Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Carol Ruth Karp

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

10 Aug 1926

Forest Grove, Ottawa County, Michigan, USA

20 Aug 1972

Maryland, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Carol Karp u lind Carol van der Velde. Ajo mori pjesë në Manchester College në Indiana marrjen BA saj nga atje në vitin 1948. Diplomë master i saj ishte marrë dy vjet më vonë nga Michigan State University dhe pas kësaj ajo kaloi një verë si instruktor në Michigan State University, dhe pastaj për një kohë të udhëtuar nëpër Shtetet e Bashkuara si një violinist në një orkestër të gjitha-grua. Ajo pastaj vazhdoi studimet e saj në Universitetin e Southern California, duke punuar për një doktoraturë.

Teza e doktoraturës i saj ishte në logjikën matematikore. Teza, gjuhë me shprehje e gjatësisë infinit, ishte e mbikqyrur nga L Henkin dhe u dërgua në Universitetin e Southern California në vitin 1959. Megjithatë Karp mësonte disa vite para dhënies së saj Ph.D. ka pranuar një pozicion si instruktor në New Mexico Kolegjin e Bujqësisë dhe Mekanike Arteve në vitin 1953. Në vitin 1960 emri i Kolegjit Meksikë i ri i Bujqësisë dhe Mekanike Arteve është ndryshuar për emrin e tij të tashme e New Mexico State University. Karp kaluar një vit në Kolegjin në Las Cruces, New Mexico.

Teza këshilltar i saj kishte lëvizur në Berkeley në vitin 1953 dhe Karp u emërua si asistent mësimor këtu 1954-1956, ndërsa ajo ka punuar në tezën e doktoraturës e saj. Karp ishte martuar Arthur L Karp në vitin 1952 dhe, në vitin 1957, ajo u shpërngul në Japoni me burrin e saj i cili ishte në të marinës amerikane. Në kthimin e saj nga Japonia, Karp pranuar një post si instruktor në Universitetin e Merilendit.

Menjëherë pas dhënies së saj doktoratë Karp u promovua, në vitin 1960, për të profesor asistent në Universitetin e Merilendit. Ajo u të mbetet në Universitetin e Maryland deri në vdekjen e saj në fillim nga kanceri në vitin 1972, por ajo nuk u gradua përsëri, për të profesor në vitin 1963 dhe pastaj të profesor të plotë në vitin 1966.

Karp ishte një logician matematikore, por, siç është cekur në, puna e saj ishte e lidhur ngushtë me algjebër:

Karp konsideruar veten të jetë kryesisht një 'logician algjebrike. Prirja e saj drejt algjebër nuk ishte harruar krejtësisht dhe ajo gjithmonë dukej për të nxjerrë rezultate në lidhje me algebras Boolean nga rezultatet e saj në lidhje me gjuhët infinitary.

Në vitin 1964 ajo botoi një libër mbi gjuhët e saj kërkimore me shprehjet e gjatësi të pafundme, por ajo kishte shpresuar për të shkruar një tjetër punë e cila do të marrë idetë e saj në mënyrë të konsiderueshme më tej. Ajo leksione në këtë punë më vonë, siç përshkruhet në:

Karp u dhënë leksione në Maryland në Renia e 1970 në logjikën infinitary dhe teoria recursion. Në thelb Karp kërkuar të kthehen në Gödel 's dëshmi origjinale-përkufizimet teorike e përcakton gjithkund rekursive por sigurisht duke përdorur nocionet më liberale e provave në mënyrë që të marrin përgjithësimet e teorisë recursion.

Kjo ishte edhe si një mësues dhe studiues që Karp bërë reputacionin e saj. Ajo kujdeset personalisht për studentët e saj dhe i shqetësuar në masë të madhe për të ardhmen e tyre gjatë sëmundjes së saj. Përsëri duke cituar nga:

Për të saj, duke i mësuar ka qenë gjithmonë më shumë se një detyrë, dhe madje gjatë sëmundjes së saj, ajo mësoi të gjitha klasat e saj, përveç për realizimin e të gjitha detyrat e saj administrative. Hulumtim i saj, gjithashtu, është shtyrë përpara me vendosmëri e saj të zakonshme ....

Judy Green, i cili ishte një nga studentët e doktoratës Karp, shkruan në artikull. Në të ajo shkruan:

Standardet intelektuale Karp ishin jashtëzakonisht të lartë, dhe ajo ishte unfailingly sinqertë në aplikimin e tyre. Edhe pse ajo tregoi shqetësim pothuajse familjare për studentët dhe kolegët e saj të ri, ajo është vazhdimisht i sinqertë në vlerësuar kontributet e tyre matematikore dhe premtimin. Në veçanti, ajo këshilloi që punojnë drejt një doktoraturë vetëm nëse pritet që të bëjë hulumtim pjesa më e rëndësishme e karrierës një e profesionale, dhe ajo nuk pranoi të lejojë studentët e saj për të diplomuar deri në rezultatet e tyre u takuan të vet standardin e saj të lartë për publishability.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland