Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nikolai Yevgrafovich Kochin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1901

St Petersburg, Russia

31 Dec 1944

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Kochin u diplomua nga Universiteti Petrograd (St Petersburg, e ndërroi emrin në Petrograd më 1914 dhe më pas të Leningradit në vitin 1924) në vitin 1923. Ai u emërua në Leningrad State University në vitin 1924 dhe mësoi matematikën dhe mekanikë atje deri në vitin 1934.

Si student ai kishte takuar tashmë Pelageia Polubarinova dhe dy gjeti se ata kishin shumë gjëra të përbashkëta, për kërkime Kochin ishte më meteorologjia, dinamika e gazit dhe valë tronditëse në lëngjeve që shtrëngohet. Në 1925 Pelageia Polubarinova dhe Kochin martuar nga thjesht regjistruar ngjarje. Kjo ishte gjithçka që ishte e nevojshme në Rusi pas revolucionit.

Kochin lëvizur në Universitetin e Moskës në vitin 1934 dhe punoi atje për pjesën tjetër të jetës së tij. Përveç kësaj ai ishte kreu i seksionit mekanika e Institutit Mekanikë i Akademisë së Shkencave të BRSS-1939-1944.

Ushtritë gjermane arriti periferi të Moskës në fund të 1941 dhe gruaja e tij dhe dy vajzat janë evakuuar të Kazan. Kochin, megjithatë, ka mbetur në Moskë kryerjen e hulumtimeve ushtarak. Nga 1943 ushtria gjermane kishte pësuar humbje nga trupat sovjetike dhe Moskës ishte mjaft i sigurt për Kochina për t'u kthyer. Ky ajo e bëri, por Kochin u sëmurë dhe vdiq para përfundimit të luftës. Në kohën e vdekjes së tij ai kishte qenë në mes të kurseve të ligjërimit dhe Kochina mori kurse dhe përfundoi dërgimin e tyre.

Hulumtim Kochin ishte më meteorologjia, dinamika e gazit dhe valë tronditëse në lëngjeve që shtrëngohet. Ai i dha zgjidhje për problemin e valëve amplitudë të vogël në sipërfaqe të një likuid jo e ngjeshur në Drejt një Teoria e Cauchy-Poisson valë në 1935.

Ai gjithashtu ka punuar në katran dhe rrotull anije. Në Aerodinamika ai futi formulës për forcën aerodinamik dhe për shpërndarjen e presionit.

Ai shkroi libra mbi hydromechanics dhe analiza vektoriale.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland