Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hermann Kober

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1888

Beuthen, Upper Silesia (now Bytom, Poland)

4 Oct 1973

Birmingham, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hermann Kober studiuar në Breslau dhe Göttingen, ku ai ishte një nga Edmund Landau 's studentët e parë. Doktoraturës e tij në 1911 ishte drejtuar nga Kneser dhe tezën e tij studiuar gur e variacioneve.

Ai u bë një mësues në Breslau deri në vitin 1934 kur, si një çifut, ai u detyrua të largohej nga posti i tij. Pastaj ai dha mësim në shkollën çifute në Breslau, por kaloi shumë kohë në Kembrixh bërë hulumtime. Çartur ndihmuar atë të marrë një grant kërkimeve në Universitetin Birmingham dhe ai emigroi në Angli në 1939.

Kober ishte një matematikan shumë produktiv duke punuar në funksione të veçanta, analiza funksionale (në këtë zonë Teorema Kober është emëruar pas tij), teoria e përafrimit dhe teoria e funksioneve të një variable reale.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland