikave të fuqishëm nga analiza në statistika matematike. Ai zgjidhet Behrens problemit Fisher dhe shumë probleme të tjera të vështira të statistika matematike.

Linnik shkroi disa tekste të rëndësishme duke përfshirë karakterizimin Problemet në Statistikat e matematike.

Linnik ishte President i Shoqërisë matematike në Moskë për shumë vite. Ai u nderua nga shoqëria kombëtare matematikore të Suedisë dhe u dha një diplomë nderi nga Parisi. Ai u zgjodh në Akademinë e Shkencave të BRSS në vitin 1964.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland