Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Mikhail Alekseevich Lavrentev

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 Nov 1900

Kazan, Russia

15 Oct 1980

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Mikhail Lavrentev studiuar në Universitetin e Moskës, diplomuar në 1922. Doktoraturës e tij ishte dhënë nga Universiteti Moskë në vitin 1933. Nga 1933 ai mbajti kryetari e Analizës dhe teoria e Funksioneve në Universitetin Shtetëror të Moskës.

Në 1934 Instituti Steklov matematike, së bashku me disa institucione të tjera të Akademisë Shkencave të BRSS-së, u zhvendos nga Leningradit në Moskë. Lavrentev kryesuar Departamenti i Teoria e funksioneve të një variable komplekse në Institutin e matematike Steklov.

Nga 1939-1941 dhe pastaj përsëri 1944-1949, Lavrentev ishte Drejtor i Institutit të matematikës e Akademisë së Shkencave të Ukrainës në Kiev. Në 1945 ai u emërua gjithashtu nënkryetar i Akademisë së Shkencave të Ukrainës. Pastaj, në vitin 1950, ai u bë drejtor i Institutit të Mekanikë dhe kompjuterike Teknologjia e Ukrainës.

Lavrentev lëvizur në Novosibirsk kur ai ishte nënkryetar i Akademisë së Shkencave në mes të BRSS 1957 snd 1975. Gjatë kësaj kohe ai ishte Shef i Divizionit siberian i Akademisë së Shkencave të BRSS-së. Pastaj, në vitin 1975, Lavrentev u kthye në Moskë ku punoi në Institutin e fizikës dhe teknologjisë deri në vdekjen e tij.

Lavrentev është kujtua për një libër e pazgjidhura mbi mappings conformal dhe ai ka dhënë një kontribut shumë të rëndësishëm në këtë temë. Në 1940 ai zhvilloi teorinë e kuazi-mappings conformal e cila i dha një qasje të re gjeometrike për ekuacionet diferenciale pjesore. Një nga fushat kryesore për të cilën ai aplikohet kjo punë ishte që të hidrodinamikë.

Vitet 1940 ishte një periudhë të industrializimit dhe të ndërtimit dhe, pas vitit 1945, themeloi Lavrentev fusha të reja të kërkimit në mekaniken dhe fiziken aplikuar të cilat kishin për qëllim hedhjen në bazë teorike e nevojshme për projektet e mëdha të contruction ndërtimin e digave, kanalet dhe ura mbi Vollga, Dnieper dhe lumenj Don.

Ai gjithashtu aplikohet teoria e variablave komplekse në tema të tjera, në veçanti për të jo-lineare valë. Tema të tjera ku ai ka dhënë një kontribut të konsiderueshëm, ku teoria e përcakton, teoria e përgjithshme e funksioneve, dhe teorinë e ekuacioneve diferenciale.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland