Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alfred Bray Kempe

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

6 July 1849

Kensington, London, England

21 April 1922

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alfred Kempe ishte biri i tretë i John Edward Kempe i cili ishte rektor i kishës së Shën Jakobi në Piccadilly, Londër. Alfred School mori pjesë në Shën Palit i cili, në këtë kohë, u ndal në varrezë e katedrales së Shën Palit në qytetin e Londrës. Ajo ishte një prej shkollave kryesore të pavarur në Angli dhe kishte një reputacion të lartë akademik. Në shkollë ai ishte gjithashtu në gjendje të ndjekë dashurinë e tij për muzikën. Kempe kishte një shumë të mirë kundër-zë tenori dhe si një anëtar i Shkollës së Shoqërisë së Shën Palit korale ai këndoi pjesë të trefishtë si një djalë i ri, ndërsa më vonë në karrierën e tij shkollore ai këndoi alto.

Ai ishte shkolluar në Trinity College, Cambridge, si një bursë Camden, që ka fituar këtë çmim në vitin e tij të fundit në shkollën e Shën Palit. Në Kembrixh ai u bë i njohur si një këngëtare të shkëlqyer, të paturit e një piano në dhomat e tij në Kolegjin për të shoqëruar vetveten, kur ai praktikoi të kënduarit të tij. Tij dy do të matematikës dhe muzika u kapën cleverly nga një prej studentëve të tij, të cilët i përbërë rimë e mëposhtme për të përshkruar marrëdhëniet Kempe me piano e tij:

Mësuese e tonet përulur dhe kryelartë,
Kempe thirrjet e tij me piano-forte;
Ai luan me një problem kur dështon,
Dhe rritet lehtë nga shkallët.

Kempe u mësoi matematikën nga Cayley dhe u diplomua në 1872 me dallim në matematikë dhe në të njëjtin vit ai botoi gazeta e parë e tij matematikore Një metodë e përgjithshme të zgjidhjes ekuacionet e shkallës n me mjete mekanike. Megjithë pasionin e tij për matematikë dhe muzikë, Kempe zgjodhi një profesion i cili nuk i përfshirë këto, duke u bërë një avokat. Ai u thirr në bar në 17 nëntor 1873 dhe më vonë u bë drejtues i Inner Circle në 1909 kur ai u bashkua me Circuit perëndimore. Dy matematikë dhe muzikë u bë hobi për të cilën ai përkushtuar shumë kohë. Ai u martua me Maria Bowman në vitin 1877.

Kempe shpejt u bë një autoritet në të drejtën kishtare dhe kjo çoi në atë që mbajnë Chancellorships shumë. Një Chancellorship është një laik zyra e këshilltarit ligjor të një dioqezë Anglikane, dhe Kempe zhvilluan një numër i këtyre gjatë karrierës së tij, ai ishte këshilltar ligjor në dioqezë i Newcastle, Southwell, St Albans, Peterborough, Chichester, Chelmsford dhe në fund më të rëndësishme Chancellorship të gjitha, domethënë atë të dioqezë e Londrës për të cilën ai u emërua në vitin 1912. Ekspertizën e tij në të drejtën kishtare çuar në atë që shërbejnë në shumë komisione, për shembull, ai ishte Sekretar i Komisionit Mbretëror mbi Gjykatat Ecclesiastical 1881-1883. Lewis Dibdin, një koleg ligjore, shkroi (shih):

Ai ishte një avokat i admirueshëm. Mendjen e tij logjike, së bashku me mësimin e vërtetë dhe njohuritë e rasteve, ka bërë opinionet e tij të qartë dhe të shëndoshë. Kjo ishte një kënaqësi për t'u lidhur me të në konsideratë e pyetjeve ligjore. Ndërsa argumentet e tij ishin të lehtë për të ndjekur, ishte po aq e lehtë për të bërë atë të ndjekin ato të njerëzve të tjerë. Si një kundërshtar në Gjykatën ai nuk ishte më pak i kënaqshëm. Gjithmonë rigidly sjellshëm dhe të drejtë, ai mund të mbështeten në një rast për t'i fituar bindshëm. Ai nuk ishte bërë për të përafërt dhe rrëmujë e avokaturës diskutueshme. Unë mendoj se temperamentin e tij të dashur dhe të rafinuar, por revoltuar nga ajo, dhe ai nuk ishte në të mirë të tij me një rast të keqe. Ndoshta qartësinë e mendjes së tij e bëri të vështirë për të që të argumentojnë një pikë kalbur. Ajo do të jetë e vërtetë për të thënë se ai kështu kryer anën e vet të një rasti si gjithmonë për të fituar respektin e një kundërshtar, ndërsa në qoftë se e kishte shumë për të bërë me Kempe, respekt pjekur në mënyrë të pashmangshme në një lidhje me një dashuri të ngrohtë.

Shumica e kontributeve të hershme Kempe në matematikë ishin lidhjet, përfshirë aplikime të gjeometrisë. Ka pasur avantazhe praktike në gjetjen e mekanizmave që do të lejonte linja direkt në të gjurmohen. Një kërkesë e dukshme është pistoni e një motor me avull që është i lidhur në mënyrë që ajo shkon në një vijë të përafërt drejtë. Në kohën që Watt përdorur këtë lidhje të veçantë për motorin e tij me avull u mendua se nuk do të lejojë një lidhje e saktë vijë të drejtë për t'u gjurmuar por kjo, siç tregoi Peaucellier, nuk është kështu dhe kjo lidhje u gjet. Tokarenko shkruan në:

Kthesa Descartes lindin si rezultat i levizjes e pikave apo mekanizmat që i përshkruajnë ata. Por vetëm në 1876 u Kempe provuar një teoremë mbi mundësinë e riprodhimit çdo kurbë planin e n shkallë me anë të një mekanizmi të artikuluar. 1926 Gersgorin, bazuar punën e tij në konsiderata Kempe dhe duke përdorur metodën ndryshore komplekse, e kanë dëshmuar një teoremë më të përgjithshme mbi mundësinë e ndërtimit të mekanizmave të ngjashme për një funksion arbitrar algjebrike.

Punës Kempe mbi lidhjet vijë të drejtë është frymëzuar nga një leksion mbi zbulimet e kohëve të fundit në kthimin mekanik e levizjes dhënë nga Silvester në janar 1874 në Institucionin Royal. Kempe punuar në temë dhe paraqiti një seri leksionesh në Institucionin Royal mbi Si të tërheqë një vijë të drejtë: Një leksion mbi lidhjet në vitin 1877. Ligjërata u shfaq në natyrës dhe Macmillan publikuar një libër Pesëdhjetë e një faqe me titullin e njëjtë e cila u bë një klasik në temë. Kempe fillon me librin e tij "Hyrje në vijim:

Gjeometër madh Euklidi, para se të na treguar propozimet e ndryshme të përfshira në Elementet e tij të Gjeometria, kërkon që ne duhet të jetë në gjendje që ta kryejë disa procese. Këto Postulates, si procese janë emërtuar, përafërsisht mund të thuhet për të kërkuar që ne duhet të jetë në gjendje të përshkruajnë linjat e drejtë dhe qarqet. Dhe kaq e madhe është nderim që është paguar për të master-geometrician, se nuk janë të shumtë, të cilët do të refuzojë caktimin e "gjeometrik" në një demonstratë e cila kërkon çdo ndërtim tjetër se mund të ndikohet nga vija e drejtë dhe qarqet. Për këtë arsye shumë probleme - të tilla si, për shembull, trisection e një këndi - e cila lehtë mund të ndikohet me mjete të tjera të punësimit të thjeshtë, kanë thënë se nuk kanë zgjidhje gjeometrike, sepse ata nuk mund të arrihet nga vija e drejtë dhe qarqeve të vetëm.

Por si mendoni ju vizatoni një vijë e drejtë? Një rreth është e lehtë. Në parim metodë është e përsosur, edhe pse në praktikë laps juaj mund të hapur. Krijimi i një avantazh të drejtë është po aq e ngarkuar me gjykim dhe gabim si tabela duke e bërë një inxhinier në sipërfaqe. Si i rastësishëm që Euklidi nuk njoftim sa e ndryshme ajo është nga një rreth. Deri në 1874 askush nuk e dinte në Angli një metodë për të tërhequr një vijë të drejtë që ishte, në parim, të përsosur. Zgjidhja e parë u gjet nga një oficer i ushtrisë në frëngjisht quhet Peaucellier dhe ishte sjellë në Angli nga Profesor Silvester në një leksion në Institutin Mbretëror në janar 1874.

Kempe botoi një dëshmi të rreme "e teorema e katër ngjyra në vitin 1879 e cila ishte deri Heawood gjetur një gabim njëmbëdhjetë vjet më vonë. Në fakt Kempe është ndoshta më i njohur sot për këtë dëshmi e gabuar "nekrologji ende nuk përmban referenca në të. Është e qartë se në vitin 1923 këtë gabim nga Kempe konsiderohej një siklet, diçka që autorët pretenduar kurrë nuk ka ekzistuar. Por ky është një vlerësim krejtësisht të rreme nga letra Kempe, siç ka qenë që treguar, për dëshmi e Kempe 'është bazë e kompjuterit ndihmuar prova zbuluar 100 vjet më vonë. Ndoshta ne duhet të tregojnë pak më qartë pse kjo është kështu. Në fakt Kempe paraqitur dy idetë themelore ne shkrimin e tij, i cili do të sigurojë bazën e prova nga Kenneth Appel dhe Wolfgang Haken në vitin 1976.

Kjo e parë e këtyre ideve është koncepti i unavoidability. Kjo thekson se është e pamundur për të ndërtuar një hartë, pa atë që ka të paktën një nga katër e dhënë (pashmangshme) konfigurimin. Këto konfiguracione të përbëhet nga një rajon me dy fqinjët, një me tre fqinjët, një me katër fqinjët, dhe një me pesë fqinjëve. Ideja e dytë është koncepti i reducibility. Kempe tregoi se në qoftë se një hartë M kërkon të paktën pesë ngjyra dhe M përmban një rajon me katër ose më pak fqinjët, atëherë duhet të ketë një hartë M 'e cila kërkon pesë ngjyra ende M' ka rajonet më pak se M. Nga kjo Kempe ishte në gjendje të provojnë se çdo hartë mund të jetë pesë me ngjyrë. Gabim i tij në përpjekjen për të provuar se një hartë mund gjithmonë të jenë me ngjyrë katër ndodhi kur ai u përpoq të provojë reducibility kriter e tij për një plan që përmban një rajon me pesë ose më pak fqinjëve. Lista e shkurtër Kempe e konfigurimin e pashmangshme duhet të jenë zgjeruar dhe 1976 prova e analizuara 1.936 raste të veçantë me një kompjuter për të treguar se çdo ishte zvogëlueshëm.

Kempe ishte propozuar për zgjedhje të Shoqërisë Mbretërore në vit ai botoi "provë e tij" e teorema e katër ngjyra. Ai u propozua nga Cayley, Silvester dhe të tjerët si dikush:

... shquar për njohuritë e tij dhe zbulimet në kinematikë.

Ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore më 2 qershor 1881 dhe në 1897 ai u zgjodh në Këshillin e Shoqërisë Mbretërore. Në vitin e ardhshëm ai u bë i Thesarit të Shoqërisë dhe:

... për njëzet e njė vjet mori një pjesë kryesore në menaxhimin e punëve të tij dhe në promovimin e prosperitetit të saj.

Kontributi i tij në shoqëri është përshkruar në detaje në, por ne duhet të përmend kontributin e tij për kontrollin e suksesshëm të Laboratorit Fizik Kombëtar nga Shoqëria Mbretërore dhe punën e tij në transferimin e ky kontroll të një departament të Qeverisë në vitin 1918. Ai ka punuar nga afër me Qeverinë Departamentet shumë dhe kontributin e tij të shquar kanë qenë të njohura kur ai ishte knighted në 1912. Ai ishte gjithashtu një anëtar i Institucionit Royal për vitet pesëdhjetë dhe ka shërbyer në bordin e tij të Menaxhimit të pesë herë.

Nëse puna Kempe mbi teoremen e katër ngjyra nuk është përmendur në nekrologji e tij atëherë kjo është e arsyeshme që të pyesin: çfarë është konsideruar kontributin e tij më të rëndësishme të matematikës në vitin 1923? Përgjigja është se MacMahon, i cili kontribuon për përshkrimin e arritjeve matematikore Kempe së, i konsideruar autobiografi e tij në teorinë e formës matematikore të botuar në transaksionet filozofike e Shoqërisë Mbretërore në 1886 që të jetë puna e tij më të rëndësishme. Kjo punë në themelet e përpjekjeve të matematikë për të klasifikuar menduar proceset e ndryshme të përfshira në matematikë dhe është me interes relativisht pak sot. MacMahon edhe shkruan në:

[Kempe] shkroi disa letra të tjera kryesisht në algjebër me ligje të veçanta, të cilat të gjitha mbajnë përshtypje për aftësinë e tij për të marrë deri në shkëmb krevat në çdo subjekt që ka pushtuar mendjen e tij. Trajnimi i tij ligjor e udhëhequr atë në të gjitha raste ndaj deklaratave të qartë dhe të saktë. Puna e tij matematikore, edhe pse jo në sasi të mëdha, ishte e para-normë në cilësi. Çfarë ka paraqitur për botim ishte më mirë të tij, dhe ai do të kujtohet gjithmonë si një kontribues i rëndësishëm në filozofinë e matematikës.

Në 1893 Kempe gruaja vdiq dhe ai u martua përsëri katër vjet më vonë në një Miss e Bardhë, vajza e një gjykatësi. Edhe pse ai nuk kishte fëmijë me gruan e tij të parë, me tij të dytë ai kishte dy djem dhe një vajzë. Kempe ishte President i Shoqërisë matematike Londër 1872-1874. Fjala e tij presidenciale Shoqëria ishte në Ç'është matematika? Në këtë adresë ai e konsideron përgjigje për këtë pyetje dhënë nga venn dhe cituar se nga De Morgan:

Hapësira dhe koha janë vetëm çështje e nevojshme të mendimit, dhe kështu të formojnë lëndën e matematikës.

Ai citon gjithashtu se nga Benjamin Peirce:

Matematika është shkencë e cila tërheq konkluzionet e nevojshme.

Kempe nuk ka gjetur asnjë nga këto përkufizime të kënaqshme që, tha ai, ata nuk ndihmojnë për të ecur përpara kufijtë e kërkimit matematikore. Ai sugjeroi se ide ai kishte dhënë në teorinë e tij të formave në 1886, edhe pse jo krejtësisht të kënaqshme megjithatë, është mirë që kishte qenë në gjendje për të ardhur deri me. Ajo përdoret teori grafik të visualise pyetje matematikore dhe, të paktën për atë, nuk ofrojnë një kornizë për zbulimin e njohurive të reja matematikore.

Geikie përshkruan karakterin Kempe në:

Nuk është e lehtë për të përshkruar bukuri personale që Sir Alfred Kempe dashur për të gjithë ata që erdhën për të njohur atë. Modesti e tij, elegancë dhe sinqeritet ishin në një herë i dukshëm, në të njëjtën kohë sensin e tij të shëndoshë, dhe prekjen e humorit apo flash e zgjuarsi me të cilën shpesh do të jap gjallëri një bisedë formale, e bëri atë singularly tërheqëse. Dashuri të qëndrueshme të atyre që ishin të privilegjuar për të shijuar më shumë miqësinë e tij të ngushtë u fitua nga një kombinim i cilësive genial, mbi të gjitha nga shpirtmirësi tejmbushur e natyrës së tij. Përulësi e tij shpirtërore dhe antipati për asgjë si vetë-shpallje lexuar një mësim i vazhdueshëm për të ambicioz. Përpikëri në të gjitha që ai ka ndërmarrë ishte një nga virtytet e tij më karakteristike. Jo më pak i spikatur ishte gadishmërinë miqësor me të cilën ai vuri njohuritë dhe përvojën e tij të gjerë në shërbim të të tjerëve. Si qarqet shkencore nuk janë të lira nga neveritja dhe combativeness që ndikojnë coteries tjera të njeriut, Sir Alfred ishte përsëri dhe i bëri thirrje përsëri si pajtues i papërmbajtshëm.

Një përshkrim të ngjashëm të karakterit të tij të thotë:

Ai kishte një fond të humorit të qetë dhe shpesh hodhën vaj mbi ujëra të shqetësuar nga komentet më vete apo anekdotat zbavitës.

Në fund le të theksohet se Kempe kishte një interes të tjera që nuk i kemi përmendur ende, dmth dashuria e tij e maleve. Ai gëzonte ngjitje malet e Zvicrës, ku ai vizitoi rreth 50 raste, për shumë arsye. Sigurisht sfidën e arritjes së samiteve vështirë ishte një arsye, por ai gjithashtu donte views, madhështia e peizazh, bimë, dhe atmosferë krejt të lidhur me ngjitje.

Shëndetësor Kempe filloi të përkeqësohej në rreth 1912 dhe ai filloi të me erë jetën e tij jashtëzakonisht e zënë. Në 1919 ai dha dorëheqjen nga funksioni i tij si i Thesarit e Shoqërisë Mbretërore për arsye shëndetësore. Presidenti, Sir JJ Thomson, shprehu ndjenjat e gjithë Shoqëria:

Është e vështirë të gjej fjalë adekuate për të shprehur borxhit tonë të tij. Me shkathtësi të tij, përvojën e tij të gjatë të punëve të Shoqërisë, dhe njohuritë e tij ligjore, ai ka dhënë shërbime të paçmueshme në këshillat tona dhe në drejtimin e politikës së Shoqërisë tonë.

Dhënia e disa nga detyrat e tij duket shumë për të dhënë Kempe disa vite më shumë kur shëndeti i tij nuk ka ndonjë të përkeqësohet më tej, por në 1922 ai zhvilloi pneumoni që çoi në vdekjen e tij.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland