Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gustav Robert Kirchhoff

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 March 1824

Königsberg, Prussia (now Kaliningrad, Russia)

17 Oct 1887

Berlin, Germany

Prezantimi Wikipedia
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gustav Kirchhoff 's babai ishte Friedrich Kirchhoff, një këshilltar ligj në Königsberg me një ndjenjë të fortë të detyrës për të shtetit prusian. Nëna Gustav ishte Johanna Henriette Wittke. Familjes ishin pjesë e komunitetit lulëzuar intelektuale në Königsberg dhe Gustav, më në gjendje të Friedrich dhe fëmijëve Johanna, ishte sjellë deri të mendojnë se shërbimi në Prusi ishte sigurisht e hapur vetëm për atë. Profesorë të Universitetit të ishin shërbyesit civil në Prusi në këtë kohë dhe kështu të jetë një profesor universitar, prindërit Gustav në besuan, e përfaqësuar pozicionin e drejtë ku dikush e aftësive të larta akademike mund të shërbejë Prusia. Duke pasur parasysh aftësitë akademike Gustav për në shkollë, karrierën e tij të ardhshëm pas natyrisht.

Kirchhoff ishte arsimuar në Königsberg ku ai hyri në Universitetin Albertus e Königsberg që kishte qenë themeluar më 1544 nga Albert, duke e parë të Prusisë. Franz Neumann dhe Jacobi kishte vendosur së bashku një seminar të matematikë-fizikës në Königsberg në 1833, dhe ata e përdorën atë për të prezantuar nxënësit e tyre në metodat e kërkimit. Kirchhoff ndoqi Njuman - seminar Jacobi 1843-1846. Tani 1843 ishte viti në të cilin Jacobi u bë mirë, kështu që u ndikuar Kirchhoff Njuman i cili në një mënyrë shumë pozitive. Njuman 's interesave ishin në këtë kohë në mënyrë të vendosur në fizikës matematikore dhe, në kohën Kirchhoff filluan të studiojnë në Königsberg, Njuman ishte bërë i interesuar në induksion elektrik. Në fakt Njuman e parë të publikuar dy gazetat kryesore të tij në induksion elektrik në 1845, ndërsa ishte duke Kirchhoff me të. Kirchhoff u mësoi matematikën në Universitetin e Königsberg nga Friedrich Jules Richelot.

Kjo ishte kur ai ishte duke studiuar me Neumann se Kirchhoff bërë të parë kontributin e tij të pazgjidhura hulumtimit që lidhen me rryma elektrike. Kirchhoff ligjet, të cilën ai njoftoi në 1845, lejuar llogaritjen e rrymave, tensione dhe rezistencën e qarqeve elektrike me sythe të shumta, duke u zgjeruar punën e om. Kirchhoff konsiderohet si një rrjet elektrik i përbërë prej qarqeve u bashkuan në nyjet e rrjetit dhe i dha ligjet të cilat zvogëlojnë llogaritjen e rrymave në çdo lak për zgjidhjen e ekuacioneve algjebrike. Ligji i parë pohon se shuma e rrymave në një nyje e dhënë është e barabartë me shumën e rrymave nga kjo nyje. Ligji i dytë thekson se shuma e forcave elektromotor në një lak në rrjetin barabartë shumën e pika të mundshme, apo tensione të gjithë çdo të rezistencën, në lak.

Ligjet Kirchhoff pasuan nga aplikimi om 's ligjin, por mënyra në të cilën ai ishte në gjendje të generalise rezultatet treguan aftësitë e mëdha matematikore. Në këtë fazë Kirchhoff nuk kishte dijeni se om 's analogji midis rrjedhën e ngrohjes dhe rrjedhën e energjisë elektrike, e cila formoi kuptimin e pranuar rryma elektrike në atë kohë, të udhëhequr në një kuptim i gabuar i rryma elektrike. Që nuk ka ngrohje rrodhi në një organ në një temperaturë uniforme, besohej se një statike e tanishme mund të ekzistojnë në një dirigjent. Kirchhoff do të punojnë, disa vjet më vonë, të çojnë në atë për të realizuar këtë gabim dhe për të dhënë një kuptim të saktë të asaj se si teoria e rrymave elektrike dhe elektrostatikë duhet të kombinohen.

Vitit 1847 ishte një një i rëndësishëm për Kirchhoff. Ai u diplomua nga Königsberg në atë vit dhe ai gjithashtu u martua Clara Richelot. Ajo ishte bija e Friedrich Richelot, profesor i tij në matematikë dhe çifti u martua në Königsberg. Ata u zhvendos në Berlin në 1847 në një kohë veçanërisht e vështirë kur tensionet janë të larta për shkak të kushteve të dobët në Konfederatën Gjermane. Papunësia dhe dështimet e kulture kishte çuar në pakënaqësinë dhe çrregullimeve, si dhe probleme u nxit nga lajmi se Louis-Philippe ishte rrëzuar nga një kryengritje në Paris në shkurt 1848. Ka qenë revolucion në shumë shtete gjermane dhe luftën në Berlin. Ndjenjat Republikane dhe socialiste të thotë se monarkia ishte në telashe, por Kirchhoff ishte në një pozitë të privilegjuar dhe ishte e paprekur nga ngjarjet rreth tij si ai presion përpara me karrierën e tij.

Ai mësoi në Berlin në një post të papaguar 1848-1850, dhe kjo ishte kur ai ishte duke punuar në Berlin se ai korrigjohen kuptim pranuar e rryma elektrike dhe elektrostatikë që kemi përmendur më lart. Ai la të Berlinit për Breslau në 1850 kur ai u emërua si profesor të jashtëzakonshme atje. Në vitin që ai mbërriti në Breslau, Kirchhoff zgjidhur një problem lidhur me deformim e pllaka elastik. Një formë e hershme e teorisë ishte zhvilluar nga Germain dhe Poisson por ajo ishte që i dha Navier ekuacioni diferencial saktë disa vjet më vonë. Problemet mbetur, megjithatë, e cila Kirchhoff zgjidhen duke përdorur gur variational.

Ndërsa Kirchhoff ishte në Breslau ai u takua Bunsen që kaloi vitin akademik 1851-52 atje; dy firma të bëhet dhe miqtë e të qëndrueshme. Në 1854 Bunsen, i cili ishte duke punuar në Heidelberg, inkurajuar dhe mbështetur Kirchhoff të shkojë atje. Kirchhoff pranuar ofertën e një emërim si profesor të fizikës dhe ai filloi një bashkëpunim të frytshëm me Bunsen. Ai ndahet në eksitim akademike dhe shoqërore të krijuara në Heidelberg nga rrethi mbledhur rreth Helmholcit.

Kirchhoff nuk ishte i vetmi që punojnë në kohë mbi rrymat elektrike. Wilhelm Weber dhe Rudolf Kohlrausch ishin duke punuar edhe për natyrën e rrymave të tilla dhe rezultatet e publikuara të ngjashme me atë të Kirchhoff rreth 1857 mbi shpejtesine e tanishme në një tel shumë i përçueshëm. Kirchhoff dhe Ueber të dy zbuluan se shpejtesia ishte i pavarur nga natyra e tela dhe ishte pothuajse saktësisht të barabartë me shpejtësinë e dritës. Megjithatë, ata të dy e hodhi poshtë këtë si një rastësi dhe jo duke e bërë hap i cili Maxwell bërë pesë vite më vonë e inferring se drita është një dukuri elektromagnetike.

Punë themelore nga rrezatimi Kirchhoff më trup zi (një term i futur në 1862) ishte e rëndësishme në zhvillimin e teorisë kuantike. Fraunhofer kishte vërejtur linjat e ndritshme në spektrin e prodhuar nga flakët dhe vuri në dukje se nuk u nxorën në frekuenca të ngjashme për të caktuar linjat e errët në spektrin e diellit. Për të bërë përparim të mëtejshëm, megjithatë, format e kërkuara të pastër e substancave, e nëse papastërtitë ishin të pranishëm atëherë këto foto hutuar duke prodhuar linja. Kirchhoff ishte në gjendje të bëjë përparim të tij themelore, duke prodhuar forma të pastër e substancave se kishte qenë më parë këtë çështje. Ai ishte atëherë në gjendje për të parë, në vitin 1859, që çdo element kishte një spektër unik karakteristike. Ai paraqiti ligjin e rrezatimit të tij, duke deklaruar se, për një atom ose molekule të dhënë, emision dhe frekuencat absorbimin janë të njëjta.

Kirchhoff dhe Bunsen vazhdoi të shqyrtuar spektrin e diellit në 1861 dhe ishin në gjendje të identifikojë elementet kimike në atmosferë diellit. Ata zbuluan dy elemente të reja, cezium dhe rubidium në rrjedhën e hetimeve të tyre. Kirchhoff është ndoshta më i njohur për të qenë i parë për të shpjeguar linjat e errët në spektrin diell si të shkaktuara nga thithja e gjatesi vale të veçantë si drita kalon përmes gazeve në atmosferë diellit. Kjo punë ka filluar një epokë të re në astronomi.

Me Clara, gruaja e tij të parë, Kirchhoff kishte dy djem dhe dy vajza dhe ai u la për të sjellë ato deri të tij në vitin 1869 kur vdiq Clara. Kjo u bë e vështirë me aftësi të kufizuara i cili shkaktoi atë për të shpenzuar shumë për jetën e tij me paterica apo në një karrocë. Ai remarried Luise Brömmel, i cili ishte nga Goslar, në Heidelberg në vitin 1872. Kirchhoff ishte bërë ofertat nga universitetet e tjera, por ai ishte i lumtur në Heidelberg dhe hodhi poshtë oferta të tilla. Gjithsesi, sic e shëndeti i tij filloi të dështojë ai e kuptoi se pala eksperimental i subjektit, e cila ai gëzoi shumë, po bëhej gjithnjë e më e vështirë. Prandaj, në vitin 1875 kur ai ishte kryetar i ofroi fizikës matematikore në Berlin, ai pranoi që të lejuar atë të vazhdojë të bëjë një kontribut të fuqishëm për mësim dhe hulumtim teorik pa probleme se shëndeti i dobët i tij ishte duke i dhënë atij në kryerjen e eksperimenteve. Traktat mirë e tij të njohur, të botuar pas ai mori karrige në Berlin, është katër kryevepër vëllim Vorlesungen über mathematische Physik (1876-94).

Në shumat Rosenfeld deri Kirchhoff kontributin e:

Në një periudhë të zgjeruar horizontet e shkencore, së shpejti lind nevoja për urdhërimin dhe analizë logjike e njohurive të reja. Në mesin e fizikanëve kryesor i shekullit të nëntëmbëdhjetë, ajo ishte temperamentin Kirchhoff cilit u përshtaten më mirë në këtë detyrë. Në të gjithë punën e tij ai u përpoq për qartësi dhe ashpërsi në deklaratën sasior e përvojës, duke përdorur një qasje të drejtpërdrejtë dhe e drejtpërdrejtë dhe ide të thjeshtë. Mënyra e tij e të menduarit është aq i dukshëm në kontributin e tij me vlerë të menjëhershëm praktik (ligjet e rrjeteve elektrike), si në ato me pasoja të gjerë (metoda e analizës spektrale).

Si mësues kontributin e tij ishte thelbësore:

Excellence i Kirchhoff si një mësues mund të nxirret nga teksti të shtypura të ligjëratave të tij (ai arriti të botojë vetëm ata që janë në mekanikë, të tjerët duke u redaktuar pas vdekjes). Ata vënë një standard për mësimin e fizikës klasike teorike në universitete gjermane, në një kohë kur ata ishin duke marrë një pozicion drejtues në zhvillimin e shkencës.

Tekstet të cilat ai i shkroi gjithashtu kishte një vlerë të qëndrueshme dhe që kanë kontribuar në zhvillimin e fortë e fizikës teorike në Gjermani në dyzet vjet pas vdekjes së tij.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland