Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Stephen Cole Kleene

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 Jan 1909

Hartford, Connecticut, USA

25 Jan 1994

Madison, Wisconsin, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Stephen C Kleene studiuar për shkallën e tij të parë në Amherst College. Ai vazhdoi duke marrë një doktoraturë nga Princeton University në vitin 1934, e mbikqyrur nga Kisha, për një tezë të drejtë Nje teori e Integers pozitive në Logjikë formale. Pastaj Kleene mësim në Princeton, derisa ai u bashkua me të Universitetit të Wisconsin në Madison në 1935. Ai u bë profesor i plotë në Universitetin e Wisconsin në Madison në vitin 1948 dhe mbeti mbi stafit atje derisa në pension në vitin 1979.

Hulumtim Kleene ishte për teorinë e algoritme dhe funksionet gjithkund rekursive. Ai zhvilluar fushën e teorisë recursion me Kishën, Gödel, Turing dhe të tjerët. Ai kontribuoi në intuitivizëm matematikore e cila ishte themeluar nga Brouwer.

Puna e tij në teorinë e recursion ndihmoi për të siguruar bazat e shkencave kompjuterike teorike. Duke ofruar metodat e përcaktimit të cilat probleme janë të shpjegueshëm, puna Kleene e çoi në studimin e funksioneve që mund të llogaritet.

Në një leksion në Universitetin e Çikagos në vitin 1995, Robert Soare përshkroi punën e tij në këto kushte:

Formulimin Kleene e funksionit llogaritshëm nëpërmjet gjashtë schemata është një nga më të ngjeshur dhe të dobishme, dhe puna e tij e mëparshme në funksionet lambda luajtur një rol të madh në mbështetjen e Kishës 's teza që këto orë të përputhet me funksionet e intuitive llogaritshëm.

Nga 1.930 's më Kleene më shumë se çdo matematikani tjera të zhvilluara nocionet e kompjuetshmerise dhe efektive proces në të gjitha format e tyre si abstrakte dhe konkrete, si matematike dhe filozofike. Ai prirur për të hedhur themelet për një fushë dhe më pas të shkojë në të ardhshëm, si çdo një të njëpasnjëshme lulėzuar në një zonë hulumtim të madh në prag të tij.

Kleene zhvilluar nje grup temash të ndryshme në kompjuetshmerise: hierarkisë aritmetik, diploma e kompjuetshmerise, ordinals llogaritshëm dhe teoria hyperarithmetic, automata fundme dhe vendos të rregullt me pasoja të mëdha për shkenca kompjuterike, kompjuetshmerise në llojet më të larta, realizability gjithkund rekursive për aritmetike intuitionistic me pasoja për philosphy dhe për korrektësinë e programit në shkenca kompjuterike.

Librat më të mirë të njohur Kleene janë Hyrje në Metamathematics (1952) dhe Mathematical Logic (1967).

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland