Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gury Vasilievich Kolosov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

25 Aug 1867

Ust, Novgorod guberniya, Russia

7 Nov 1936

Leningrad (now St Petersburg), Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gury Kolosov u arsimua në Shën Petersburg, dhe pas pune në Yurev Universitetin 1902-1913, ai u kthye në Shën Petersburg, ku ai kaloi pjesën tjetër të karrierës së tij. Ai studioi mekanikën e organeve të ngurta dhe teoria e elasticitetit.

Në 1907 Kolosov rrjedh zgjidhje për streset rreth një vrimë eliptike. Ai tregoi se përqendrimi i stresit mund të bëhet shumë më e madhe, si rreze e një përkulje në fund të bëhet vrimë të vogël në krahasim me gjatësinë e përgjithshme të vrimë. Inxhinierë duhet të kuptoni rezultatet Kolosov mënyrë që thekson mund të mbahet në nivele të sigurt.

Nga 1908 e këtej Kolosov iu përkushtua ekskluzivisht për studimin e elasticitetit, ku ai zbuloi formulën janë përdorur ende.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland