Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Thomas Fantet de Lagny

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

7 Nov 1660

Lyon, France

11 April 1734

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Thomas De Lagny ishte mësuar të parë nga xhaxhai i tij, pastaj ai hyri në një kolegj jezuit në Lyon. Pas kësaj ai ka studiuar ligj në Tuluzë.

Në vitin 1686 De Lagny u bë një mësues matematike në një familje në Paris, ai mbajti një pozicion për rreth 10 vjet. Ai bashkëpunoi me de L'Hôpital ndërsa në Paris. Në 1695 ai u bë një anëtar i Shkencave Académie Royale des, pastaj dy vjet më vonë ai u bë profesor i Hidrografia në Rochefort. Ai gjithashtu ka mbajtur poste si bibliotekare në Bibliothéque du Roi për një kohë dhe kaloi dy vjet si zëvendës drejtor i një banke.

De Lagny është i njohur edhe për kontributin e tij në matematikë kompjuterike, duke llogaritur π për 120 vende dhe gjithashtu ka bërë komente të dobishme në konvergjencën e series ai po përdorte.

Ai ndërtohen tabelat trigonometrike dhe përdoret aritmetikë binar. Në 1733 de Lagny shqyrtohet zgjerimi i vazhdueshëm pjesë e herës të dy integers dhe, si një shembull, i konsideruar si numrat e Fibonaccit ngjitur zgjerimi rastin më të keq për algorithm Euklidiane.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland