Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Konrad Hermann Theodor Knopp

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 July 1882

Berlin, Germany

20 April 1957

Annecy, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Konrad Knopp kaluar një semestër në Universitetin e Lozanës në 1901. Ai pastaj shkoi në Universitetin e Berlinit marrin një kualifikim për të mësuar në vitin 1906 dhe një doktoraturë në 1907.

Knopp mësuar në Nagasaki në Kyushu perëndimore, Japoni dhe udhëtoi në Indi dhe Kinë. Në 1910 ai u kthye në Gjermani dhe u martua piktor Gertrud Kressner. Ata u transferua në gjermanisht akademi-kineze në Tsingtao, provincën lindore pëlhurë e pambuktë, Kinë. Gjermania kishte pushtuar Tsingtao në 1897, pajisjeve moderne portit ishin instaluar dhe një qytet modern evropian-style u krijua. Në 1911 Knopp dhe gruaja e tij u kthye nga Tsingtao në Gjermani dhe Knopp u bë një oficer në ushtri, duke u plagosur në Luftën e Parë Botërore

Pas 1914 ai dha mësim në Universitetin e Berlinit, në Königsberg ku ai ishte profesor në vitin 1915 dhe në Tübingen nga 1926 deri në vitin 1950 ka dalë në pension.

Knopp punuar në kufijtë e përgjithësuar dhe shkroi libra të shkëlqyer në funksione komplekse. Ai është bashkë-themelues i Mathematische Zeitschrift në 1918. Ai ishte redaktor 1934-1952.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland