Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nikolai Mitrofanovich Krylov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

29 Nov 1879

St Petersburg, Russia

11 May 1955

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nikolai Krylov diplomuar nga Instituti i Minierave Shën Petersburg, në vitin 1902. Ai ishte profesor aty nga 1912 deri 1917 kur ai shkoi në Krime për t'u bërë profesor në Universitetin Crimea. Ai e mbajti këtë post deri më 1922 kur ai u emërua kryetar i departamentit të fizikës matematikore e Akademisë së Shkencave të Ukrainës.

Në 1939 u bë Krylov një shkencëtar i nderuar i Republikës Sovjetike të Ukrainës Socialiste.

Ai punoi kryesisht në interpolation dhe zgjidhje numerike për ekuacionet diferenciale, ku ai mori formulës shumë efektive për gabime.

Ai gjithashtu aplikuar metodat e tij për të jo-lineare problemet oscillatory në 1932 dhe, për aq bërë, hedhur themelet për jo-mekanikë lineare.

Krylov botuar mbi 200 dokumente mbi analizat dhe fizikës matematikore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland