Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Adolf Kneser

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 March 1862

Grüssow, Germany

24 Jan 1930

Breslau, Germany (now Wroclaw, Poland)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Adolf Kneser u mësuar nga Kronecker dhe i ndikuar edhe nga Weierstrass. Pas shkrimit një tezë mbi funksionet dhe ekuacionet algjebrike, ai punoi në kthesa hapësirë.

Kneser u emërua në karrige në Dorpat, dhe kjo ishte kur ai ishte mbajtur karrige ka Hellmuth se djali i tij Kneser ishte lindur. Adolf Kneser Më vonë u emërua kryetar i matematikës në Breslau, ku ai kaloi pjesën tjetër të karrierës së tij.

Puna kryesore Adolf Kneser ishte kryesisht në dy fusha. Një zonë ishte ajo e ekuacioneve diferenciale lineare, në veçanti ai ka punuar në Sturm - problem Ljuvilit dhe ekuacionet integrale në përgjithësi. Ai shkroi një tekst të rëndësishëm në ekuacionet integrale. Zona e dytë kryesore të punës së tij ishte gur i variacioneve.

Wielandt, shkrim në nekrologji e tij të Hellmuth Kneser, përshkruan Adolf Kneser si:

... parë për të futur Hilbertit 's metodave të reja në analiza në tekstet e tij mbi ekuacionet integrale. Ai i kushtoi veten në detyrën e vendosjes së rezultateve të përgjithshme në formë konkrete duke aplikuar ato për funksionet e fizikës matematike. Në një kuptim, ai e bëri kufirit midis matematikës e vjetër dhe të re fushën e tij të punës.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland