Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Emile Michel Hyacinthe Lemoine

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Nov 1840

Quimper, France

21 Dec 1912

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Emile Lemoine u arsimua në Ecole Polytechnique mbaroi në 1860. Ai ka mbetur atje mësim për gjashtë vjet, kur ka dalë në pension me shëndetin e sëmurë.

Ndryshimi i karrierës ai u bë një inxhinier civile, por ka punuar si një matematikan dhe muzikant amator. Interesin e tij serioze në muzikë, ndërsa në Ecole Polytechnique çoi atë që të bashkohen në një orkestër dhomë "La Trompette", e cila ishte mjaft e mirë që Saint-Saens shkruaj muzikë sidomos për të.

Si një inxhinier civile ai u ngrit në gradën e inspektorit kryesor dhe në atë kapacitet ai ishte përgjegjës për furnizimin me gaz në Paris. Ai ka punuar në shërbimin e inspektimit të gazit nga 1886 deri 1896.

Punë Lemoine në matematikë ishte kryesisht në gjeometri. Ai themeloi një studim i ri i pronave të një trekëndësh në një letër të 1873, ku ai studioi pika e kryqëzimin e symmedians e një trekëndësh. Ai kishte qenë një anëtar themelues i Shoqatës Française pour l'Avancement des Shkencave dhe ishte në një takim të Shoqatës në 1873 në Lyon se ai paraqiti punën e tij në symmedians.

Një symmedian e një trekëndësh prej zenit A është marrë duke reflektuar mesatare nga A në përgjysmues e një këndi. Ai provoi se symmedians janë në harmoni, pika ku ata takohen tani po quhet pika Lemoine. Ndër rezultatet tjera në symmedians në 1.873 letër Lemoine është rezultat që symmedian nga kulm Një ulje anë pes e trekëndëshit në raportin e sheshet e palëve AC dhe AB. Ai gjithashtu provoi se në qoftë se janë të tërhequr paralele nëpër paralele pikë Lemoine të tri anët e trekëndëshit pastaj gjashtë pikat e shtrihen në një rreth, që tani quhet rrethi Lemoine. Qendra e saj është në pikë mes të bashkohet linjë pikë Lemoine të circumcentre e trekëndësh.

Këto rezultate janë interesante, por sipërmarrje tjetër Lemoine dështoi në interes Matematikanë shumë. Ai prodhoi një klasifikim të gjeometrisë sipas pesë operacione:

  1. vendosjen e një busull fund në një pikë të caktuar
  2. vendosjen e një busull fund në një linjë të caktuar
  3. duke tërhequr një rreth me perimetër vendosur në mënyrë
  4. vendosje një avantazh të drejtë për një linjë të caktuar
  5. duke tërhequr një vijë me buzë drejt vendosur kështu.

Lemoine pastaj klasifikuar thjeshtësi "e një ndërtimi sipas herë si shumë këto pesë operacioneve të duhej të përdorur. Si një shembull i llojeve të rezultateve që ai mori ishte për të studiuar problemin e ndërtimit të një tangente rrethit të tre qarqet dhënë: Apollonius problem. Ndërtimin e zakonshme e kërkuara mbi 400 të operacioneve Lemoine, por ai ishte në gjendje për të reduktuar numrin në 199.

Ai paraqiti këto rezultate në takimin e Shoqatës Franceze pour l'Avancement des Shkencave në 1888 në Oran në Algjeri. Një do të duhet të them se këto rezultate nuk janë menduar të jetë veçanërisht interesante nga matematikanet në takim dhe ka qenë një mungesë e ngjashme e interesit që ndonjëherë.

Kjo është ndoshta vlerë duke i kërkuar se çfarë është interesante në matematikë. Pse janë këto rezultate të Lemoine nuk u gjet interesant? Të gjitha I [EFR] mund të shtoj është se unë jam dakord me Matematikanë e kohës që preferonte një ndërtim me një numër të madh të hapa të lehtë për të kuptuar një të shkurtër me të sofistikuar, në vend i panjohur, hapa. Më lejoni të shtoj se unë nuk gjej rezultatet Lemoine mbi symmedians e një trekëndësh të jetë shumë interesante dhe e bukur!

Lemoine hoqi dorë kërkimit aktiv matematikore në vitin 1895, por vazhdoi të mbështesë këtë temë. Ai kishte ndihmuar për të gjetur një revistë matematike në vitin 1894 dhe ai u bë redaktor e saj të parë, një rol ai mbajti për shumë vite.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland