Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Maurice George Kendall

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

6 Sept 1907

Kettering, Northamptonshire, England

29 March 1983

Redhill, Surrey, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Maurice Kendall-s i ati, Gjoni Roughton Kendall, ishte një punëtor inxhinieri i cili ishte sjellë deri në Kettering, ndërsa nëna e tij ishte Georgina Brewer i cili erdhi nga Hertfordshire. Si një djalë i ri Maurice ndonjëherë ndihmoi gjyshit të tij që kishin në pronësi një shtëpi publike, Woolsack, në Kettering. Është më tepër një mrekulli që Maurice ndonjëherë mbijetuar të rritur, sepse ai e kontraktuar meningjit cerebrale, një sëmundje e cila në atë kohë ishte pothuajse gjithmonë fatale.

Në vitin 1914 filloi Lufta e Parë Botërore dhe babai Maurice u shpërngul në Derby për të punuar për Rolls Royce. Ajo ishte në Derby se Maurice marrë shkollimin e tij e hershme, por ai tregoi shenja pak arritjet më të mëdha akademike që do të vijnë. Ai u ul provimet hyrëse për Grammar School, por nuk fitojnë pranim, kështu që ai shkoi në Derby Shkolla Qendrore. Interesat e tij ishin në gjuhët e hershme, por afër fundit të shkollimit të mesëm të tij ai filloi të tregojë një aftësie për matematikën. Drejtor shkolle i shkollës qendrore duhet të jetë dhënë kredi shumë për të bërë lëvizje të pazakontë të rregullimit për Maurice për të ndjekur Shkollën Grammar në vitin e tij të fundit.

Është tepër mbresëlënëse që përmirësimi Maurice të ishte i tillë që ai ishte dhënë një bursë për të studiuar në Kolegjin St John's, Cambridge. Babai i tij, megjithatë, nuk donte birin e tij për të shkuar në Kembrixh, por ai donte që ai të trenit si një inxhinier. Maurice ishte gjithmonë jashtëzakonisht mirënjohës nënës së tij që e mbështetën atë në të cilët dëshirojnë të marrin bursë.

Stuart shkruan në:

Jeta në St John's ishte në kontrast goditës me atë të Derby, dhe natyrisht natyra i shoqërueshëm Maurice solli atij disa qarqe të miqve përveç matematikës leximin e grupit në St John's ...

Dy interesave jashtë matematikës ishin kriket dhe shah. Një nga shokët e tij të ngushtë, i cili ndahet interesin e tij në shah, ishte Bronowski. Nga stafi, ai mori për të dini MacMahon, i cili ishte një tjetër e Shën Gjonit, por shumë të moshuar, por kurrë nuk arriti të vijnë në kontakt me trungjet në këtë kohë pavarësisht nga trungjet qenë lektor dhe tjetër, e Shën Gjonit. Kendall diplomuar një grindavec matematikës në vitin 1929 dhe në vitin e ardhshëm, ai kaloi Shërbimit Civil të provimit dhe u bashkua me Ministrinë e Bujqësisë,

Ajo ishte në Ministrinë e Bujqësisë që Kendall u përfshi në punën e statistikore. Cilësinë e kësaj pune ishte i tillë që ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore Statistikore në vitin 1934. Një nga letrat e tij të parë erdhi për shkak të punës së tij në Ministrinë e Bujqësisë dhe ishte në analizë faktor aplikuar për produktivitetin kulture. Në 1935 Kendall trungjet u takuan për herë të parë. Ai kaloi një pjesë të pushimeve të tij leximin e statistikave libra në bibliotekë Kolegjin St John dhe ai kishte për të kërkuar nga trungjet i cili kishte kryesore të bibliotekës. Biseda e tyre të shkurtër do të provonte të rëndësishme për trungjet kur diskutohet një ndryshim të tekstit të tij Një Hyrje në Teoria e Statistikave (botuar të parë në 1911) me botuesit e tij sugjerim u bë që një autor i dytë mund të sjellë për të ndihmuar trungjet. Trungjet kujtua takimit të tij me Kendall dhe pas diskutimeve autorësia e përbashkët e një botim të ri u ra dakord, punës së kryer në vitin 1937. Vlen të përmendet se nga 1950 edicioni 14-të të këtij libri i ishte shfaqur.

Kjo punë shkaktoi një entuziazëm edhe më të mëdha për statistika nga Kendall i cili mori pjesë në ligjërata në tema të përparuar statistikor në University College në Londër, dhe filloi botimin e një rrymë të letrave me cilësi të lartë për çështje statistikore. Një traktat të avancuara për statistikat matematike u propozua në vitin 1939 dhe Maurice Kendall, Egon Pearson, John Wishart, dhe të tjerët patën diskutime paraprake. Megjithatë, projekti arriti në asgjë me shpërthimin e luftës që nga autorët e ndryshme u shpërndanë rreth vendit. Kendall mbetur në Londër dhe në 1940 u largua e Shërbimit Civil për të marrë postin e statisticien të Dhomës Britanike e tregtar. Si ord shkruan në:

Pavarësisht nga ngarkesa e punës së tij të rënda gjatë ditës dhe me ajër të bastisje natën detyrat e këshillit drejtues, ai disi ndërtuar për të gjej kohën për të punuar në projekt [traktat të avancuara për statistikat matematikore] vetëm handedly Vëllimi Një Teori Advanced të Statistikave u botua në vitin 1943, dhe Sasia Dy shfaq në vitin 1946.

Në vitin 1994, më shumë se dhjetë vjet pas vdekjes së Kendall, edicioni i gjashtë i cili tani quhet teoria e avancuar Kendall e statistikave Vol. 1 duk autor nga Alan Stuart dhe Keith ord. Parathënie thuhet:

Ai është pesëdhjetë vjet që nga botimi i parë i Sasia Maurice Kendall's 1 shfaqur, kështu që është i përshtatshëm se një botim të ri e sheh një ristrukturim të madh e teori të përparuara se ne shpresojmë, mbetet e vërtetë të dy objektivat e tij të paraqitur një "trajtim sistematik të ( statistikore) teori si ajo ekziston në kohën e tashme dhe mbajtjen volumet e para së gjithash si matematikë një trajtim i 'statistikave, nuk statistikore.

Kendall një rrjedhë e vazhdueshme të hulumtimeve të shquar në tema të tilla si teoria e statistikave k-seri, koha, dhe radhitje metodat korrelacion dhe një monografi Rank Korrelacioni në vitin 1948. Në vitin 1949 ai pranoi kryetari i dytë i statistikave në London School of Economics. Ai e mbajti këtë post deri më 1961 kur ai dha dorëheqjen për të marrë në pozitën e Drejtorit Menaxhues të një konsulence kompjuter i cili u bë SciCon. Ai më vonë u bë Kryetar i kompanisë.

Në vitin 1972, duke arritur në 65 vjeç, ka dalë në pension nga SciCon. Ai nuk më ka sigurisht në pension nga puna, megjithatë, për në atë vit ai mori rolin e Drejtorit të hulumtimit Fertility Botërore. Hulumtimi është kryer për Kombet e Bashkuara punojnë me Institutin e Statistikave Ndërkombëtare. Në vitin 1974 ai u knighted për shërbimet e tij për të statistikave, dhe në 1980 të Kombeve të Bashkuara i dha atij Medaljen e Paqes e tyre për punën e tij në Fertility Survey Botërore.

Ne kemi përmendur më lart disa të punës Kendal dhe disa prej teksteve që ai shkroi. Ndër botimet e tjera që ai redaktuar (disa së bashku) u Burimet dy vëllimit e Statistikave në Mbretërinë e Bashkuar (1952, 1957), Fjalor i Termave të Statistikave (1957), i cili pasoi synimi i tij për bërjen e ideve të reja në statistikat e më gjerësisht i disponueshëm, dhe Bibliografia e statistikore Letërsi cila u shfaq në tri vëllime (1962, 1965, 1968).

Ka tekste shumë më të mëdha nga Kendall dhe rëndësinë e tyre dhe popullaritetit shihet nga numri i edicioneve të cilat janë shfaqur gjatë viteve dhe vazhdojnë të shfaqen shumë vite pas vdekjes së tij. Për shembull, edicioni i pestë i Rank Korrelacioni u shfaq në vitin 1990, ndërsa kemi përmendur më lart se botimi i parë u shfaq në vitin 1948. Monografi të tjera janë një kurs në gjeometrinë e dimensioneve n (1961), e cila synon të paraqesë atë pjesë të teorisë së gjeometrisë n-dimensionale e cila ka aplikimet statistikore, dhe për të skemë shumë shkurtimisht se çfarë janë ato aplikime. Në të vërtetë qëllimi i shkurtër është arritur për libër përmban vetëm 63 faqe. Në vitin 1963 ai publikoi "(së bashku me PAP Moran) probabiliteti gjeometrike e ndjekur nga seri Time (1973), në të cilën shtetet Kendall objektivat e tij për të kapërcyer hendekun midis" Teoria dhe aplikime praktike të sofistikuara "në fushën e kohës seri dhe" trajtimin e subjektit në tërësinë e saj për të mirën e statisticien ushtrimin ". Ai gjithashtu botoi një kurs në analizat dhe analizat multivariate Cluster si edhe një seri e tërë e artikujve Studime në historinë e probabilitetit dhe statistikat.

Karakterin e tij përshkruhet si më poshtë:

Kendall ishte mbi të gjitha systematizer një organizator i madh dhe, nëse e tij dhe punën e të tjerëve teorik ose praktik detyrave administrative që kërkon punë shkencore. ... Ai ishte një model në mënyra të tjera, duke shmangur polemika personale, duke marrë dhimbjet të jenë të ndershëm për të rinj si edhe të vjetra, duke e ditur kur dhe si të deleguar përgjegjësi, dhe shkrim gjithmonë në një prozë transparente, të balancuar të arritur rrallë nga shkencëtarët.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland