Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Kunihiko Kodaira

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 March 1915

Tokyo, Japan

26 July 1997

Kofu, Japan

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Kunihiko Kodaira u diplomua nga Universiteti i Tokios në 1938 me një diplomë në matematikë. Nuk ka përmbajtje me një shkallë, ai është diplomuar nga departamenti i fizikës në Universitetin e Tokios në vitin 1941.

Në këtë kohë ishte i interesuar në Kodaira topologji, hapësira Hilbert, masa Haar, grupet e gënjej dhe funksionet thuajse periodike. Sigurisht, Lufta e Dytë Botërore ishte në këtë kohë ka një të ndikojë ashpër në Japoni, në veçanti në mënyrë efektive të izoluar shkencëtarët japonez nga kontaktet me shkencëtarë të tjerë rreth botës. Pavarësisht nga ky Kodaira ishte në gjendje të marrin për të lexuar gazetat e zhvillimeve matematikore dhe ai ishte më e ndikuar nga leximi veprat e Weyl, gurit, von Neumann, Hodge, Weil dhe Zariski.

Nga 1944 deri në vitin 1949, Kodaira ishte një profesor i asociuar në Universitetin e Tokios, por nga kjo kohë punën e tij ishte i njohur edhe për Matematikanë botë të gjerë dhe ai mori një ftesë nga Weyl për të ardhur në Princeton.

Kodaira pranuar Weyl 's ftesë dhe, nga 1949 deri 1961, ai ishte anëtar i Institutit për Advanced Study at Princeton. Pas kësaj ai kaloi një vit në Harvard, pastaj në vitin 1962 ai u emërua kryetar i matematikës në Universitetin Johns Hopkins.

Në vitin 1965 u largua Kodaira Johns Hopkins për të marrë karrige të matematikës në Universitetin e Stanfordit. Megjithatë, pas dy vjet në Stanford, ai u kthye në Japoni dhe mbajti kryetari i matematikës në Universitetin e Tokios nga 1967.

Punës Kodaira e mbulon shume tema. Këto përfshijnë kërkesat e hapësirës metodave Hilbertiane të ekuacionet diferenciale që ishte një temë e rëndësishme në punën e tij e hershme dhe ishte kryesisht rezultat i ndikimit nga Weyl. Këtë herë nëpërmjet ndikimit të Hodge, ai punoi në integrals harmonik dhe më vonë ai punojë për të aplikuar këtë problem në gjeometrinë algjebrike.

Një fushë tjetër e rëndësishme e punës Kodaira ishte për të aplikuar për Gjeometria algjebrike duaj. Në rreth 1960 ai u përfshi në klasifikimin e, hapësira kompakte kompleks analitik. Një prej temave që kalon nëpër shumë nga puna e tij është e Riemann-teorema e Shna Rroku dhe kjo luan një rol të rëndësishëm në shumë të hulumtimit të tij.

Kodaira pranuar nderon shumë për kërkimin e tij të pazgjidhura. Ndoshta më i rëndësishëm ishte dhënien e një Medalje Fushat në vitin 1954. Ai u bë një anëtar nderi i shumë shoqërive të mësuar në të gjithë botën, duke përfshirë Shoqëria matematike në Londër në vitin 1979.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland