Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Leech

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 July 1926

Weybridge, Surrey, England

28 Sept 1992

the SS Waverley, at sea between Rothesay and Largs, Scotland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Leech Trent u arsimuar në Kolegjin në Derbyshire. Ai hyri në Kembrixh në King's College, mbaroi si një grindavec me një diplomuar në vitin 1950. Pas diplomimit Leech ishte emëruar në një post me Ferranti në Mançester, ku ai punoi për ndërtimin e një kompjuteri në fillim dixhitale.

Në 1954 Leech majtë Ferranti për t'u kthyer në Kembrixh, duke u bërë një hulumtim student në laborator matematikore. Ai u emërua si lektor në Laboratorin Computing e Glasgow University në vitin 1959. Ai kaloi vitin akademik 1967/68 si një hulumtues në Laboratorin Computer Atlas pranë Harwell në Angli.

Në 1968 një universitet i ri u krijua në Stirling, 40 km nga Glasgow. Rrodhe u emërua si Reader dhe Shef i parë i Computing Shkenca nė Stirling. Dy vjet më vonë ai u gradua në një karrige personale, e parë dhënë nga Universiteti i Stirling. Ai mori pension të parakohshëm në vitin 1980, duke punuar me kohë të pjesshme për disa vite para se kjo për shkak të keq-shëndetësore.

Douglas Munn, shkruar në, përshkruan punën e matematike Leech si vijon:

Nga prirje ai ishte një matematikan i pastër, me një shije për teorinë e numrit, gjeometri dhe teoria kombinator grupi, interesat e tij duke u kujdesur në drejtim të veçantë dhe jo se sa të përgjithshme. ... ai zhvilloi një nga programet e parë për zbatimin Todd-numërimit Coxeter coset algorithm - një arritje pionier në aplikimin e kompjuterëve në algjebër.

Rrodhe është, megjithatë, më i njohur për grilë Leech që i jep të rritet në tre grupe sporadike të thjeshtë. Në vitin 1964 ai botoi një letër në paketim sferën në tetë ose më shumë dimensione. Ajo përmbante një paketim rrjetë teli në 24 dimensione. Në vitin 1965 ai dërgoi një letër shtesë për të dhënë një paketim në dimensione 24 me një rrjetë teli njohur tani si rrjetë teli Leech. Disa muaj më vonë ai gjeti një paketim të dy herë dendësisë dhe gazeta e tij ishte të përshkruhet dhe të botuar në 1967.

Rrodhe e dinte se grupi simetri do të jetë interesante, dhe ai ka punuar mbi të për disa kohë duke i dhënë një ulët i detyruar për rendin e vet (i cili më vonë u provua të ishte qëllim aktual i grupit). Duke ditur se ai nuk kishte aftësi të grupit teori e nevojshme të provojë conjectures e tij ai u përpoq të tjerët të interesit, shih:

Unë dangled problemin nën hundët të ndryshme, duke përfshirë ato të Coxeter, Todd, dhe Graham Higman, por Conway u parë në gëlltitje karrem ...

Një përshkrim i detajuar i këtij zbulimi është dhënë në.

Një javë para vdekjes së tij, Leech na vizitoi në St Andrews në çdo ditë për rreth një javë dhe katër prej nesh ka punuar në një numër problemesh që kishte mbetur e pazgjidhur nga Leech 30 vjet më parë. Për kënaqësinë e tij të madh kemi pasur sukses në zgjidhjen e disa (por jo të gjitha) të problemeve. Ai erdhi si një goditje e madhe për mua [EFR] për të dëgjuar e vdekjes së tij. Në këtë është përshkruar si më poshtë:

Një nga mbështetësit më të zjarrtë të ruajtjes së avullore vozis Waverley, John Leech ... ra dhe vdiq në bordin e anijeve gjatë lundrimit përfundimtar të sezonit. ... Ai rrinte në këmbë në mes funnels në këmbë e kthimit ... mes Rothsay dhe Largs kur ai pësoi një goditje në zemër. Si avullore bërë rrugën e vet deri te lumi në Glasgow, Ensign e kuqe ishte ulur në gjysmë shtize si një haraç ...

Rrodhe vdiq pothuajse saktësisht një muaj pas Gorenstein që kishte mbikqyret klasifikimin e grupeve të fundme të thjeshtë. Tri grupe sporadike që Conway konkludohet nga grilë Leech të luajnë një rol të rëndësishëm në klasifikim.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland