Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jack Carl Kiefer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

25 Jan 1924

Cincinnati, Ohio, USA

10 Aug 1981

Berkeley, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jack Kiefer ishte i biri i Karl J Kiefer dhe Marguerite K Rosenau. Ai hyri në Massachusetts Institute of Technology në 1942, por pas një viti studimi nga inxhinieri dhe ekonomi ai u largua për të ndërmarrë punë të luftës. Ai shërbeu si lejtnant 1 në Forcën Ajrore të SHBA-së dhe kaloi pjesë e radarit mësimdhënies kohë. Pas një pushim prej tre vitesh ai u kthye në MIT në pranverën e vitit 1946, por kjo nuk ishte e qartë në këtë fazë në të cilën fushë Kiefer të kërkuar për të bërë karrierë.

Teatri ishte një nga pasionet Kiefer dhe ai kishte mundësi të MIT për t'u bërë të përfshirë në shkrim, drejtimin dhe prodhimin e luan. MIT vënë në një shfaqje vjetor komedi muzikore, Show Teknike, dhe ai i prodhuar tregojë 1947, pastaj shkroi dhe drejtoi tregojnë në vitin e ardhshëm. Ekonomi e tij profesor Harold Freeman tha:

Unë mendoj se ishte një deri në interesin e tij në statistika. Nëse kjo është e vërtetë, ajo ishte pa dyshim një nga gjërat më të mira kam bërë për statistikat. Nga rruga, Jack u shqyer me të vërtetë në mes biz tregojnë dhe statistikat. Statistikat e fituar por ishte një gjë e afërt.

Ai mori BS e tij në Inxhinieri Elektrike dhe MS tij në Ekonomi dhe Inxhinierike të dyja në qershor 1948. Vendosmërinë e tezës master Sequential e tij maksimale e një funksion ishte e mbikqyrur nga Harold Freeman. Pas diplomimit Kiefer ndoqi një shkollë verore në Berkeley ku kurset e ligjëratave janë dhënë nga Mishel Loève dhe Ibrahimit Uolld. Në vjeshtë ai filloi kërkimore për doktoratë e tij në Departamentin e Statistikave matematike në Universitetin Kolumbia të punës nën Abrahamit dhe Jakobit Uolld Uolfouic. Në dhjetor 1950 dhe vdiq Uolld Uolfouic u emërua profesor i matematikës në Universitetin Cornell në 1951. Kiefer u zhvendos tek Cornell si një instruktor në Departamentin e Matematikë dhe e vazhdueshme e punës për doktoraturë e tij me Wolfowitz. Ai mori doktoratën e tij nga Universiteti Columbia në 1952 për kontributet e tij për të tezës Teoria e Lojrave dhe statistikore Vendimi Funksionet.

Pas Kiefer u nderua me doktoraturë të tij në vitin 1952 ai u promovua në Cornell nga një instruktor si profesor asistent. Pas mbajnë këtë pozicion 1952-1955 ai u gradua profesor i asociuar, duke u bërë profesor i matematikës në vitin 1959. Para kësaj, më 15 shtator 1957, ai ishte martuar Dooley Sciple i cili kishte qenë një nga studentët e tij universitare në Cornell:

Dooley dhe Jack përbashkët një dashuri e muzikës. Jack aspiroi në një kohë që të bëhet një pianist i aftë. Edhe pse ai praktikuar me ndërgjegje, ai përfundimisht të braktisur se qëllimi me ngurrimi për shkak të tjera duke kërkuar dhe interesave kontradiktore. Dooley dhe Jack ishin të përkushtuar prindërit e dy fëmijëve, Sarah Elizabeth dhe Daniel Jonathani Baird, me të cilin ata e përbashkët dashurinë e tyre të muzikës, vulës mbledhur, dhe gjuetia kërpudha.

Në korrik 1973 u zgjodh Kiefer parë Horace Bardhë Profesor në Cornell University, një post që e mbajti deri në 1979 kur ka dalë në pension dhe u bashkua fakultetit në Universitetin e Kalifornisë në Berkeley.

Kiefer zonë kryesore të studimit ishte dizajn optimal të eksperimenteve, dhe rreth gjysma e 100 botimet e tij trajtohen me këtë temë. Megjithatë ai shkruajti edhe gazeta në një sërë temash e tërë në statistika matematike duke përfshirë Teoria e vendimit, Teoria inventar, përafrimi stochastic, queuing teori, konkluzion nonparametric, vlerësim, analizë vijues, dhe konkluzion kushtëzuar. Letër e tij të parë dhe të njëanshëm subminimax Gati procedurat Minimax shkruar së bashku me kolegët e tij studenti i diplomuar në Columbia, Peter Frank, u botua në 1951. Një letër Sequential Minimax kërkimi për një maksimale që Kiefer publikuar në Proceedings of American Mathematical Society në vitin 1953 ishte i bazuar në tezën e pronarit të tij. Metoda e kërkimit të propozuar në letër, pra Kërko Fibonacci, u bë një mjet i përdorur gjerësisht.

Le të vini re disa shembuj të tjerë të punës së Kiefer. Në 1958 ai botoi Në optimality nonrandomized dhe nonoptimality randomized e dizajne simetrike. Ai diskutoi:

... kriteret e ndryshme të optimality e projektimeve eksperimentale. Zgjerimi i mjaft rezultate të veçantë për shkak të një Uolld dhe S Ehrenfeld ai tregon se shumë dizajne të punësuar zakonisht simetrike (të tilla si planet i ekuilibruar i paplotë bllok, sheshet latinisht, sheshet Youden, etj) posedojnë pronat optimal midis klasës e jo-randomized harton. Ai pastaj vazhdon të tregojë se, çuditërisht, të gjitha këto rezultate optimale nuk do të mbajë nëse harton randomized konsiderohen.

Në këtë letër Kiefer përgjithësuar nocionet e një dizajn të balancuar të paplota dhe një bllok katror Youden, për hartimin e ekuilibruar dhe e pergjithshme bllok katror Youden. Në një letër bllok harton ekuilibruar dhe harton e pergjithshme Youden. I. Ndërtimi i cili botoi në vitin 1975, ai e përshkroi disa metoda për ndërtimin e harton tillë. Një tjetër dokument i rëndësishëm harton Optimum në problemet e regresionit, i cili Kiefer shkroi në bashkëpunim me Wolfowitz, u shfaq në vitin 1959. Në të njëjtin vit, ndërsa në një vizitë hulumtuese në Universitetin e Oksfordit, ai shkroi harton Optimum eksperimental i cili u botua në Gazetën e Shoqërisë Mbretërore Statistikore. Në letër ai shpjegon se ai ka për qëllim sigurimin e:

... metodat për të verifikuar nëse janë apo nuk është dhënë harton përmbushin kriteret e caktuara optimality, dhe për krahasimin e harton që përmbushin kriteret e tilla. ... qasje që në frymën e Uolld 's teori vendim.

Në vitin 1975 ai botoi design optimale: ndryshim në strukturën dhe ecurinë në ndryshimin e kritereve të cilat diskutuan Fuqia e harton kundër një kriter optimality zgjedhur.

Kiefer Në 1980 shkoi në Kinë si pjesë e Kinës Programi i Berkeley's Exchange. Ai dha tetë leksione në Universitetin e Pekinit që mbulojnë çështje të tilla si multivariate analizë, metodat e vijues, vlerësim nonparametric, Fuqia dhe efikasitetin e metodave nonparametric, bazat e projektimit eksperimentale, klasa e plotë dhe design regres, eksperimenti faktorial, modele dhe jolineare, dizajn vijues, dhe i fuqishëm plani.

Kiefer marrë nderon shumë. Ai ishte anëtar i Institutit të Statistikave matematike dhe statistikore e Shoqatës Amerikane, President i Institutit të Statistikave matematike (1969-70), pedagog Uolld në vitin 1962, dhe shokët e Guggenheim në Stanford (1962-63). Ai u zgjodh për të Akademisë Amerikane të Arteve dhe Shkencave (1972) dhe të Akademisë Kombëtare të Shkencave (Shtetet e Bashkuara të Amerikës) në vitin 1975. Magjepsje e tij me kerpudha nga 1960 e hershme e panë atë të lëvizur nga status amator për të qëndruar profesional si një mycologist. Ky interesim çoi në atë që një anëtar i Shoqërisë Mycological të Amerikës dhe të Amerikës së Veriut Mycological Asociimit. Pasioni i tij për të drejtat e njeriut e panë atë të bëhet një anëtare e Bashkimit Lirive Civile Amerikane.

EL Lehman, DR Brillinger, dhe IM Singer, jepni detaje të karakterit të tij në një nekrologji:

Jack Kiefer është një njeri i butë me një kapacitet të madh për dashuri dhe miqësi, ky ishte i kombinuar, megjithatë, me një vendosmëri të ashpër dhe nganjëherë luftues të përkrah standardet kërkues ai kërkoi nga të tjerët, por sidomos i vetë.

Bashkëpunëtor Zvi tij shkruan Galil (shih):

Duke bashkëpunuar me Jack gjatë shumë viteve, unë mund t'ju them se sa e mrekullueshme ajo ishte duke punuar me të, dhe si e mësuar duke bërë kështu ... Jack u unbelievably përulur, veçanërisht për një njeri me shtat të tij. Ai nuk do të ngurronte të vlerësojë një student nga favorshme krahasuar punën e studentit me tij. Ai ishte shumë i sjellshëm dhe i kujdesshëm dhe ka kaluar shumë kohë me nxënësit e tij. ... Jack ishte shumë kritike. Ai do të luftonin dhe nuk jep për një shkak të drejtë. Por kryesisht ai ishte kritik, ndoshta shumë kritike dhe kërkojnë, e vetë.

Një haraç nga ngjyra Bechhofer foto e mëposhtme:

Jack ishte i ngrohtë ndjeshme dhe të sinqertë - gjithmonë i gatshëm për të luftuar për shkaqet që ai besonte në: të drejtat e njeriut, liritë civile, protestë kundër luftës në Vietnam. Ai ka punuar për të ndihmuar shkencëtarët lënë Rusisë sovjetike, dhe ai e luftoi Dooley fervently për shkaqe të ndryshme mjedisore. ...

Kiefer e vuajti për shumë vite nga një gjendje hip arthritic që nga 1971 e pa atë rëndë me aftësi të kufizuara. Megjithatë në atë vit ai iu nënshtrua një operacioni për të futur në dy gjymtyrë artificiale hips. Ky ishte një sukses i madh dhe e lejoi atë të rinisë më të madhe të aktiviteteve të tij normale. Megjithatë ai ishte vetëm 57 kur ai vdiq nga një atak në zemër jo shumë kohë pasi ai kishte qenë i emëruar si Profesor në Miller Hulumtime Berkeley. Dy procedurës volum ishte rezultat i një konference të mbajtur për nder të tij. Thuhet në Parathënie:

Seanca përkujtimore u mbajt në [] nderin e tij në mbledhjet e ndryshme të shoqërive të mësuar, siç është i përshtatshëm për shkencëtarët e [rend] e tij. Megjithatë, për arsye të zemrës si edhe shkenca, ne mendonin se një haraç të veçantë duhet të paguhet në [atë] në Berkeley, ku [ai] ka kaq shumë miq. Një takim ishte organizuar përfundimisht. Ajo u zhvillua nga 20 qershor-1 korrik, 1983. Miqtë e Jack's në Cornell ndjehet në mënyrë të ngjashme. Ata organizuar një takim që u mbajt menjëherë pas konferencës Berkeley.

Në 1987, gjashtë vjet pas vdekjes së tij, Hyrje Kiefer në konkluzion statistikor ishte botuar. Ky tekst, edituar nga Gary Lorden, ishte bazuar në shënimet leksion zhvilluar nga Kiefer për një kurs në konkluzion statistikor ai dha mësim në Universitetin Cornell:

Ajo paraqet idetë qendrore e statistikave matematikore si dhe të zhvilluara nga Neyman Uolld në një vendim-kornizë teorike, duke iu referuar punës më parë e Fisherit dhe të tjerët si i bazuar në "intuitiv" konsideratave dhe mashtruese në situata të caktuara.

Le ne fund me këtë haraç nga Bechhofer:

Jack ishte një qenie të veçantë njerëzore. Nuk ishte një mirëdashësi dhe një bukuri rreth tij, një këndoj me gëzim për zërin e tij, një vezullim në sy të tij, një buzëqeshje që të gjithë tërhequr. Ai ishte një mprehtë, conversationalist i lezetshëm, ruajtjen e marrëdhënieve të gjatë dhe të thellë, dhe ishte shumë i dashur nga. Ai ishte i ndershëm dhe besnik ndaj idealeve të tij të lartë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland