Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Philip Kelland

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1808

Dunster, Somerset, England

7 May 1879

Bridge of Allen, Stirlingshire, Scotland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Filipi Kelland ishte bir i Kelland Phillip Rev (vdiq 1847), ndihmës familltar e Dunster, Somerset dhe pastaj rektori i Landcross, Devon. Ai studioi në Kolegjin Queens ', Kembrixh dhe u coached privatisht nga William Hopkins, mbaroi në 1834 si grindavec të lartë dhe prizeman Smith të parë. Kelland u shugurua në Kishën e Anglisë dhe ishte një shoku i Kolegjit Queens 'gjatë 1834-38. Në 1838 ai u emërua profesor i matematikës në Universitetin e Edinburgut në suksesion të William Wallace. Ai ishte lindur në anglisht parë dhe tërësisht Anglisht-arsimuar që mbajtësit të kryesojë: aplikantët të pasuksesshme përfshirë Duncan Sicilianu F Gregori, Edward këndoi dhe John Scott Russell.

Në Edinburg, Kelland u bashkua me James D Forbs, Profesor i Filozofisë Natyrore, në mbështetjen e reformave të sistemit të universitetit skocez. Sipas A. Grant, ai erdhi për të dini Universitete skocez edhe më të mirë sesa Scotsmen veten e tyre. Ai ishte reformator efektiv i cili fitoi respektin e kolegëve të tij, dhe një mësues i suksesshëm dhe popullor që e ka marrë dashuri e nxënësve të tij. Një nga studentët e tij, shkrimtarit Robert Louis Stevenson, shkroi me mirësi që:

... për të gjithë flokët e tij prej argjendi dhe të përballet me ngrënë, ai nuk ishte vërtet e vjetër, dhe ai e kishte shumë të trazirave dhe zjarri idhnak e të rinjve, si dhe pafajësinë e shumë pamposhtur e mendjes, për të luajtur veteran edhe ... si unë ende dua unë ja frisking atë në mënyrë aktive për platformë, akrep në dorë, atë që i duket për të parë më qartë është mënyra farfuritës syzet e tij me dashuri.

Për shumë vite, Kelland shërbeu si sekretar i Senatus Universiteti i Edinburgut. Ai u zgjodh në FRS FRSE në 1838 dhe 1839. Ai ishte Presidenti i Shoqërisë Mbretërore të Edinburg gjatë 1878-79, vdes në zyrë. Ai ishte gjithashtu aktiv në shoqëri Edinburg e Arteve, një anëtar i Bordit të Vizitorët e Observatorit Edinburg, një pedagog për këshilltar disa shkolla dhe kolegje Edinburg, dhe një themelues dhe actuarial e Shoqatës Jeta e Skocisë. Për fundit përmendur, ai vizitoi Kanada dhe SHBA, dhe publikuar një llogari të udhëtimeve të tij të drejtë Transatlantic skica. Përveç detyrave të tij universitet, ai dha leksione matematike për të Shoqatës Arsimore Zonja Edinburg, dhe ai mori shërbimeve të dielën në disa nga kishat Episkopale të Edinburgut. (Një dhënat autor nekrologjisë se predikimi, megjithatë, ishte ... një nga arritjet e disa në të cilën ai nuk e excel.) Ai ishte i martuar dy herë, së pari në një Pilkington Miss e Dublinit, pastaj në një Boswell Miss e Wardie. Ai u shpëtoi nga e veja e tij, tre djem dhe dy vajza.

Punë e hershme e tij kërkimore, të ndërmarra në Kembrixh, u ndikuar nga Furierit dhe Cauchy. Kjo është përshkruar në Teoria e tij e Heat (1837, 1842) dhe në disa gazeta, por kjo punë doli të jetë i bazuar në parimet e shëndosha. Në tërësi, 28 letra janë të shënuara në Katalog Shoqëria Mbretërore të Shkencore Gazetat: këto janë kryesisht për ngrohje, dritë dhe valët e ujit. Puna e tij teorik në valët e ujit (1840, 1844), botuar në Trans. Roy. Soc. Edini., U përpoq të shpjegojë aspektet e eksperimenteve të rëndësishme të John Scott Russell, pastaj duke u realizuar nga afër Edinburgut. Kjo punë, të meta edhe pse në disa aspekte, parashikuar disa nga rezultatet e arritura më vonë më shumë bindshëm nga George Gabriel Stokes. Ai shkroi gazeta analitike të Përgjithshëm diferencim (1839), dhe ekuacionesh diferenciale (1853), dhe i dha një Teoria gjeometrike e Paralele përshkruan një version jo-gjeometri Euklidiane. Kelland prodhuar një botim shumë-rishikuar të John Playfair 's Elemente të Gjeometria dhe një libër mësimi të suksesshëm të Algjebra. Ai shkroi mbi reformën e Universiteteve skocez, dhe redaktuar veprat e mbledhura nga Thomas Young. Në fund të jetës, ai bashkëpunoi me Peter Guthrie Tait në një Hyrje në Quaternions.

Megjithëse nuk është një matematikan hulumtim të rangut më të lartë, Kelland kishte një ndikim të madh në zhvillimin e arsimit në Skoci, dhe ai arritur një standard të lartë të mësimit matematikore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland