Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hitoshi Kumano-Go

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 Oct 1935

Arita, Wakayama Prefecture, Japan

24 Aug 1982

Osaka, Japan

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hitoshi Kumano-Go ishte arsimuar në mënyrë standarde për studentët e talentuar në Japoni në këtë kohë. Para se të hyjnë në universitet ai ka studiuar në Shkollën e lartë Taikyu Lartë, u diplomua në vitin 1958.

Hyrja në Universitetin Osaka, pas diplomimit nga shkolla e lartë, Kumano-Go matematikë studioi dhe u diplomua në vitin 1958. Ai vazhdoi të studiojnë në Universitetin Osaka për doktoratë e tij. Mbikqyrësi i tij u M Nagumo që të mbikëqyrur punën e tij mbi trazim njëjës e ekuacioneve diferenciale pjesore rendit të dytë. Siç është shpesh rasti, problemi që Kumano-Go ishte studiuar për të zgjeruar pune e cila kishte përfunduar më parë nga mbikqyrësi i tij.

Në 1962 Kumano-Go u emërua si asistent në Universitetin Osaka. Ai paraqiti disertacionin e doktoraturës në vitin 1963 dhe mori Ph.D. e tij në shtator të atij viti. Ai vazhdoi të stafit në Osaka, duke u graduar profesor asistent në 1964 dhe profesor i asociuar në vitin 1967.

Gjatë këtyre viteve Kumano-Go botoi një seri të dokumenteve që studjoi unike lokale dhe globale të zgjidhjeve të problemit Cauchy për ekuacionet diferenciale të pjesshme. Kjo punë përdorur ide nga kontributet e mëparshme për temën nga Calderon dhe Zygmund. Në dy dokumente Kumano-Go studiuar edhe jo unike e zgjidhjeve të problemit Cauchy.

Kumano-Go kaloi dy vitet akademike 1967-69 vizituar Instituti Courant e Shkencave matematike në Universitetin e Nju Jorkut. Këto ishin vite të dobi të madhe për Kumano-Go cili ishte në gjendje të zhvillojnë ide shumë në bisedat me Kurt Friedrichs, Peter Lax, Louis Nirenberg dhe të tjerët. Ai u përfshi në themelimin teorinë e pseudo-operatorëve diferencial dhe pas kthimit të tij në Osaka ai vazhdoi të publikojnë kontributet e rëndësishme për këtë temë.

Në vitin 1971 Kumano-Go u graduar profesor të plotë. Traktat e tij të madh në Pseudo diferencuar Operatorët u botua në japonisht në vitin 1974. Ajo është:

... një kontribut të shquar në fushën e pseudo-operatorëve diferencial në funksion të unikalitetin e vet dhe pasurinë e materialit.

Libri është përkthyer në anglisht dhe doli, botuar nga MIT Press, në vitin 1982.

Një monografi të tjera të rëndësishme të shkruara nga Kumano-Go duhet të përmenden. Kjo është ekuacione pjesore diferenciale e cila është shkruar përsëri në japonisht dhe u botua në vitin 1978. Ky është një tekst që përveç të studiuar ekuacionet diferenciale pjesore ofron një hyrje të pseudo-operatorëve diferenciale.

Përveç punës së tij në pseudo-operatorët diferenciale, Kumano-Go botoi një seri të dokumenteve për produkt i operatorëve Furierit integrale. Kjo punë bashkëpunues me kolegët e tij çoi në rezultate të cilat janë aplikuar në:

... ndërtimin e një zgjidhje themelore të sistemit të rendit të parë hiperbolik dhe studimin e vendos para valës së zgjidhjeve.

H Tanabe shkruan në rreth Kumano-Go kontributet matematikore të tjera nga ato të përfshira në studimin e tij:

Kumano-kontributet Shko e mos u kufizuar në arritjet e tij personale matematikore. Ai gjithashtu Matematikanë trajnuar shumë të rinj të aftësisë të lartë. Ai ishte i njohur edhe për interesin e mirësi të cilat ai mori në karrierat e Matematikanë rinj. Ai ishte gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar, inkurajuar dhe këshilluar ata. Ai analizoi të gjitha dorëshkrimet e tyre, duke ndihmuar për të përmirësuar dhe zhvilluar idetë e tyre.

Kumano-Go vuajtur shëndetësor i sëmurë dhe u pranua në Osaka Spitalin maj 1981. Mjekët zbuluan se ai po vuante nga një tumor të trurit nga e cila nuk ka shërim ishte e mundur. Në kulmin e kontributet e tij matematikore në moshën 46, Kumano-Go vdiq trishtim.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland