Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

David George Kendall

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Jan 1918

Ripon, Yorkshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

David Kendall mori pjesë Ripon Grammar School dhe pastaj hyri në Kolegjin e mbretëreshës së, Oxford. Ai u dha MA e tij në 1943, por ai tashmë ishte përfshirë në punën e luftës. Gjatë viteve të Luftës së Dytë Botërore Kendall punuar si oficer i Eksperimentale me Ministrinë e Furnizimit nga 1940 deri në fund të luftës në vitin 1945. Matematicienë të tjera të tilla si Rogers gjithashtu mbanin poste të ngjashme me Ministrinë e Furnizimit.

Në 1946 u zgjodh Kendall shokët e Magdalen College, Oxford dhe emëroi një lektor në matematikë. Ai kaloi vitin akademik 1952-53 në Shtetet e Bashkuara si një lektor në vizitë në Universitetin Princeton. Pastaj në vitin 1962, Kendall u emërua si profesor i Statistikave matematike në Universitetin e Kembrixhit. Në të njëjtën kohë ai u zgjodh anëtar i Churchill College Cambridge. Kendall mbajtur këtë karrige e statistikave matematikore derisa ka dalë në pension në vitin 1985 dhe të cilën kohë ai u bë profesor emeritus. Ai u bë gjithashtu një tjetër Emeritus i Magdalen College, Oxford 1989.

Kendall është autoritet kryesor botë në probabilitet aplikuar dhe analiza e të dhënave. Ai ka shkruar në gjeometri stochastic dhe aplikimet e saj, dhe teoria e formë statistikore. Puna e tij e fundit përfshin dy nene Si të shikojnë objekte në një hapësirë prej pesë dimensionale formë (1994-95) dhe strukturën e formën Riemannian Euklidiane hapësirave: një mjedis roman për statistikat (1993).

Ai ka pranuar dhe i respekton shumë çmime për punën e jashtëzakonshme të tij në këto fusha të statistikës matematike duke përfshirë Medaljen Gaj në Silver të Shoqërisë Mbretërore Statistikore në 1955 dhe Medaljen e artë të Shoqërisë Mbretërore Statistikore në vitin 1981. Ai u dha gjithashtu Memorial Weldon Çmimin dhe medaljen për Biometric Shkencë nga Universiteti i Oksfordit me 1974 dhe Universiteti i Princeton i dha atij Çmimin Wilks e tyre në 1980.

Një lektor të jashtëzakonshme, Kendall është Lektor në Larmor Shoqërisë filozofike Kembrixh në vitin 1980, Lektore Milne në Wadham College, Oxford në 1983, Hoteling Ligjërues në Universitetin e Karolinës së Veriut në vitin 1985, Lektore në Rietz Instituti i Statistikave matematike në vitin 1989 dhe Ligjërues në Kolmogorov Shoqëria Bernoulli për Statistikat dhe Probabiliteti matematik në vitin 1990.

Në 1964, Kendall u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Londrës dhe ka shërbyer në Këshillin e që Shoqërisë gjatë 1967-69 dhe pastaj për një magji të dytë gjatë vitit 1982-83. Shoqëria Mbretërore dhënë Kendall Silvester Medaljen e tyre në vitin 1976. Ai ishte presidenti i 56-të e Shoqërisë matematike në Londër gjatë 1972-74 dhe matematike Londër, i dha atij Çmimin e Shoqërisë Whitehead e tyre në vitin 1980 dhe de Morgan Medaljen e tyre në vitin 1989.

Megjithatë kjo nuk është vetëm Matematike Londër Shoqëria që ka zgjedhur Kendall të jetë kryetari i tyre. Ai ka qenë edhe kryetari i Shoqërisë Bernoulli për Statistikat dhe Probabiliteti matematik në 1975 dhe Matematika Fizika dhe Seksionet e Shoqatës britanike në vitin 1982. Ai ka marrë gjithashtu një numër të diplomave të nderit për të shënuar kontributet e jashtëzakonshme të tij për statistikat. Për shembull ai u zgjodh një anëtar nderi i Akademisë Rumune në vitin 1992 dhe ka marrë grada nderi nga Universiteti i Parisit René Descartes (1976) dhe Universiteti i Bath (1986).

Kendall ka qenë redaktor i përbashkët i një numri të veprave të rëndësishme, duke përfshirë Matematika në Shkencave Arkeologjike dhe Historike (1971), Stochastic Analiza (1973), Stochastic Gjeometri (1974), Analitike dhe gjeometrik Stochastics (1986).

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland