Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Derrick Henry Lehmer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Feb 1905

Berkeley, California, USA

22 May 1991

Berkeley, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Vinç Lehmer ishte i njohur si Dick. Prindërit e tij ishin Clara Eunice Mitchell dhe Derrik Norman Lehmer (kjo shpesh quhet DNL për të dalluar atë nga DHL, birit të vet, ose si ne dukje Dick). DNL ishte një profesor i matematikës në Berkeley i cili ishte i interesuar në teori dhe numrin e llogaritjes mekanike. Eunice dhe DNL kishte pesë fëmijë aq Dik u rrit në një familje të madhe. Ai ndoqi shkollën në Berkeley, por ai ishte i ati i tij i cili kishte ndikim më të madh të tij, dhe madje në një moshë shumë të rinj, ai u përfshi në idetë e babait të tij në teorinë numrin dhe interesin e tij veçanërisht në ndërtimin e makinave për të ndihmuar me llogaritje teori numër.

Për të japë një tregues të punës së babait të tij gjatë kohës që është në rritje deri Dik, le të përmendim se DNL botuar tryezë Faktori për dhjetë miliona Dik parë kur ishte katër vjeç, dhe kryeministrit Lista e numrave 1-10.006.721, kur ai ishte nëntë . Kar ishte i hipnotizuar për të dëgjuar të babait të tij përshkruajnë idetë matematikore të tij edhe në këtë moshë. Pas përfundimit të arsimit të tij shkollore, Dik hyrë Berkeley për të studiuar fizikë. Ai tani ishte i përfshirë shumë me idetë e babait të tij e kështu me radhë njëra anë ai studioi kurse fizike, ndërsa nga ana tjetër ai ndihmoi babait të tij si me numrin computations teori ai ishte ndërmarrje dhe me idetë mekanike se ai ishte në zhvillim për të ndihmuar atij të këto llogaritje.

Një projekt që DNL punuar gjatë kohës që ishte një Dik universitare ishte puna e tij në Stencils Faktori i cili u botua në vitin 1929. Kjo i dha një metodë e factorising një numër duke përdorur kartat me vrima grushta në to dhe kjo që u përshkrua më vonë nga Dik Lehmer si vijon:

Që nga çdo tepricë R katror e një numri N është gjithashtu një tepricë katror e çdo faktor të mundshëm të N, ai vijon se problemi i N factoring një numër është zvogëluar në këtë mënyrë për zbulimin e një numri adekuat të R katror mbetjeve të N dhe mbivendosje e stencils përkatës për të zbuluar ato primes pak që këto mbetje R.

Ndërsa ai ishte një student fizikë, Dik ndihmoi babait të tij për të prodhuar stencils. Ata punuan me mbeturinat R <240 dhe mbuluar 5.000 primes cila përfshin të gjitha primes deri në 48.611. Kjo i aktivizuar integers deri në 48.611 2 = 2363029321 të jetë faktorë. Ndërsa DHL dhe babai i tij ishin duke punuar në stencils tjetër universitare në Berkeley, Ema Trotskaia i cili ishte një student që studiojnë matematikë kurse DNL së, i ndihmuar ata. Ema së shpejti do të bëhet gruaja dhe Dik Dik dhe Emma Lehmer do të bëhet një nga burri më i famshëm dhe ekipet e matematikës gruaja.

Në 1927 u diplomua nga Berkeley Lehmer me një shkallë të diplomuar në Fizika dhe ai shkoi në Universitetin e Çikagos për të ndërmarrë kërkime për doktoraturë e tij në matematikë me LE Dikson si mbikqyrësi i tij. Në vijim Trotskaia vit Ema diplomuar me një shkallë të diplomuar me nderimet në Matematikë dhe, vetëm para saj duke marrë provimet e saj përfundimtar, Dick dhe Emma Lehmer ishin të martuar. Pasi Emma 's provime ishin të gjatë, ato të paraqitura nga një turne i cili filloi në pyll sekuojë gjigande, shkoi për në Japoni, dhe në fund një vizitë e cila le të plotësojnë familjen Dik gruan e tij të ri para se ata u kthyen në Berkeley. Kar ishte duke punuar jo i lumtur sipas Dikson në Çikago kështu që ai e kishte pranuar një ofertë nga një instructorship ne Brown University në Providence, Rhode Island. Çift i martuar kohët e fundit çuan në të gjithë Shtetet e Bashkuara të Brown University, ku të dy regjistruar për një diplomë Master's.

Lehmer ishte dhënë Diplomë Master e tij në vitin 1929 dhe doktoraturës së tij, edhe nga Brown University, në vitin 1930. Disertacioni i tij, i cili ishte mbikqyrur nga Tamarkin, ishte një teori i Zgjeruar i Funksionet Lucas '. Jetës Lehmer gjatë disa viteve të ardhshme të përfshira lëvizin nga vendi në vend duke shpresuar për një post të universitetit të përhershme veçanërisht në kohë të vështira të Depresionit të Madh. Pas marrjes së doktoraturës së tij, Lehmer u dha një Studim Kombëtar të Bursës dhe me këtë ai kaloi 1930-31 në Kaliforni Institutin e Teknologjisë dhe pastaj 1931-32 në Stanford. Pas një spell në Institutin për Advanced Study në Princeton, ku ai mbajti një Fellowship dytë, Lehmer shkoi në një post më të përhershëm në Lehigh Universitetin në Pensilvani.

Lehmer dhe gruaja e tij ka mbetur në Lehigh deri në 1940 me përjashtim të vitit 1938-39 që ata kaluan në Angli vizituar dy Universitetin e Kembrixhit dhe Universitetin e Mançesterit. Në Angli ata u takuan, ndër të tjera, çartur, Littlewood, Davenport, Mahler, Mordell, dhe Erdös. Kthehu në Shtetet e Bashkuara nuk e gjatë pas shpërthimit të Luftës së Dytë Botërore, Lehmer kaloi një vit tjetër në Lehigh para se të pranojë një post në Berkeley në vitin 1940. Ishte punë ai gjithmonë donte dhe ai ishte një gëzim i madh për të Lehmer dhe familjen e tij për t'u kthyer në shtëpi.

Lehmers kaloi 1945-46 në Ground Proving Aberdeen ku detyra Lehmer ishte ngritur për të ndihmuar dhe për të operuar ENIAC (Electronic numerike Integrator dhe Calculator) kompjuterin. Edhe pse kompjuteri ka punuar më të madhe të trajektoret informatikë kohë për balistikë probleme, në disa fundjavë Lehmers përdorur atë për të zgjidhur disa probleme teori duke e përdorur atë si numrin një sitë elektronike:

Kur ata mund të organizoni kujdesin e fëmijëve, ato shpesh kanë qëndruar në laborator të gjithë natën e gjatë ndërsa ENIAC përpunuar një nga problemet e tyre. Ata do të kthehen në shtëpi në pushim të agimit. Ata ishin të kënaqur për të gjetur se sitë me sukses ka punuar në zgjidhjen e problemeve.

Në shkurt 1950, senatori Xhozef R McCarthy i Wisconsin pohoi se 205 punonjësit e Departamentit të Shtetit ishin komunistët që ishin të pabesë me Shtetet e Bashkuara. McCarthy gëzonte një vite tepër të suksesshme të disa duke i bërë këto akuza për tradhti që, edhe pse pa dokumenta kryesisht, lënduar keq punonjësve të qeverisë, mësuesit dhe profesorët e universitetit. Edhe pse McCarthy ishte personi më i spikatur po këtë linjë, ajo ishte një rrugë që Shtetet e Bashkuara ishin tashmë në dhe shteti i Kalifornisë ka qenë për disa kohë diskutojnë betimeve besnikëri. Në vitin 1950 Bordi i Regents i shtetit të Kalifornisë vendosi të zbatojë një politikë që të gjithë të punësuarit të nënshkruajnë një betim lojalitetit, dhe Universiteti i Kalifornisë në Berkeley ishte zgjedhur si një nga rastet e testit të parë për të. Fakulteti Nëntëmbëdhjetë anëtarë të Universitetit të Kalifornisë refuzohet Lehmer ishte një nga vendet anëtare të fakultetit.

Supozimi është se kushdo që nuk do të nënshkruajë betimin duhet të jetë një sympathiser komunist dhe duhet të hiqet, aq Lehmer, si një prej atyre që refuzuan, humbi pozitën e tij. Shumë konsiderohet se betimit shkelur të drejtat e tyre të lirisë akademike që studjuesit e universitetit vlerësuar më shumë. Sigurisht magjistar i gjuan kundër Komunistet imagjinare në fillim të 1950 ishte një çështje turpshëm të cilat i kushtojnë shumë punët e tyre dhe çoi në vuajtje afat-gjatë. Për Lehmer, nuk megjithatë, problemi ishte aq i mprehtë, sepse ai ishte në gjendje për të marrë postin e Drejtorit të Zyrës Kombëtare të Institutit të Standardeve për Analizë numerike për kohën që ai ishte në gjendje të mbajë pozicionin e tij në fakultet Berkeley. Të tjerët nuk ishin si me fat pasi ai ishte dhe vuajtur vështirësitë e vërtetë. Pas gjykatat shpallur betim të jetë jokushtetues, Lehmer u rikthye në Berkeley.

Gazetat e zgjedhur është dhënë Lehmer e botuar në vitin 1981, jep një tregues i mirë i gamë e temave për të cilat ai ka punuar. Mbishkrimet kapitull janë: funksionet Lucas '; Testet për primality; fraksionet e vazhdueshme, Bernoulli numra dhe polynomials; ekuacione Diophantine; funksionet numerike, matricat, mbetjeve Prodhimi, Teoria Analitike numrin; Partitions; format modular; Cyclotomy; Kombinatorika; Sieves; Equation zgjidhjen; teknikat Computing dhe të ndryshme. Monografi e tij më e famshme ishte Udhëzues për tabelat në Teoria e Numrave. RD Carmichael, rishikimin e librit, shkruan:

Një llogari deskriptive është dhënë e tabelave ekzistuese në teorinë e numrave, ky është përcaktuar në mënyrë të tillë që të tregojnë qartë se çfarë përmban çdo tavolinë. Një bibliografi, organizohet alfabetikisht nga autorë, jep referencat e sakta të materialit përmendi dhe mblidhte informacion në lidhje me pronat, në bibliotekat e Shteteve të Bashkuara dhe Kanada, e libra dhe pamflete në të cilat është bërë referencë. Errata në tavolinat janë të listuara, burimet që jepen në rastet e Errata shkruara më parë; kontributet Lehmer në rrugën e indikacionet e reja të Errata janë të dukshëm.

Lehmer ishte dhënë një diplomë nderi nga Brown University në vitin 1980. Citim lexon në pjesë:

Pjellor në hulumtim, ju keni bërë shumë kontribute të arritur në teorinë e numrave. Ju keni qenë ndër parë të njohin rëndësinë e-kompjuterët me shpejtësi të lartë si një ndihmë për hulumtimet matematikore. Me energji të madhe dhe entuziazëm, ju tregoi se si, në të dy teori dhe praktikë, kompjuterët mund të jetë një mjet të paçmuar në conjectures testim.

Lehmer mbajtur në Konferencën Ndërkombëtare për Matematikë Kompjuter dhe mbajtur në Universitetin e Stanfordit në vitin 1986. Flisni e tij, Factorization atëherë dhe tani, e mbuluar një nga temat për të cilën ai e kishte bërë kontribute të mëdha. Ai ishte pionier në aplikimin e metodave mekanike, duke përfshirë kompjuterët digjital, për zgjidhjen e problemeve në teori numrin dhe ai foli për disa nga metodat e përdorura për të factorise numra, duke përfshirë: tavolina faktor, ndarja gjyq, Lazhandrian 's metodë, faktor stencils , metoda e vazhdueshme fraksion, Fermat 's metodë, metoda të bazuar në forma kuadrate, dhe metodën Shanks'.

Le të përmendim një sërë temash të tjera për të cilat Lehmer do të mbahet mend. Një duhet të jetë Lukas-test Lehmer primality e cila përdor harmoni Fermat, dhe në veçanti kërkesën e tij për testim nëse një numër Mersenne ishte kryeministër. Ai gjithashtu dha kontribute të mëdha për të studiuar densiteti i primes me dhënë një rrënjë primitive dhe të studimit të funksionit ndarje, në veçanti conjectures verifikuar disa nga Ramanujan. Ai ishte personi i parë për të sulmuar Hipoteza Riemann duke përdorur një kompjuter për të parë nëse rrënjët shtrihen në linjë kritik. Fat, megjithatë, shpesh luan një rol të madh në përcaktimin e matematikan i njohur si një do të bëhet, dhe sulmin mbi Lehmer Hipoteza Riemann vetëm me kusht dëshmi se hipoteza ishte e vërtetë, ndërsa bota ka qenë e ndryshme kjo mund të ketë dhënë një counterexample.

Brillhart, i cili mori një Ph.D. në vitin 1967 për një tezë të mbikqyrur nga Lehmer, komentet mbi Lehmer si një lektor:

Si lektor [Lehmer] u vlerësuan shumë jo vetëm për bursë e tij klasike ne matematike dhe teoria numër, por edhe për sensin e tij të thatë të humorit dhe zgjuarsi.

Brillhart gjithashtu comments:

Si mendimtar [Lehmer] ishte sagaciously pavarur, nuk janë të përkushtuar për të dogmat, sistemet, apo ritualet.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland