Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Philip van Lansberge

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

25 Aug 1561

Ghent, Netherlands (now Belgium)

8 Dec 1632

Middelburg, Netherlands

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Philippe van Lansberge ka lindur në Holandë, por familja e tij ka mbetur në 1566 do e parë në Francë, pastaj në Angli.

Lansberge studioi matematikë dhe teologji në Francë dhe Angli. Ai pastaj shkoi në Flanders ku, në 1579, ai u bë një ministër në një kishë Protestante. Vit pas ai shkoi për t'u bërë ministër në një kishë Antwerp, por, pas pesë vjetësh në Antwerp, ushtritë spanjolle dhe Lansberge u kthye në Holandë. Ai u regjistrua si student në teologji në Leiden 1585, por u transferua në jetë ministër në një kishë në vit shkon në vijim.

Lansberge mbetur në shkon nga 1586 deri 1613 kur ai u përplas me problemet politike dhe u largua për të shkuar në Middleburg. Këtu ai kaloi 20 vitet e fundit të jetës së tij dhe këtu, si dhe botuese veprat matematikore, ai praktikuar mjekësi.

Në 1591 ai shkroi një vepër 4 vëllim në matematikë. Vëllimi 1 ishte në funksione trigonometrike, vëllimi 2 dha metodat e ndërtimit të tabelave për sinusit, tangents, dhe secants rrjedhin nga Viète dhe Fincke dhe dhënien e tabelave vetë; vëllimi 3 gjeometri përmban avioni pas Regiomontanus ndërsa vëllimi përmban 4 trigonometri sferike.

Në 1616 Lansberge shkruante π llogaritur atë në 28 vende duke përdorur një metodë të re.

Punës Lansberge për astronomi ndjekur Koperniku. Ai shkroi vepra të mbështetur Koperniku 's teori në të dy 1619 dhe 1629. Megjithatë ai nuk ka pranuar Kepler 's teori elips dhe ai botoi tabelave astronomike të cilat ai shpresonte se do të mbështesë Koperniku gjatë Kepler.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland