Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Béla Kerékjártó

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 Oct 1898

Budapest, Hungary

26 June 1946

Gyöngyos, Hungary

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Béla Kerékjártó marrë Ph.D. e tij nga Budapesti, mësim në Szeged pastaj nga 1922 dhe Budapest nga 1938. Parë tre monografi të topologji ishin Veblen (1922), Kerékjártó (1923), dhe Lefschetz (1924).

Libri Kerékjártó i shitur mirë por ajo është një libër shumë të keqe me një pjesë të madhe të tij të gabuar. Në mënyrë të ngjashme më të letrave Kerékjártó janë plot boshllëqe dhe gabime, edhe pse rreth 1940 ai shkroi disa letra që duket të jetë e saktë.

Ai nuk e dinte shënim për përfshirjen e caktuar, sindikatave dhe ndërprerje.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland