Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Michael James Lighthill

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Jan 1924

Paris, France

17 July 1998

Sark, Channel Islands, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Sir James Lighthill ishte i njohur si Michael Lighthill kur ai ishte një njeri i ri. Babai i tij, Ernest Balzar Lighthill ishte një inxhinier miniere i cili ishte duke punuar në Paris në kohë i biri i tij ishte i lindur. Në fakt emri origjinal familjes ka qenë Lichtenberg, familjes Alsatian tani, por Ernest Lichtenberg ka ndryshuar emrin e tij për të Ernest Lighthill në vitin 1917. Nëna Xhejmsit, Marjorie Holms, ishte bija e një inxhinier dhe ajo ishte 18 vjet më të rinj se burri i saj. Ernest Lighthill ishte 54 vjeç kur lindi Jakobi, dhe tre vjet më vonë, në vitin 1927, ai u kthye në pension dhe për të jetuar në Angli.

James ishte arsimuar në Kolegjin Winchester dhe, në moshën 15 vjeçare, ai fitoi një bursë për të Trinity College, Cambridge. Megjithatë, ai zgjodhi të presë derisa ai ishte 17 vjeç, para se të hyjnë në Trinity College të cilën ai e bëri në vitin 1941. Ai u diplomua me BA në 1943, pas marrjes së një kurs i shkurtuar për shkak të Luftës së Dytë Botërore.

Ndërsa në Kembrixh, Lighthill u takua Nancy Dumaresq i cili ishte duke studiuar matematikë në Newnham College. Lighthill u përpoq për të marrë një punë në themelimin Aircraft Mbretërore në Farnborough, pasi ai u diplomua, që nga Nancy tashmë kishte një punë atje. Megjithatë, ai iu ofrua një punë në Divizionin Aerodinamika e Laboratorit Fizik Kombëtar në Teddington. Nancy Lighthill martuar në vitin 1945, vit ai ka mbaruar punën e tij në Laboratorin Kombëtar fizike.

Lighthill u zgjodh anëtar i Trinity College në vitin 1945 dhe ai e mbajti këtë shoqëri deri në vitin 1949. Në 1946 ai u emërua si ligjërues i lartë në Universitetin e Mançesterit dhe aty ai ngriti një grup shumë të fortë lëng dinamikën e cila së shpejti dominuar kërkimore në lëngjeve. Në vitin 1950 u gradua Lighthill Beyer Aplikuara Profesor i matematikës në Universitetin e Mançesterit.

Në 1959 Lighthill lëvizur nga Manchester për t'u bërë drejtor i Themelimin Aircraft Royal në Farnborough. Në fillim të viteve 1960 ai formoi lidhjet midis Royal dhe themelimin Aircraft Zyra Post to zhvillimin e televizionit komercial dhe komunikimet satelitët. Ai ishte gjithashtu i përfshirë në planet për një zeje drejtuar hapësirë, të cilat do të kthehet në tokë. Puna e tij në këtë kohë në avion supersonik provuar të jetë vendimtare në zhvillimin e projektit të përbashkët frëngjisht-Britani të Madhe për avion supersonik Concorde pasagjerëve.

Në vitin 1953 Lighthill ishte zgjedhur si një shokët e Shoqërisë Mbretërore të Londrës dhe, më 1964, ai u bë Royal Society Research Profesor bashkangjitur Imperial College në Londër. Gjithashtu në këtë kohë Lighthill, i cili kishte bërë të pakënaqur me mbështetjen e dhënë për të matematika aplikuar nga burimet qeveritare, themeluar Institutin e Matematika dhe Aplikimet e saj, duke u bërë presidenti i saj i parë në 1965-67.

Në vitin 1969 Paul Dirac Lucasian në pension si profesor i matematikës në Universitetin e Kembrixhit dhe Lighthill ishte emëruar për të pasuar atë. Lighthill mbajtur karrige Lucasian për 10 vjet dhe ishte krenar që mbajnë karrige të mbajtur dikur nga Njutoni. Ai u bë Provost i University College në Londër në vitin 1979, Stephen Hawking pasuar atë si Lucasian Profesor i matematikës në Kembrixh, dhe Lighthill mbajtur këtë post administrativ për 10 vjet derisa në pension në vitin 1989. Në këtë post Lighthill ishte shumë i përfshirë në fondin e ngritur, por, pavarësisht nga një peshë e rëndë administrative, ai vazhdoi punën e tij matematikore studiuar sistemet kaotike, metodat e nxjerrjes së energjisë valë, dhe dëgjimin e njeriut në të cilën ai dha temë Acoustic leksion me kullim në vesh vetë në një konferencë mbi dinamikën e lëngjeve në biologji në Seattle në vitin 1991.

Pas Lighthill në pension në vitin 1989 ai mori pozitën si kryetar i Komitetit të Posaçëm të Dekadës Ndërkombëtare për Uljen fatkeqësisë natyrore që u sponsorizua nga Këshilli Ndërkombëtar të Sindikatave Shkencore. Ai e mbajti këtë pozitë 1990-1995. Ai foli në një temë në lidhje me këtë rrezik të mëdha shkallë - cyclones tropikale, tërmetet, rrezik, matematikës në Konferencën 95 ICIAM në Hamburg në vitin 1995.

Publikimet matematikore Lighthill filloi në 1944 me botime të tilla si dy-dimensionale teori supersonik aerofoil, kushtet e pas buzë zvarritës e aerofoil supersonik, dhe rrjedhin SUPERSONIC organet e kaluara e revolucionit. Crighton, në, përshkruan punën e tij gjatë kohës së tij në Mançester, ku ai :

... punuar gjerësisht mbi dinamikën e gazit, duke përfshirë edhe efekte të rëndësishme me shpejtësi shumë të lartë, në studimet e tij të proceseve ionisation, dhe shpërbërje e shokut dhe valët e shpërthimit. Ai gjithashtu filloi dy fusha të reja në mekanikën fluide.

Parë nga këto fusha të reja që u aeroacoustics provuar të jetë me rëndësi vitale në zvogëlimin e zhurmës nga motorëve reaktiv. Ai paraqiti këtë temë në dy dokumente themelore Në shëndoshë gjeneruar aerodynamically. I. Teoria e përgjithshme dhe të shëndosha Në gjeneruar aerodynamically. II. Turbullirë si një burim i shëndoshë i cili u shfaq në Procedura e Shoqërisë Mbretërore të Londrës në 1952 dhe 1954 respektivisht. Në këtë temë dha tetë ligjit Lighthill të energjisë i cili thotë se pushteti akustike radiated nga një reaktiv është proporcionale me fuqinë e tetë të shpejtësisë jet.

Fushë e dytë reja nga Lighthill gjatë kohës së tij në Mançester ishte akustikë jolineare të cilat:

... u iniciua nga një neni 100 i famshëm-faqe të shkruara në vitin 1956 për nder të ditëlindjes së 70-të të një tjetër shkencëtar i madh mekanikës Taylor Sir Geoffrey. Kjo fushë paraqitet përsëri tani nga mijëra dokumente, dhe kërkesat e përfshijnë në veshka-guri-shkatërrimtar makina lithotripsy dhe me të njëjtën matematikë, valët e përmbytjeve në lumenj dhe rrjedhën e trafikut në autostrada.

Një tjetër fushë e reja të paraqitura nga Lighthill gjatë kohës së tij si profesor Royal Society Research at Imperial College në Londër u biofluiddynamics matematikore. Në tekstin e tij të rëndësishme biofluiddynamics matematike (1975) ai shkruan:

Autori i pranishëm si një përkrahës të përjetshëm të dinamikës fluide ka tentuar në këtë libër që të tregojë se gjatë dy dekadave të fundit ka ardhur në moshë të re një ndarje e madhe e subjektit: biofluiddynamics.

Pjesa e parë e librit mbulon çështje të tilla si: not dhe fluturimi i kafshëve për numrin e lartë Reynolds, dhe ciliary dhe forcë shtytëse flagellar në numër të ulët Reynolds. Është studimet teorinë e peshkut dhe zhvendosje fluturimit të zogjve dhe insekteve. Pjesa e dytë e librit merret me rrjedhjen e frymëmarrjes dhe shumimin dridhmë. Ai gjithashtu shqyrton rrjedhën e gjakut, sëmundje arterial, dhe microcirculation.

Gjatë kohës së tij si Lucasian Profesor i matematikës, Lighthill:

... zgjeruar gamë e tij akoma më tej me punën në sistemet e kontrollit; mbi kontrollin aktive të shëndoshë, ose antisound, gjithnjë e më shumë në valë, mbi oqeanografi dhe dinamikën atmosferike, përfshirë parashikim stinë me shira dhe shumimin dhe në mekanikë biologjike në nivel mikroskopik.

Valët klasik Lighthill e tekst në lëngjet u botua në vitin 1978. Në të ai shkruan:

Ky libër është projektuar si një hyrje të plotë në shkencën e mocioneve valë në lëngjeve (që është, në lëngje dhe gazra), një zonë e njohurive e cila formon një pjesë thelbësore e dinamika e lëngjeve, si edhe një pjesë e rëndësishme e valë e përgjithshme shkencë, dhe, gjithashtu ka aplikime të rëndësishme për shkencat e mjedisit dhe e inxhinierisë. [Libri] ka dy qëllime kryesore. Parë ... lejon një analizë në thellësi të katër lloje të rëndësishme dhe përfaqësues i valë në lëngjeve (valët e shëndoshë, një valë dimensionale në lëngje, valët e ujit, valët e brendshme) ... Në të njëjtën kohë, lëndën ... është zgjedhur në mënyrë që ... të gjitha idetë më të dobishme në përgjithësi themelore të shkencës e valëve në lëngjeve mund të zhvillohen në gjatësi, njëra pas tjetrës.

Nuk duhet të mendohet nga kjo përmbledhje të shkurtër të punës Lighthill se ai ishte i interesuar vetëm në aplikime të teknikave standarde matematikore. Ai bëri një punë e konsiderueshme e re matematike per zhvillimin e mjeteve sidomos në fushën e analizës Furierit dhe funksionet e përgjithësuar.

Lighthill sigurisht tërhequr vëmendjen në shumë mënyra të tilla si në vitin 1959 kur ai u gjobit me 1 në gjykatë një rast shumë publike në të cilat ai ishte akuzuar për hedhjen jashtë një tren në lëvizje. Ai ka zbuluar se ai ishte në tren, nuk e penguan në Crewe dhe ai i bindi roje që treni të ngadalësojë mjaftueshme për të që të kërcej jashtë!

Disa herë ai ishte akuzuar për tejkalim shpejtësie në makinën e tij. Shumë të tjerë do të pranoj fajin për një vepër të tillë dhe të paguajë gjobën, por jo aq Lighthill. Ai do të me sukses konkursin e ngarkuar duke i treguar gjykatës se:

... si Lucasian Profesor, ai u kap plotësisht të dyja ligjet e mekanikës dhe të detyrës së tij të mos e shoqërisë për të humbur energji, imponues fundit që ai të heq dorë nga aplikimi frenave për çdo seksion të rrugës drejt greminës.

Swimming ishte një nga gëzimet Lighthill në jetë. Në fillim të viteve 1970 ai ishte një drejtues kryesor në Colloquium Mekanikë teorike Britanike në St Andrews dhe pasdite off ai nuk zgjodhi të dalë në udhëtim autobus konferencë. Në vend të kësaj ai shkoi në Shën bay not Andrews, ku ai ishte shumë i ndotur për në det. Helikopter shpëtimi u quajt jashtë, por kur një e ekuipazhit u winched poshtë për të shpëtuar atë, ai nuk pranoi të të shpëtuar duke thënë se ai ishte vetëm se për disa kilometra duke notuar dhe jo në ndonjë telashe.

Në 1973 Lighthill u bë personi i parë për të notuar raundin Island Channel i Sark:

Ai kaloi dy javë studiuar rrymat e rrezikshme para duke hedhur një mëngjes me diell në 10. Duke përdorur një 'dy krah-dy-shpinë këmbë, futje me armë dhe këmbët alternuar' Grande Greve arriti pas dy orë e gjysmë, si dhe një drekë të përbashkët piknik atje me Lady Lighthill. Ai pastaj vazhdoi duke notuar, përfunduar atë me 7. Ai bëri thirrje në mënyrë modeste nëntë milje notuar "një mënyrë e këndshme për të parë pamje. Ai përsëriti arritjen gjysmë duzinë herë para se të aksidentit që mori jetën e tij.

Aksidentit që mori jetën e tij ishte një tjetër përpjekje për të notuar rreth Sark. Aksidenti është raportuar në:

Sir James Lighthill u gjet në det i përafërt në brigjet shkëmbore ishullit më shumë se nëntë orë pasi ai u largua në valët e nëntë milje notuar. ... Para vdekjes së tij, ai ishte duke qëndruar në një hotel në Sark me gruan e tij 53 vjeçare, Nancy, dhe djali i tyre. Ai kishte përfunduar gati e tij duke notuar rreth ishullit kur njerëzit në bregun e kuptuan se ai kishte ndalur not dhe alarmoi dikush me një barkë.

Nderon Shumë nga të gjitha pjesët e botës ishin dhënë më Lighthill gjatë karrierës së tij të shquar për kontributet e tij matematikore të pazgjidhura. Ne u përmend më lart se ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Londrës në vitin 1953, në moshën prej vetëm 29. Ai u dha Medaljen Mbretërore të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1964, atëherë, midis 1965 dhe 1969, ai shërbeu si Sekretar i Shoqërisë së parë të saj dhe pastaj si zëvendës-presidentit të saj. Ai gjithashtu ka shërbyer si president i Unionit Ndërkombëtar të Aplikuara Mekanikë teorike dhe 1984-1988.

Në mesin e medalje të tjera dhe ai u dha shpërblime janë Medaljen e artë të Shoqërisë Mbretërore Aeronautike në vitin 1965, për Çmimin Harvey Shkencës dhe Teknologjisë, Izrael Instituti i Teknologjisë në 1981, dhe Medaljen e Artë të Institutit të matematikës dhe Aplikacionet e saj në vitin 1982.

Në vitin 1961 u zgjodh Lighthill shokët e Shoqërisë Mbretërore Aeronautike. Ai u zgjodh edhe Akademinë Amerikane të Arteve dhe Shkencave (1958), Instituti Amerikan i Komunikacioni ajror dhe Astronautika (1961), American Philosophical Society (1970), frëngjisht Akademia e Shkencave (1976), Kombëtare të SHBA-Akademia e Shkencave (1976), dhe Akademisë Kombëtare të SHBA të Engineering (1977).

Shumë universitete kanë dhënë doctorates Lighthill nderi duke përfshirë Liverpool (1961), L. (1965), Strathclyde (1966), Essex (1967), Princeton (1967), East Anglia (1968), Manchester (1968), Bath (1969), St Andrews (1969), Surrey (1969), Cranfield (1974), Paris (1975), Aachen (1975), Rensselaer (1980), Vllaznia (1983), Brown (1984), Southern California (1984), Lisbonë (1986) , Rehovot (1987), Londër (1993), Compiègne (1994), Kiev (1994), St Petersburg (1996), dhe Tallahassee (1996).

Lighthill marrë Rendit Komandanti i Léopold në vitin 1963 dhe u knighted në vitin 1971. Sir Eric Esh shkruan në lidhje me periudhën Lighthill si Provost nga University College në Londër dhe fjalët e tij të japë një haraç i përshtatshëm:

James Lighthill ishte me të vërtetë një shkencëtar brilant, por ai ishte gjithashtu një dijetar, me njohuri, njohuritë dhe entuziazmin për artet dhe shkencat humane. Ai do të marrë karrige pa ndryshim në përurues ligjërata dhe, në falenderuar Gjuha, ofrojnë një coda dijetar - për çdo disiplinë - qoftë egjiptologji, literaturë (ndriçuara nga aftësia e tij për të lexuar në gjuhët e më moderne evropiane), mjekësi, apo fushë tona e inxhinierisë. Ai ishte në gjendje të frymëzojë kolegët e tij gjatë gjithë diapazonin e disiplina akademike. Pa dyshim më i vogël, gjatë qëndrimit të tij, Lighthill sukses në ngritjen e standardeve akademike dhe në zgjerimin e njohjes ndërkombëtare të akorduar University College.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland