Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Aleksei Nikolaevich Krylov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Aug 1863

Visyaga, Simbirskoy (now Ulyanovskaya), Russia

26 Oct 1945

Leningrad, USSR (now St Petersburg, Russia)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Aleksei Krylov hyrë Detare Shkolla e Lartë në Shën Petersburg, në vitin 1878. Ai u diplomua në 1884 dhe u emërua në busull njësi e Administratës hidrografik Kryesore. Atje ai filloi punën për busull devijim, një temë ai do të kthehet shumë herë.

Në 1880 u bashkua me Krylov departamentin e ndërtimit të anijeve të Shën Petersburg Akademisë Detare. Atje ai u mësoi matematikën nga NJE Korkin, një student i Chebyshev. Ka diplomuar në 1890 dhe qëndroi atje për të mësuar për gati 50 vjet.

Krylov punuar në atë që Ojler quajtur 'shkencës detare ", domethënë teoritë e buoyancy, stabiliteti, kodrina dhe pitching, vibracionet, busull teorive etj

Në 1914 Krylov u dha një doktoraturë në matematikë aplikuar nga Moska University. Nga 1927 deri 1932 ai ishte drejtor i Physics - Matematikë Instituti i Akademisë Sovjetike të Shkencave.

Krylov përmirësuar Furierit 's metodë për zgjidhjen e problemeve të vlerës së kufirit në një letër 1905 dhe i dha shumë aplikacione. Vepra e tij e çuan atë në studim përshpejtimin e konvergjencës së seri Furierit dhe zgjidhjet e përafërt të ekuacioneve diferenciale.

Në 1931 ai gjeti një metodë të re për zgjidhjen e ekuacionit laik i cili përcakton frekuencën e vibracioneve të sistemeve mekanike e cila është më e mirë se sa metodat për shkak të Lagranzhit, Laplace, Jacobi dhe Le Verrier.

Në 1943 Krylov u dha një çmim i shtetit për punën e tij busull teori dhe bërë një hero i punës socialiste.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland