Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jean Charles de La Faille

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 March 1597

Antwerp, Belgium

4 Nov 1652

Barcelona, Spain

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jan-Karel della një lloj pëlhurë mëndafshi ose Jean Charles de La një lloj pëlhurë mëndafshi ndoqi shkollën jezuite në Antwerp, duke u bashkuar rendit jezuit në vitin 1613. Ai kaloi dy vjet në një kolegj jezuit në Malines para se të kthehej në Antwerp. De la një lloj pëlhurë mëndafshi u bë dishepull i Saint-Vincent, i cili u takua në Antwerp. Në vitin 1620 ai shkoi në Francë, duke marrë një diplomë në teologji Dole dhe matematikë mësimore atje. De la një lloj pëlhurë mëndafshi mësoi në Kolegjin jezuit të Louvain nga 1626 deri 1628 kur ai shkoi në Spanjë dhe u emërua në Kolegjin Imperial në Madrid.

Philip IV mbretit ishte bërë nga Spanja dhe Portugalia në vitin 1621. Ai e udhëhequr nga Spanja dhe Portugalia me fitore deri në 1635, por pastaj Franca shpalli lufte dhe ai pësoi humbje. De la një lloj pëlhurë mëndafshi e këshilloi Philip IV për pyetjet e mbrojtjes dhe e inxhinierisë ushtarake gjatë kësaj periudhe. La gjithashtu një lloj pëlhurë mëndafshi mësoi matematikën dhe inxhinieri ushtarake në Madrid. Në 1640 Philip IV pësuar humbjen e Portugalisë kur ajo shpalli pavarësinë e saj. De la një lloj pëlhurë mëndafshi ndihmuar Philip IV duke i shërbyer si këshilltar për fortifikimeve përgjatë kufirit spanjisht - Portugeze nga 1641 deri 1644.

Në 1644 një lloj pëlhurë mëndafshi De la, ende duke punuar për Philip IV, e bëri ekspedita ushtarake në Napoli, Sicili dhe Katalonjës.

De la një lloj pëlhurë mëndafshi ka shkruajtur mechanicae Këto në vitin 1625. Ai është i famshëm, megjithatë, për një punë të Theoremata partium de centro gravitatis circuli et ellipsis në vitin 1632 në të cilat ai ishte i pari për të përcaktuar qendra e gravitetit të sektorit të një rrethi.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland