Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Maynard Keynes

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 June 1883

Cambridge, England

21 April 1946

Firle, Sussex, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Maynard Keynes (pronounces Canes) ka lindur në një familje akademik. Babai i tij, John Nevile Keynes, ishte një lektor në Universitetin e Kembrixhit, ku ai mësonte logjikën dhe ekonomi politike. John Nevile botuar formale Logic katër muaj pas John Maynard ka lindur. John Maynard nënës së, Firence Ada Braun, ishte një grua e shquar i cili ishte një autor shumë i suksesshëm, dhe gjithashtu një pionier i madh në reformën shoqërore. Kjo vlen komentuar në këtë fazë se, edhe pse John Maynard Keynes jetuar në moshën 63 vjeç, të dy prindërit e tij outlived tij.

Në moshën shtatë, Keynes hyrë Perse Shkolla Kopshti i fëmijëve, por ai mësuar më shumë nga mësimet e dhënë në shtëpi. Dy vjet më vonë ai hyri në shkollë përgatitore St Besimi, por nuk kishte shenja të vogla në këtë fazë se ai ishte një nxënës të jashtëzakonshme. Me kalimin e kohës doli nga ai ka filluar të tregojë më shumë premtim, megjithatë, dhe në 1894 ai kryesonte klasë për herë të parë dhe mori një çmim për matematikën. Me 1896 ai u përshkrua nga drejtor shkolle si (shih për shembull):

... kokë dhe mbi supet e të gjithë djemve të tjerë në shkollë.

Pas vitit Keynes ul provimin pranues për kolegj Etoni dhe dhjeta erdhi nga njëzet e djemve që ishin pranuar në shkollë në atë vit. Ai e bëri, megjithatë, vijnë e parë të barabarta në matematikë.

Keynes shijuar ditët e tij shkollë në kolegj Etoni. Harrod shkruan në:

... Kolegj Etoni ka ndihmuar shumë zhvillimin e tij. Ai gjeti atje bashkëpunëtorëve të cilët ishin të ngjashëm me atë, të rinj e dallimi intelektual me të cilin ai mund të marrë shpejt për në kushtet e intimitetit në bazë të interesave të përbashkët.

Keynes e bëri edhe në kolegj Etoni fituar Çmimin Matematikë lartë në vitin 1899, dhe përsëri në 1900. Por kjo nuk ishte vetëm në matematikë që ai e bëri mirë, për shembull, në 1901 ai ishte i pari në matematikë, e parë në histori, dhe ese të parë në anglisht. Në 1902 ai fitoi një bursë për të King's College, Cambridge, në matematikë dhe klasike. Para se të të lënë përshkrimin tonë të kohës Keynes 'në kolegj Etoni, ne duhet të vini re se ai ishte këtu që ai vazhdoi me një nga pasionet e tij (të filluar në moshën dymbëdhjetë), domethënë mbledhur libra të vjetër. Ai kishte blerë libra të vjetër 329 para se ai hyri në Universitetin e Kembrixhit në tetor 1902.

Në Kembrixh Keynes u tutored matematikë nga EW Hobson të cilin ai e quajti "Hobbema". Edhe pse ai ka studiuar matematikë ai nuk ishte gjeniale matematike. Tij:

... fakultet logjik, saktësia e tij dhe shpejtësinë e tij rrufe e mendimit e bëri atë një matematikan plotësisht kompetent. Ai nuk kishte gjeni të veçantë për matematikën, ai kishte për të marrë dhimbjet me punën e tij; ... ai nuk të kërkojë nga ato rajone abstruse të cilat janë një gëzim në zemrën e matematikan profesional.

Ai kishte interesa shumë në Kembrixh tej punën e tij akademik, shpenzimet shumë kohë me miqtë e letrare, leximi, dhe që përfshin veten në aktivitetin politik:

Ai ishte Presidenti i Bashkimit Kembrixh [dhe] fituar ese Members 'anglisht Çmimi për një ese mbi opinionet politike të Burke ...

Ai u vendos në disa përpjekje si provime afrohej për të arritur një shkallë të arsyeshme dhe ai u vu grindavec e dymbëdhjetë në Tripos matematike e 1905, që është dymbëdhjetë renditur në listën e atyre që marrin një shkallë të klasit të parë.

Menjëherë pas marrjes provimeve Tripos, Keynes filloi një studim serioz të ekonomisë, duke lexuar tekste të madh në këtë temë. Ai e bëri për pak kohë duke marrë parasysh një provimi të dytë në Ekonomi Tripos por vendosi kundër saj. Pas një pushimi në Zvicër, ai u kthye në Kembrixh në tetor 1905 dhe ka ndjekur leksione nga Alfred Marshall në ekonomi. Në gusht 1906 ai mori provimet Shërbimit Civil dhe ishte vendosur e dytë të dhjetë që u pranuan në atë vit. Personi i lartë ishte zgjedhja e parë e të cilit departamenti për të hyrë, dhe zgjodhi për të hyrë thesarit (e cila do të kishte bërë Keynes kishte ardhur lartë). Keynes, me zgjedhjen e ardhshëm, ka hyrë Zyra Indi.

Keynes ishte shumë i kënaqur kur ai ka marrë rezultatet e detajuar e provimit. Ai u krye në logjikë, psikologji, dhe ese, ndërsa subjektet e tij më të keq u matematikë dhe ekonomi. Ai shprehu mosbesimin në të dy matematikë dhe ekonomi rezultatet, dhe komentuar, ndoshta me saktësi, se ai e dinte më shumë rreth ekonomisë se ekzaminerët tij.

Zyra Indi nuk dha një karrierë të simpati Keynes. Ai punoi kryesisht në punën e tij, kushtonte gjithë kohën e tij të këmbimit për studimin e teorisë së probabilitetit. Ai pastaj dërgoi një disertacion mbi probabilitet për të Bursës në King's College. Xhonson dhe Whitehead janë emëruar si vlerësuesit e disertacion, por, pas një garë të ngushtë mars 1908, Keynes nuk u zgjodh. Më 5 qershor 1908 ai dha dorëheqjen nga Zyra e Indisë dhe me ndihmë financiare nga babai i tij, shkuan te mbreti me shpresë se ai do të jetë i suksesshëm në konkursin Fellowship vitin e ardhshëm.

Përdorimi komente të hollësishme për disertacionin e tij probabilitet nga të dyja Xhonson dhe Whitehead, Keynes punoi shumë për të përmirësuar atë. Ai diskutoi gjithashtu punën e tij me Russell. Pas dërgimit të një version i ri i disertacionit të tij mbi probabilitetin, Keynes u zgjodh për një Fellowship mars 1909. Raportet janë mbresëlënëse; Whitehead ka shkruajtur:

... aksiomat e tij janë të mira, ata janë të thjeshta dhe pak dhe me ndihmën e simbolizmit ai deduces subjekt gjithë prej tyre me arsyetimin e ngurtë. Shumë siguri dhe lehtësi me të cilën ai është aktivizuar për zgjidhjen e çështjeve të vështira dhe për të zbuluar paqartësitë dhe gabimet në punën e paraardhësit e tij dhe ilustron në të njëjtën kohë gati fsheh parë që ai ka bërë.

Russell, shkrim për librin e botuar që Keynes përfundimisht në probabilitet, vlerësoi punën shumë:

Llogaritjet matematike është befasi të fuqishme, duke pasur parasysh premisa shumë të kufizuara që formojnë themelin e saj ... Libri si tërësi është një ndër të cilat është e pamundur për të lavdëruar tepër shumë dhe shpresohet se ai do të stimulojë punën e mëtejshme për një subjekt më i rëndësishëm që filozofët dhe logicians kanë neglizhuar padrejtësisht.

Keynes tani mësohet ekonomi në Kembrixh. Ai botoi në gazetat e statistikave, në veçanti ai sulmoi me forcë punën nga Karl Pearson me shkronja të botuar në vitin 1910 dhe 1911 në Journal of Shoqërisë Mbretërore Statistikore. Nëse Pearson ose Keynes e kishte rastin më të mirë shkencore është e hapur për pyetje, por nuk ka dyshim Keynes që ishte deri tani më të aftë në stilin e tij e të shkruarit e letrave, duke e bërë Pearson (ndoshta padrejtësisht) duken mjaft i trashë. Keynes gjithashtu shkroi në ekonomi lidhur në Indi dhe ai botoi një libër i madh indian Valutat dhe Financave në 1913. Libri është konsideruar si një klasik dhe përmban një përshkrim të standarde "këmbimit ari".

Keynes u emërua sekretar i Komisionit për të shqyrtuar indian Financave dhe Valuta në 1913 dhe ai filloi të kërkojë një botues për traktat të tij të madh në probabilitet i bazuar në disertacionin e tij të falënderimit. Jetën e tij, megjithatë, ndryshuar dukshëm me fillimin e Luftës së Parë Botërore në gusht 1914. Në fillim ai vazhdoi më si më parë, duke botuar Lufta dhe Sistemit Financiar, gusht 1914Journal Ekonomik. Gjatë mandatit të parë të vitit akademik 1914-15 ai kryen detyrat e tij si normale në Kembrixh, por tashmë Kembrixh ishte një vend tjetër. Në nëntor 1914 ai botoi një letër të Qytetit të Londrës dhe Banka e Anglisë, por ai i shkroi një letër në këtë kohë tregon efektin që lufta kishte (shih për shembull):

Për veten time unë jam absolutisht dhe krejtësisht i helmuar. Kjo është krejtësisht i padurueshëm për të parë dita ditës të rinjtë do larg, së pari në mërzitje dhe shqetësim, dhe pastaj të kërdi.

Nga 1915 Keynes ishte duke punuar në Thesarit ku:

... ai ishte i shqetësuar të përditshme me menaxhimin ekonomik të luftës. Përgjegjësinë e tij të veçantë marrëdhëniet e mbuluar me aleatët dhe ruajtja e furnizimit vogël të Anglisë i monedhave të huaja.

Pozicionin e tij në të thesarit do të thotë se ai nuk mund të publikoj. Në veçanti traktat të tij mbi probabilitetin është dashur të vihet në njërën anë, derisa lufta kishte përfunduar. Në shumë mënyra këtyre viteve të luftës pa Keynes në kulmin e pushtetit të tij dhe me ndikim më të tij. Sigurisht se ai kishte besim për të besuar opinionet e tij ishin të drejtë, ndërsa të tjerët në pozicionet më të larta të energjisë mund të jenë seriozisht të gabuar. Jo shumë kohë më vonë ai filloi të punojë në të Thesarit ai ishte i pranishëm kur Lloyd George, atëherë Kancelar i Thesarit, bëri një deklaratë në lidhje me qëndrimin në Francë. Ai pastaj pyeti për komentet e të cilit Keynes u përgjigj:

Me respekt të madhe, unë duhet, nëse kërkohet për mendimin tim, them se kam lidhje me llogarinë tuaj si hedhurina.

Pas përfundimit të luftës, Keynes përfaqësuar thesarit Konferencën e Paqes në Versajë, por, në qershor 1919, ai dha dorëheqjen për arsye se propozimet janë vënë përpara për dëmshpërblime gjerman nuk ishte si të padrejtë dhe jopraktike. Ai ishte atëherë në një pozitë që të botojë përsëri dhe ai sulmoi përfundimet e Konferencës së Paqes të Versajës në dhjetor 1919 me Pasojat Ekonomike të Paqes. Në këtë punë ai sulmoi figurat kryesore politike në asnjë drejtim pasigurt dhe si rrjedhim ai nuk ishte besuar plotësisht nga qeveria përsëri.

Në 1920 filloi të përgatisë Keynes traktat të tij në Probabiliteti për botim. Ky ai gjeti pak e vështirë, sepse ai nuk e kishte parë në punë për gjashtë vjet. Publikim i saj në 1921 është më e rëndësishme e veprave të tij deri sa ky arkiv matematikore është e shqetësuar. Në këtë punë ai argumenton se probabiliteti është një lidhje logjike dhe kështu që është objektive. Një deklaratë që përfshin marrëdhëniet probabilitet ka një vlerë të vërtetë-pavarur nga mendimet e njerëzve. Në 1926 Ramsey botuar një letër e vërteta dhe probabiliteti duke argumentuar kundër këtyre argumentet e Keynes. Gazeta shqyrton dy pikat e parë të Keynes dhe Ramsey të probabilitetit.

Ide të tjera të rëndësishme të diskutohet nga Keynes në traktat mbi Probabiliteti është se marrëdhëniet e probabilitetit vetëm një formon urdhëruar pjesërisht të vendosura në kuptimin që dy probabilities gjithmonë domosdoshmërisht nuk mund të krahasohet. Keynes argumenton gjithashtu se probabiliteti është një koncept bazë i cili nuk mund të reduktohen në koncepte të tjera.

Një periudhë e rëndësishme e karrierës Keynes ishte gjatë viteve 1930. Kjo ishte një periudhë e papunësisë dhe depresioni. Ekonomi Konvencionale nuk mund të përballen me ngjarje të jashtëzakonshme e cila u zhvillua teoria tradicionale ekonomike duke e lënë pa përgjigje. Punë Keynes e parë e madhe që tregon drejtimin e idetë e tij ishin duke larg nga qasja konvencionale ishte një traktat mbi Money të botuar në vitin 1930. Puna e tij më të rëndësishme duke kulmi i ideve të tij ishte Teoria e përgjithshme e punësimit, e interesit dhe Paratë botuar në 1935-36. Dy mesazhet kryesore të kësaj pune janë:

... Teoria ekzistuese të pakuptimta papunësisë. Në një depresion ... nuk kishte ndonjë shpërblim kaq të ulët se ajo mund të eliminojnë papunësinë. Kështu, ai ishte keq për të fajësuar të papunësuar për gjendjen e tyre. Propozim i dytë i propozuar një shpjegim tjetër për origjinën e papunësisë dhe depresioni. Kjo qendër sipas kërkesës agregate - dmth shpenzimet totale e konsumatorëve, investitorët e biznesit dhe agjencive publike. Kur kërkesa agregate ishte e ulët, shitjes dhe punëve vuajtur. Kur ai ishte i lartë, të gjitha ishte mirë.

Me shëndet 1937 Keynes 'filloi të përkeqësohej. Ai kurrë nuk do të jetë plotësisht i aftë përsëri. Megjithatë, ekspertiza e tij ishte i tillë që ai ishte dhënë një rol nderi në Thesarit gjatë Luftës së Dytë Botërore. Një nga projektet më të rëndësishme se ai ishte i përfshirë në gjatë viteve të tij të fundit ishte krijimi i Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Ka disa aspekte të tjera të interesave Keynes 'të cilën ne duhet të komentojnë. Ne kemi përmendur tashmë interesin e tij në librat e vjetër, të cilën ai e kishte nga një moshë shumë të re. Ai kishte një interes të ngjashme në piktura moderne. Një nga interesat e tij kryesore ishte në veprat e shekujve shtatëmbëdhjetë dhe tetëmbëdhjetë dhe në mënyrë të veçantë ai ishte i hipnotizuar nga Njutoni 's dorëshkrime. Në 1936 Newton 's letrat janë shitur në Sotheby dhe ata u shpërndanë nga kjo shitje. Keynes bërë përpjekje të fuqishme për të marrë dorëshkrime pas shitjes dhe këto përpjekje janë përshkruar në.

Viti 1942 shënoi treqind vjet nga Njutoni 's lindjes [Njutoni u lind në ditën e Krishtlindjeve 1642, edhe pse kjo u bë 4 janar 1643 në kalendarin e ri]. Keynes Njutoni shkroi një artikull, Njeriu për festimet. Ndryshe nga shumica e llogarive Newton 's jetës dhe të punës të cilat përqëndrohen më Njutonit' s arritjet në matematikë dhe fizikë, Keynes dha peshë të barabartë për të Njutonit 's shkrimet në alkimi dhe fe. Arsyeja për këtë ishte se ai e mbështeti llogarinë e tij në dorëshkrimet e Njutonit 's që ai në pronësi dhe këto në mënyrë të qartë i tregoi se, për të Njutonit, puna e tij mbi këto tema të tjera ishte aq e rëndësishme sa puna e tij mbi fizikën matematike.

Në 1942 ishte ngritur në Keynes fisnikët e vendit dhe zuri vendin e tij në Dhomën e Lordëve, ku ai u ul në grupe Liberale. Rreth të njëjtën kohë ai u bë kryetar i Komitetit të formuar rishtas për Inkurajimi të Muzikës dhe Arteve të cilat, para përfundimit të luftës, ishte riemëruar Arteve të Këshillit Britanik. Keynes e përshkroi qëllimin e Këshillit të Arteve në një transmetim në radio:

Qëllimi i Këshillit të Arteve të Britanisë së Madhe është që të krijojë një mjedis, të ngjall një shpirt, për të kultivuar një opinion, për të ofruar një stimul për qëllim të tillë që artisti dhe publiku mund të çdo mbajë dhe jetojnë në të tjera në atë bashkim që ka ekzistuar në raste të kaluara në moshat e madhe të një jete komunale civilizuar.

Në Keynes është përshkruar si më poshtë:

Gjeni Zoti Keynes ishte shprehur në kontributin e tij të rëndësishme për bazat e shkencave ekonomike, në pushtetin e tij për të fituar interes publik në zbatimin praktik të ekonomisë në raste kritike, në anglisht stilin e tij prozë ... në mendje të shkëlqyer, urtësinë, dhe sërë bisedë të tij privat, i cili do të ketë atë një anëtar i vlefshëm i ndonjë sallon intelektual apo grup në moshat e diskutimit lëmuar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland