Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Philippe de La Hire

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 March 1640

Paris, France

21 April 1718

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Philippe de la Hire u arsimua si një artist dhe u kualifikuar në vizatim dhe pikturë. Ai vizitoi Itali, ku ai kaloi kater vjet duke zhvilluar aftësitë e tij artistike dhe mësimit gjeometri. Interesit në gjeometri u ngrit nga studimet e tij të perspektivës në art.

La Hire u zgjodh Royale Académie des Sciences në vitin 1678. Në 1683 ai u emërua kryetar i matematikës në Royale College. Katër vjet më vonë ai ishte caktuar, përveç kësaj, për kryesues i arkitekturës në Académie Royale.

Ndikohet shumë nga puna e Desargues, La Hire punuar në seksionet konik të cilën ai trajtohet projectively. Ai e publikoi veprën e tij të parë në seksionet konik géometrie en Nouvelle méthode pour les seksione des sipërfaqe coniques et cylindriques në vitin 1673. Në 1675 ai botoi një vepër më të plotë në seksionet konik conicae Sectiones i cili përmbante përshkrimin e gjeometrise projektive Desargues '. Në 1708 ai llogaritur gjatësinë e cardioid.

Tema të tjera në të cilat ai ka dhënë një kontribut të rëndësishëm përfshihen astronomisë, fizikës dhe gjeodezisë. Në astronomi ai instaluar instrumentin e parë të tranzitit në Observatorin e Parisit. Ai gjithashtu tavolina duke prodhuar lëvizjet e Sun, Moon dhe planetet.

Ai e bëri shumë punë në studim, në mënyrë të veçantë duke marrë masat e bregdetit frëngjisht. Ai projektuar një instrument për të gjetur nivel në një vend. Ai ishte gjithashtu një kontribues i madh në një projekt për të hartë Francë.

Harta La qira të tokës janë bërë me qendrën e projektimit, jo në pole, por me r / √ 2 përgjatë një rreze prodhon përmes poli (ku r eshte rrezja e Tokës).

La Hire gjithashtu shkroi mbi sheshe magji.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland